Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Dinamo izglābjas un tiek pie punkta Čerepovecā

Rīgas Dinamo ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas otrā izbraukuma pēdējā spēlē viesos 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja Čerepovecas Severstaļ.

"Dinamo" labā vārtus guva Oskars Cibuļskis, kurš komandā pilda kapteiņa pienākumus.

Spēles pirmajā periodā "Dinamo" vienreiz spēlēja mazākumā un izdarīja mazāk metienu pa vārtiem (6:9), tomēr pirmās 20 minūtes noslēdzās neizšķirti 0:0.

Pirmie vārti tika gūti viena mača vidū, kad, "Dinamo" spēlējot trijatā pret pieciem laukuma spēlētājiem, Robins Press izdarīja zibenīgu metienu un raidīja ripu mērķī. 

Spēles trešo trešdaļu "Severstaļ" aizvadīja pasīvi, ilgstoši neapdraudot viesu vārtus. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām "Dinamo" tika pie iespējas spēlēt vairākumā un spēles 57.minūtē to realizēja. Pēc Nikolaja Jeļisejeva piespēles ar tālu metienu pretiniekus pārspēja Cibuļskis, bet vārtsargam skatu aizsedza Gints Meija.

Pamatlaika pēdējās divās minūtēs "Dinamo" izturēja Hantera Šinkaruka sarūpēto mazākumu un cīņa turpinājās papildlaikā. Tajā abām komandām bija iespējas noslēgt maču priekšlaicīgi un "Severstaļ" vienu no tām izmantoja. Papildlaika ceturtajā minūtē Igors Geraskins meistarīgi apspēlēja vairākus rīdziniekus un raidīja ripu tīklā - 2:1.

Pēc aizvadītām desmit spēlēm Rīgas "Dinamo" Rietumu grupā ierindojas pēdējā 12.vietā ar septiņiem izcīnītiem punktiem. "Severstaļ" ar deviņiem punktiem deviņās cīņās ir sestajā pozīcijā.

Pirmo mājas spēļu sēriju pēc neveiksmes pret Jaroslavļas "Lokomotiv" (0:4) Rīgas komanda noslēdza veiksmīgi ar uzvarām pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo" (2:1) un Nursultanas "Baris" (3:2). Otrais izbraukums Maskavā tika iesākts ar zaudējumu pret "Spartak" (1:3), bet pēc tam turpat Krievijas galvaspilsētā atzīts vietējās "Dinamo" pārākums (1:4).

Tāpat arī šodienas pretinieki šajā sezonā svinējuši trīs uzvaras, pēdējo no tiem iepriekšējā spēlē pret Ufas "Salavat Julajev". 

Septembra nogalē "Dinamo" mājās uzņems Soču un Čerepovecas klubus, bet pēc tam būs izbraukums uz Tālajiem Austrumiem.

Abas komandas KHL nūjas krustojušas 33 reizes, no kurām 12 uzvarējuši "Dinamo" hokejisti. Iepriekšējā sezonā visās četrās savstarpējās cīņās uzvarēja "Severstaļ", kurai pret "dinamiešiem" ir sešu uzvaru sērija.

Šovasar "Severstaļ" rindas papildināja Roberts Roba, kurš ir pirmais Igaunijas hokejists KHL. Viņš sezonas ievadā atzīmējies ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Savainoto spēlētāju sarakstā joprojām ir viesizrādēs aizbraukušais Kristaps Zīle. Tāpat izbraukumā devās Lauris Dārziņš, kurš traumas dēļ nav spēlējis kopš 8.septembra.

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi