Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

Rīgas Dinamo negūst vārtus un piedzīvo kārtējo zaudējumu uz sava ledus

Latvijas komanda Rīgas Dinamo pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ietvaros svarīgā mačā savā laukumā ar 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) piedzīvoja bezierunu zaudējumu pret Baltkrievijas vienību Minskas Dinamo.

Minskas kluba labā vārtus šajā mačā guva Raiens Gundersons, Oļegs Goroško un Šarls Linglē. Baltkrievijas komandai izdevies pārtraukt piecu zaudējumu sēriju. Ar 65 punktiem 52 spēlēs rīdzinieki saglabā 12.vietu Rietumu konferencē 14 punktus aiz play-off zonas, kamēr Minska ar tikpat mačos iekrātu 71 punktu ir desmitie.

Jau pašā mača sākumā debiju Rīgas Dinamo rindās pirmdien piedzīvoja 19 gadus vecais uzbrucējs Kirils Galoha, bet duelis starp abām komandām iesākās gana aktīvi, bieži spēlē iesaistoties vārtsargiem. Jau sestajā minūtē mājiniekiem bija jāspēlē mazākumā, kad noraidījumu saņēma Miķelis Rēdlihs, taču rīdzinieki spēja to izturēt, turklāt pēcāk iniciatīvu jau izdevās pārņemt Minskas klubam. Šosezon viens no Baltkrievijas komandas lielākajiem trumpjiem ir skaitliskais vairākums, kas tika realizēts 14.minūtē, kad rīdzinieki bija izpelnījušies divas minūtes par skaitliskā sastāva pārkāpumu, - Jakubu Sedlāčeku ar metienu no zilās līnijas pārspēja amerikānis Gundersons. Neilgu brīdi vēlāk Rīgas Dinamo neizmantoja savu vairākumu, lai gan tā laikā bija vairākas iespējas to izdarīt, bet pirmo 20 minūšu laikā mājiniekiem tā arī neizdevās atslēgt Minskas vienības vārtus.

Jau otrās trešdaļas sākumā Minskas Dinamo dubultoja savu pārsvaru, kad pēc Goroško metiena no zilās līnijas ripa pēc rikošeta atrada ceļu vārtos. Šī perioda pirmajā daļā rīdziniekiem uzbrukumā neizdevās tikpat kā nekas, kamēr Sedlāčekam spēlē nācās iesaistīties vairākkārt. Tiesa, 29.minūtē lieliska iespēja gūt vārtus bija Laurim Dārziņam, taču tā netika izmantota, turklāt pēc tam nesekmīgi bija arī Mika Indraša un Kristapa Sotnieka pūliņi. Nelielu brīdi vēlāk uz vārtiem izrāvās arī Miķelis Rēdlihs, kura pūliņus iekarot vārtus apturēja viesu aizsardzība, bet otrās trešdaļas izskaņā Latvijas komanda jau trešo reizi nonāca mazākumā, kad divu minūšu sodu izpelnījās Oskars Cibuļskis. Vairākumu Minskas vienība neizmantoja, turklāt pēc tam Rīgas klubs saņēma vēl vienu noraidījumu, ko realizēja Linglē. 

Trešajā trešdaļā Rīgas Dinamo neizdevās lauzt spēles gaitu un iesaistīties cīņā par uzvaru. Jau pašā perioda sākumā rīdzinieki neprata izmantot arī savu otro vairākumu šajā cīņā, kas turklāt bija ļoti bezzobains. Mača 48.minūtē gūt pirmos vārtus Rīgas Dinamo kontā laba iespēja bija Armandam Bērziņam, taču Minskas vienību no vārtu zaudējuma glāba Džefs Glass. Nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Sedlāčeks tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, kas gan ar goda vārtu guvumu nevainagojās. 

Rīdzinieku treneri mačam pieteica 22 hokejistus (divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus). Debiju Dinamo rindās piedzīvoja HK Rīga uzbrucējs Kirils Galoha. Slimības dēļ spēli izlaida Gints Meija. Vārtu drošība arī šovakar tika uzticēta Jakubam Sedlāčekam.

Rīgas Dinamo komandas sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #36 Jakub Sedlaček (#30 Joacim Eriksson); aizsargi: #58 Guntis Galviņš - #3 Ēriks Ševčenko, #11 Kristaps Sotnieks (K) - #97 Kristaps Zīle, #23 Aleksandrs Jerofejevs - #5 Māris Jass, #16 Steven Seigo - #44 Steven Seigo; uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš - #25 Andris Džeriņš - #70 Miks Indrašis, #13 Gunārs Skvorcovs - #96 Māris Bičevskis - #17 Kaspars Saulietis, #72 Vitālijs Pavlovs - #21 Armands Bērziņš - #19 Miķelis Rēdlihs, #32 Edgars Kulda - #47 Kirils Galoha - #53 Frenks Razgals. 

Kā zināms, iepriekšējā spēlē Dinamo komandai nācās iztikt bez savainotajiem Tima Sestito un Filipa Toluzakova, savukārt Stīvenam Saigo un Andrim Džeriņam spēlēt liedza rota vīruss, bet Lauris Dārziņš šī paša iemesla dēļ nospēlēja tikai vienu trešdaļu.

Sagaidāms, ka līdz pat sezonas beigām Latvijas klubam būs jāiztiek bez sezonas labākā snaipera Tima Sestito, kurš pagājušās nedēļas mačā ar Habarovskas Amur tika savainots. Amerikāņu uzbrucējs šosezon bija guvis 19 vārtus. Visticamāk, šī sezona ir noslēgusies Rīgas Dinamo aizsargam Krišjānim Rēdliham, kuram konstatēts nopietns kājas savainojums un tā sadziedēšana prasīs četras līdz sešas nedēļas. Šosezon hokejists izcēlies ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficentu +3.

Iepriekšējā nedēļā Rīgas Dinamo vispirms ar 1:2 piekāpās Amur priekšā, bet pēc tam ar 2:0 apspēlēja vienu no Austrumu konferences vadošajām komandām Novosibirskas Sibirj.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā Latvijas vienība trešdien vēl samēros spēkus ar KHL līderi Maskavas CSKA, bet sestdien gaidāma cīņa izbraukumā pret uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas Torpedo, ko vada latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Līdz sezonas beigām Rīgas Dinamo atlicis aizvadīt vēl astoņas spēles, no kurām piecas būs savā laukumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi