Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Rīgas Dinamo Jaroslavļā izcīna minimālu uzvaru un svarīgus trīs punktus (VIDEO)

Rīgas Dinamo pēdējo KHL regulārā čempionāta spēli oktobrī aizvadīja trešdienas vakarā Jaroslavļā pret vietējo Lokomotiv, kuru saspringtā cīņā spēja uzvarēt ar 2:1. Rīdziniekiem vārtus guva Sandis Ozoliņš un Marsels Haščāks, bet vārtsargs Mīkaels Telkvists atvairīja 26 pretinieku metienus.

Ar 42 punktiem 22 spēlēs Dinamo saglabājuši 3.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā. Rīdzinieki 11 spēlēs oktobrī tika pie astoņiem panākumiem, bet tikai vienā mačā ledu atstāja bez iegūtiem punktiem. Nākošā spēle Latvijas klubam piektdien Čerepovecā ar Severstaļ, pēc tam sāksies novembra starptautisko spēļu pārtraukums.

Maču abas komandas iesāka ļoti augstā tempā un jau pirmajās minūtes radās vairākas iespjas atklāt rezultātu. Turpinājumā Lokomotiv 4.minūtē nopelnīja noraidījumu, ko Dinamo visiem spēkiem centās realizēt, tomēr labās iespējas palika neizmantotas. Toties viss izdevās epizodē 9.minūtē, kad Gints Meija no aizvārtes ielauzās pretinieku vārtu priekšā un atdeva piespēli kapteinim Sandim Ozoliņam, kurš nekavējoties raidīja ripu vārtos - 1:0! Mirkli vēlāk teicamu iespēju neizmantoja Lokomotiv, bet Dinamo slovāku leģioārs Marsels Haščāks atbildes uzbrukumā meta nekļūdīgi - 2:0! Haščākam pirmie vārti sezonā, bet jaunajam Deividam Sarkanim pirmais punkts KHL par piespēli. Lokomotiv pēc šāda pavērsiena mainīja vārtsargu - Kērtisa Senforda vietā stājās Vitālijs Koļesņiks, bet drīz vien mājinieki otro reizi nokļuva mazākumā, kad 2+10 minūtes par uzbrukumu galvas apvidū saņēma Vadims Hlopotovs. Laba iespēja vismaz samazināt starpību Jaroslavļas komandai bija 16.minūtē, kad pēc Kirila Kapustina metiena veiklāks izrādījās Telkvists. Perioda izskaņā laukumā abpusēji asumi, pēc kuriem uz noraidīto soliņa devās pa vienam hokejistam no katras komandas, bet četratā vārti vairs gūti netika - 2:0 Dinamo labā pēc 20 minūtēm.

Otrā perioda ievadā spēle ieguva mierīgāku ritējumu, bet dinamieši drīz palika mazākumā pēc Ozoliņa noraidījuma - pirmo vairākumu spēlē Lokomotiv izmantot nespēja, tomēr iniciatīva bija iegūta. Teicama iespēja bija Mikam Indrašim, kurš pārtvēra ripu un izrāvās vienatnē pret Koļesņiku - šoreiz pārāks vārtsargs. Pēc tam jau spēle izlīdzinājās un turpmākās minūts ritēja bez noraidījumiem un reālām vārtu gūšanas iespējām, līdz 13.minūtē Krišjānis Rēdlihs devās uz noraidīto soliņa. Šoreiz gan rīdzinieku pašaizliedzīgā spēle mazākumā neļāva Lokomotiv vairākumā pat kārtīgi izvietoties un uzmest pa vārtiem. Tūlīt gan vēl viens mazākums pēc Arvīda Reķa pārkāpuma. Ne bez grūtībām, bet četratā izdevās vārtus nosargāt neskartus arī šoreiz. Perioda beigāsizteikti arvien dominēja Lokomotiv un visu vēl vairāk sarežģīja otrais Rēdliha noraidījums īsā brīdī. Pagurušie Dinamo hokejisti arī pēc otrā perioda saglabāja divu ripu pārsvaru, bet 40 sekundes trešā perioda ievadā vēl mazākums.

Izturējuši atlikušās sekundes mazākumā, Dinamo centās iekarot Lokomotiv vārtus, neaizmirstot arī par sava cietokšņa drošību. Perioda 6.minūte noraidījums Miķelim Rēdliham un vairākums Dinamo. Mača 49.minūtē Lokomotiv tomēr spēja samazināt pārsvaru, kad mazākumā precīzi meta Daniils Apaļkovs - 1:2. Tas nozīmēja, ka arī trešajā izbraukuma spēlē pēdējās minūtēs Dinamo jāsargā vienas ripas pārsvars. Pēc Iļjas Gorohova metiena tikai vārtu stabs glāba rīdziniekus no vārtu zaudējuma un Lokomotiv arvien uzstājīgāk centās gūt otros vārtus. Tas lika 30 sekunžu pārtraukumu pieprasīt Artim Ābolam, jo acīmredzami pagurusī Dinamo komanda laukumā izskatījās nedaudz apjukusi. Tuvojoties pēdējai minūtei, Koļesņiks Lokomotiv vārtus atstāja, tomēr ar organizētu spēli aizsardzībā Dinamo uzvaru noturēja - 2:1!

Miķelis Rēdlihs pretinieku trešajā maiņā uz ledus pavadīja 8:45 minūtes, izceļoties ar diviem metieniem un 2+2 mnūšu noraidījumu. Tikmēr savainotais Lokomotiv uzbrucējs Jānis Sprukts laukumā nedosies vēl vairākus mēnešus un šobrīd atgriezies Rīgā.

Spēlei Jaroslavļā Dinamo treneri pieteica 22 spēlētājus un sastāvā, salīdzinot ar iepriekšējo maču pret Atlant, notika izmaiņas ceturtajā uzbrucēju trijniekā. Pēc ilgstošas savainojuma ārstēšanas gatavs laukumā doties bija slovāks Marsels Haščāks, ar kuru kopā ceturtajā virknējumā darbojās Māris Bičevskis un Deivids Sarkanis.

KHL regulārais čempionāts. 2013.gada 30.oktobris. Jaroslavļa, Arena-2000.

Jaroslavļas Lokomotiv - Rīgas Dinamo 1:2 (0:2; 0:0; 1:0)

Vārti: 8:37 Ozoliņš (Šehura, Meija) 0:1; 10:14 Haščāks (Sarkanis) 0:2; 48:13 Apaļkovs (Plotņikovs, maz.) 1:2;

Vārtsargi: Kērtiss Senfords (no 12:07 Vitālijs Koļesņiks) - Mīkaels Telkvists

Metieni: 27-17

Soda minūtes: 20-10

Skatītāji: 8500

Dinamo sastāvs:

Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#85 Rihards Cimermanis);

Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #80 Georgijs Pujacs - #33 Mat Robinson, #11 Kristaps Sotnieks - #9 Krišjānis Rēdlihs, #61 Edmunds Augstkalns;

Uzbrucēji: #79 Vitālijs Pavlovs - #18 Kyle Wilson - #81 Marcel Hossa, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #38 Paul Szczechura - #87 Gints Meija, #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #70 Miks Indrašis, #77 Marcel Hascak - #96 Māris Bičevskis - #83 Deivids Sarkanis, #10 Artūrs Kuzmenkovs.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo oktobrī

1.10 Novosibirskā ar Sibirj 4:1
3.10 Novokuzņeckā ar Metallurg 2:0
9.10 Rīgā ar Salavat Julaev 2:5
11.10 Rīgā ar Ņeftehimik 2:1
13.10 Rīgā ar Metallurg Mg 3:2 OT
17.10 Bratislavā ar Slovan 4:3
21.10 Prāgā ar Lev 1:2 B
23.10 Rīgā ar CSKA 4:3
26.10 Sanktpēterburgā ar SKA 3:4 B
28.10 Mitiščos ar Atlant 2:1 B
30.10 Jaroslavļā ar Lokomotiv 2:1

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi