Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +16 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Rīgas Dinamo Helsinkos neizmanto iespējas vairākumā un zaudē

Latvijas klubs Rīgas Dinamo, atsākot sezonu pēc pārtraukuma, pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 1:3 (1:2, 0:1, 0:0) ceturto reizi šosezon piekāpās Somijas vienībai Helsinku Jokerit. Rīdziniekiem tas bija 17.zaudējums 20 izbraukuma spēlēs.Divus vārtus Helsinku labā guva Stīvs Mozess, vieni Linusam Umarkam, bet rīdziniekiem vienīgo ripu iemeta Gunārs Skvorcovs.

Ar 46 punktiem 40 spēlēs rīdzinieki saglabā 13.vietu Rietumu konferencē, no labāko astoņnieka atpaliekot 10 punktus. Tikmēr Jokerit 40 spēlēs ir 86 punkti un 2.vieta kā konferencē, tā visā līgā.

Jau pirmajā minūtē divu minūšu noraidījumu nopelnīja Miķelis Rēdlihs, un to ātri vien Jokerit realizēja - Helsinku vienības neapstrīdamais šīs sezonas līderis Mozess apspēlēja Jakubu Sedlāčeku un ieraidīja ripu jau tukšos vārtos. Tomēr trešajā minūtē Rīgas Dinamo panāca izlīdzinājumu 1:1 - Māris Bičevskis atņēma pretiniekam ripu, turpinājumā piespēlēja to vārtu priekšā, un tur sekmīgākais bija Skvorcovs.

Vēl pēc īsa brīža Jokerit jau guva arī otros vārtus, tomēr tos neieskaitīja, jo tika gūti ar augsti paceltu nūju, bet trešdaļas vidū Rīgas Dinamo neizmantoja sešas vairākuma minūtes gandrīz pēc kārtas, izveidojot vien dažus bīstamus momentus. Trešdaļas beigās cīņa bija līdzīga, tomēr atkal vārtus guva tieši Jokerit - Mozess saņēma ripu viens vārtu priekšā un vēlreiz pārspēja Sedlāčeku. Līdz ar to pēc pirmās trešdaļas rīdzinieki atradās iedzinējos ar 1:2.

Pēc oficiālās informācijas, pirmajā trešdaļā metienu attiecība bija 4:2, bet otrās trešdaļas sākumā Jokerit triecienmaiņa guva jau trešos vārtus - viesi uz 40 sekundēm palika trijatā, un šoreiz pēc Mozesa piespēles izcēlās Umarks. Arī pēc trešo vārtu gūšanas pārsvars lielu daļu trešdaļas piederēja Jokerit vienībai.

Izturot mazākumu, trešdaļas beigu daļā arī Rīgas Dinamo ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Tomēr arī šajās divās minūtēs bīstami momenti tā arī netika izveidoti, kas pēc otrās trešdaļas rīdziniekiem lika atrasties iedzinējos ar 1:3.

Trešajā trešdaļā gandrīz visu laiku dominēja Rīgas Dinamo komanda, tomēr vārtus gūt tai tā arī neizdevās. Tās laikā rīdzinieki jau otro reizi mačā palika vairākumā uz 2+2 minūtēm, bet skaitliskajā vairākumā Latvijas komanda jau kārtējo reizi darbojās neveiksmīgi. Šis Rīgas Dinamo bija piektais zaudējums sešās šomēnes aizvadītajās spēlēs.

Spēlei Dinamo treneri pieteica 21 hokejistu (divus vārtsargus, sešus aizsargus un 13 uzbrucējus). Pirmo maču aizvadīja kanādiešu uzbrucējs Broks Troters, bet kā trīspadsmitais uzbrucējs pieteikts Nikolajs Jeļisejevs. Vārtus sargāja Jakubs Sedlāčeks.

Turpinājumā Rīgas Dinamo aizvadīs 24.decembrī uzņems līgas līdervienību Maskavas CSKA, bet gada beigās aizvadīs izbraukuma mačus ar Minskas Dinamo un finansiālas problēmas piedzīvojošo Mitišču Atlant.

KHL regulārais čempionāts. 2014.gada 22.decembris. Helsinki, Hartwall Arena.

Helsinku Jokerit - Rīgas Dinamo 3:1 (2:1; 1:0; 0:0)

Vārti: 1:26 Mozess (Umarks, vair.) 1:0; 2:46 Skvorcovs (Bičevskis) 1:1; 17:44 Mozess (Lajunens, Umarks) 2:1; 24:25 Umarks (Mozess, vair.) 3:1;

Vārtsargi: Riku Heleniuss - Jakubs Sedlāčeks

Metieni: 19-22

Soda minūtes: 14-8

Skatītāji: 13216

Dinamo sastāvs:

Vārtsargi: #36 Jakubs Sedlāčeks (#38 Džefs Delorjē); aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs (A) - #44 Oskars Cibuļskis, #5 Čārlzs Genovejs - #68 Milan Jurčina (A), #11 Kristaps Sotnieks - #23 Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš (C) - #55 Linuss Vidells - #19 Miķelis Rēdlihs, #89 Broks Troters - #16 Kails Vilsons - #70 Miks Indrašis, #87 Gints Meija - #25 Andris Džeriņš - #47 Mārtiņš Cipulis, #17 Kaspars Saulietis - #96 Māris Bičevskis - #13 Gunārs Skvorcovs, #69 Nikolajs Jeļisejevs.

Šī Rīgas Dinamo bija jau piektā izbraukuma spēle pēc kārtas, bet pirmajās četrās vēl pirms pārtraukuma tika ciestas trīs neveiksmes. Tomēr iepriekšējā ar 3:0 tika uzvarēta Jekaterinburgas Avtomobilist vienība.

Kā zināms, pārtraukuma laikā Rīgas Dinamo komanda pārtrauca līgumus ar vārtsargu Edgaru Masaļski, aizsargu Georgiju Pujacu, kā arī uzbrucējiem Marcelu Hosu un Pjotru Sčastļiviju.

Tiesa, Sčastļivijs un Pujacs jau darbu atraduši - pirmais spēlēs Sočos, bet otrs - Ņižņekamskā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi