Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Rīgas Dinamo Dārziņa atgriešanās mačā nenotur vadību un zaudē <iSibirj

Rīgas Dinamo piektdienas vakarā aizvadīja trešo no četrām KHL regulārā čempionāta mājas spēlēm šajā sērijā, Arēnā Rīga uzņemot Novosibirskas Sibirj. Pamatlaikā savā laukumā rīdzinieki nebija spējuši uzvarēt kopš 13.decembra un to nepaveica arī Laura Dārziņa atgriešanās mačā, divas reizes izlaižot no rokām vienas ripas pārsvaru - 2:3 (1:1; 1:1; 0:1). Metienu attiecība šajā spēlē bija 38:11 viesu labā.

Vārtus rīdziniekiem guva Marsels Haščāks un Mets Robinsons, bet viesiem izcēlās Dmitrijs Moņa, Aleksejs Kopeikins un Oļegs Gubins.

Pēc 45 aizvadītiem mačiem Dinamo ar 77 punktiem ieņem 5.vietu Rietumu konferencē. Nākošo spēli mūsējie aizvadīs svētdien savā laukumā pret Habarovskas Amur.

Pirmās nomaiņas abas komandas aizvadīja ļoti aktīvi, bet teicamu iespēju gūt vārtus neizmantoja mūsu vadošais virknējums, kurā kopā ar Hosu un Vilsonu iekļāvies arī Lauris Dārziņš. Spēles 5.minūtē dinamieši tika pie pirmā skaitliskā vairākuma - tas padevās visai pārliecinošs, tomēr bez ļoti bīstamiem metieniem pa Ņikitas Bespalova vārtiem. Uzreiz pēc atgriešanās pilnos sastāvos viesiem vēl viens pārkāpums - laukumā atradās seši hokejisti. Turpmākajās divās minūtēs rīdzinieki izcēlās ar Dārziņa individuālu reidu un labu Hosas metienu, tomēr arī otrais vairākums palika nerealizēts. Uzreiz pēc tam gan tribīnes uzgavilēja - ceturtā maiņa aizskrēja trijatā pret diviem pretiniekiem un Marsels Hašcāks Gunāra Skvorcova piespēli pārvērta vārtu guvumā. Perioda 14.minūtē divas soda minūtes par ripas izmešanu izpelnījās Dinamo vārtsargs Sedlāčeks - čehs mazākumā tomēr neglāba komandu un Dmitrijs Moņa no vārtu priekšas panāca izlīdzinājumu. Šajā epizodē gan liels nopelns viesu līderim Jori Lehteram. Pēdējās minūtēs laukumā jau bija vērojams piesardzīgāks hokejs, bet rīdziniekiem vēl vienu noraidījumu izpelnījās Lauris Dārziņš. Mazākums izturēts veiksmīgi un pēc pirmā perioda uz tablo 1:1.

Otrais periods sākās ar Ozoliņa noraidījumu un trešā iespēja vairākumā Sibirj, kas gan palika neizmantota. Turpinājumā abas komandas spēlēja gana aktīvi, tomēr iespējas nespēja pārvērst kādā vārtu guvumā. Perioda 7.minūtē gan vairākumā jau nokļuva mājinieki un Mets Robinsons ar spēcīgu metienu pēc ilgāka pārtraukuma beidzot pārspēja pretinieku vārtsargu - 2:1! Pēc zaudētajiem vārtiem vēl izteiktāk uzbrukumā metās viesi. Spēles 36.minūtē viņiem izdevās panākt neizšķirtu - pēc kapteiņa Alekseja Kopeikina metiena Sedlāčeks neredzēja ripu un 2:2. Situāciju neatviegloja arī sekojošais Georgija Pujaca noraidījums, atstājot rīdziniekus mazākumā. Pašās mazākuma pēdējās sekundēs ripa ļoti spēcīgi sejas rajonā trāpīja Vilsonam, par laimi, kanādietis spēja pamest laukumu saviem spēkiem un pēc brīža jau devās uz nomaiņu. Arī pēc spēlētām divām trešdaļām neizšķirts - 2:2.

Trešais periods gan mājiniekiem sākās neveiksmīgi - ātrā pretuzbrukumā trīs pret diviem Oļegs Gubins ar teicamu metienu pārspēja Sedlāčeku. Sekojošajā skaitliskajā vairākumā Dinamo teicami kontrolēja ripu, tomēr Bespalovs visas briesmas pie saviem vārtiem spēja likvidēt. Laika palika arvien mazāk un spēles grožus savās rokās droši turēja pretinieki. Pēdējā minūtē uz soliņa devās Sedlāčeks, rīdzinieki sešatā metās uzbrukumā, tomēr zaudēto atgūt vairs nespēja. Tas bija komandas sestais zaudējums pēdējās deviņās spēlēs.

Lauris Dārziņš spēlēja 16:37 minūtes, izceļoties ar vienu divminūšu noraidījumu.

Šī vakara spēlei treneri pieteica 20 hokejistus - divus vārtsargus, 6 aizsargus un 12 uzbrucējus. Pirmajā uzbrucēju trijniekā ar Hosu un Vilsonu debitēja Lauris Dārziņš. Vārtu drošība tika uzticēta Jakubam Sedlāčekam.

KHL regulārais čempionāts. 2014.gada 17.janvāris. Rīga, Arēna Rīga.

Rīgas Dinamo - Novosibirskas Sibirj 2:3 (1:1; 1:1; 0:1)

Vārti: 10:21 Haščaks (Skvorcovs, Šehura) 1:0; 14:57 Moņa (Lehtera, Martinovs, vair.) 1:1; 27:12 Robinsons (Haščāks, vair.) 2:1; 35:15 Kopeikins (Martinovs) 2:2; 42:38 Gubins (Saņņikovs) 2:3;

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks - Ņikita Bespalovs

Metieni: 11-38

Soda minūtes: 8-8

Dinamo sastāvs uz spēli:


Vārtsargi: #36 Jakub Sedlacek (#32 Mikael Tellqvist);

Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš (C) - #11 Kristaps Sotnieks, #2 Rodrigo Laviņš - #33 Mat Robinson, #9 Krišjānis Rēdlihs - #80 Georgijs Pujacs;

Uzbrucēji: #81 Marcel Hossa - #18 Kyle Wilson - #90 Lauris Dārziņš, #77 Marcel Hascak - #38 Paul Szczechura - #70 Miks Indrašis, #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #79 Vitālijs Pavlovs, #96 Māris Bičevskis - #7 Rustams Begovs - #13 Gunārs Skvorcovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo janvāri

03.01 Ufā ar Salavat Julaev 3:4 OT
05.01 Ņižņekamskā ar Ņeftehimik 2:1 OT
07.01 Magņitogorskā ar Metallurg 2:6
09.01 Čeļabinskā ar Traktor 5:2
13.01 Rīgā ar Admiral 2:5
15.01 Rīgā ar Metallurg (Nk) 4:3 OT
17.01 Rīgā ar Sibirj 2:3
19.01 Rīgā ar Amur
22.01 Podoļskā ar Vitjaz
24.01 Maskavā ar Dinamo (M)
26.01 Kazaņā ar Ak Bars
28.01 Ņižņijnovgorodā ar Torpedo

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi