Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīga-2000 finansiālu apsvērumu dēļ atstāj puse komandas

Ķeizargrieziens sastāvā pēc Ziemassvētkiem izdarīts pieckārtējā Latvijas hokeja čempionvienībā Rīga-2000. Baltkrievijas atklātā čempionātā (BAČ) sezonas otro pusi komanda aizvadīs stipri atjauninātā sastāvā. "Rīgas dome atstājusi tikai vienu piektdaļu solītās naudas, tāpēc smagajā finansiālajā situācijā izlēmām orientēties uz gados jaunajiem spēlētājiem.

Rīga-2000 paliks arī tie spēlētāji, kuri reāli pretendē uz spēlēšanu Rīgas Dinamo," komandas nākotnes komplektēšanas principu ieskicēja Rīga-2000 valdes loceklis un Rīgas Dinamo prezidents Viesturs Koziols. Solītās pārmaiņas Rīga-2000 iznākušas skarbas. Gandrīz puse komandas sezonas vidū palikusi bez darba. Brīvlaišanas karte tika izrakstīta bijušajam Latvijas izlases aizsargam Igoram Bondarevam, uzbrucējiem Vladislavam Vodolažskim, Gatim Gricinskim un Mārtiņam Skuškam, kā arī vārtsargam Edgaram Lūsiņam, kuram atvairot 30, 40 un pat vairāk metienu, Rīga-2000 izcīnīja vairākas uzvaras Baltkrievijas frontē. Otra daļa spēlētāju, no kuriem vairāki ir izlases galvenā trenera Oļega Znaroka redzeslokā, atstās komandu, jo nepiekrīt ievērojamam algas samazinājumam. Edgars Brancis jau panācis vienošanos ar BAČ klubu Grodņas Neman. Elviss Želubovskis un Agris Saviels dosies uz Žlobinas Metallurg. Uz Novopolockas SKA devies Raimonds Daniličs. Skaidru atbildi nav devuši aizsargi Renārs Valters un Renārs Demiters, kuriem būtībā piedāvāts spēlēt par vēdera tiesa. "Tāda ir reālā situācija. No kādas naudas lai maksājam solītās algas, ja kluba kasē vairs neienāks Rīgas domes solītā daļa. Jā, spēlētāji būtībā palikuši uz ielas, bet ko mēs varam darīt, ja naudas nav? Tad jau labāk skaidri un gaiši pateikt reālo situāciju, nevis hokejistus mānīt ar solījumiem," ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs straujās pārmaiņas skaidro ar pēkšņo finansējuma samazinājumu. V.Koziols atzīst, ka kluba vadītājus nav apmierinājis arī komandas sniegums rudens ciklā. Rīga-2000 BAČ nobāzējusies pieticīgajā 10.vietā 14 komandu konkurencē. "Būsim reālisti, pārskatāmā nākotnē neviens no šiem spēlētājiem nav reāls Rīgas Dinamo kandidāts. Ja kāds tagad grasās pārmest, ka mēs vairs nedomājam par Latvijas hokeja nākotni, tās ir tīrās muļķības. Vairāk orientēsimies uz jaunajiem spēlētājiem, kuri pēc gada vai diviem varētu pretendēt uz iekļūšanu Dinamo. Kādi trīs vai četri kandidāti ir Vjačeslava Nazarova trenētajā LSPA/Rīga. Jaunajā ekonomiskajā situācijā prioritātes ir mainījušās. Mums vairs nav mērķis ar Rīga-2000 izcīnīt Latvijas čempionu titulu. Komandas uzdevums būs gatavot rezerves Rīgas Dinamo. Vēlreiz atkārtošu, ka Dinamo ir privāts klubs, kurš no valsts un pašvaldības nesaņem nevienu santīmu. Komandai nav mērķis gatavot spēlētājus Latvijas izlasei, lai gan, no otras puses, daudziem vajadzētu piekrist, ka, spēlējot KHL, vairāki izlases kandidāti savā attīstībā ir spēruši soli uz priekšu." Rīga-2000 vārtsargu līnijā Lūsiņa vakanci pēc Jaungada aizpildīs U-20 izlases pamatvārtsargs Nauris Enkuzens. Aizsardzībā palicis viens pieredzējis kadrs Maksims Širokovs, uzbrukumā — Dinamo iespēlētie Viktors Bļinovs, Juris Štāls, Toms Hartmanis un Sergejs Pečura.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi