Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Dinamo pārspēj Ņeftehimik un izcīna otro uzvaru pēc kārtas

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) uzvarēja Ņižņekamskas Ņeftehimik, tiekot pie otrā panākuma pēc kārtas.

Rīdziniekiem vārtus guva Nikolajs Jeļisejevs, kurš šosezon ieraidījis jau desmit ripas pretinieku vārtos, kā arī Rīss Skārlets, Lukāšs Radils un Gunārs Skvorcovs. Vārtus sargāja Juhans Matsons.

"Dinamo" vadībā izvirzījās pirmā perioda vidū, kad zonas vidū Radila piespēlēto ripu saņēma Jeļisejevs, kurš savu iespēju izmantoja. Trešdaļas 13.minūtē vairākumā pēc skaistas saspēles ripa nonāca pie Skārleta, kurš no tuvas distances bija nekļūdīgs - 2:0. Tomēr līdz perioda beigām mājiniekiem neizdevās noturēties nepārspētiem, jo nepilnas 11 sekundes pirms došanās uz ģērbtuvēm ripu vārtos iebakstīja Bulats Šafiguļins.

Otrajā periodā lielāks pārsvars bija pretiniekiem, taču pirmo vārtus guva "Dinamo" hokejisti. Trešdaļas 13.minūtē viesi savā vairākumā pieļāva kļūdu uz zilās līnijas, kas mājiniekiem ļāva izslidot divatā pret vienu pretinieku. Pēc Jeļisejeva piespēles precīzs bija Radils, šim duetam gūstot jau otros vārtus mačā. Tomēr apmēram četras minūtes pirms perioda beigām pēc pretuzbrukuma tukšā vārtu stūrī ripu meta Marats Hairuļins - 2:3.

Trešā perioda vidū iegūto vairākumu "Dinamo" neizmantoja, bet nogriežņa 13.minūtē pēc pretinieku kļūdas Skvorcovs un Edgars Kulda nonāca divatā pret vienu pretinieku. Skvorcovs izlēma mest pats un panāca 4:2. Arī šoreiz rīdzinieki divu vārtu pārsvaru nenoturēja, jo pāris minūtes vēlāk Ansels Gaļimovs netraucēts raidīja ripu mērķī - 3:4.

Rīgas "Dinamo", izcīnot 17 punktus 18 aizvadītajās spēlēs, ieņem devīto vietu Rietumu konferencē. Ņižņekamskas vienība Austrumu konferencē ieņem septīto vietu ar izcīnītiem 14 punktiem 17 spēlēs.

Pēc šīs spēles Rīgas komanda dosies izbraukumā uz Podoļsku, kur spēkosies ar Mika Indraša pārstāvēto "Vitjaz", bet pēc tam atgriezīsies uz vienu mājas spēli pret Magņitogorskas "Metallurg".

Otrdien rīdzinieki mājās uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" ar rezultātu 4:1, revanšējoties par zaudējumu izbraukumā. "Dinamo" labā divus vārtus guva Emīls Puarjē.

Pēdējā aizvadītajā spēlē "Ņeftehimik" ar rezultātu 6:3 uzvarēja Helsinku "Jokerit". Pirms tam Ņižņekamskas vienībai bija pieci zaudējumi pēc kārtas.

Abas komandas KHL tikušās 26 reizes, no kurām 13 reizes Rīgas vienība uzvarējusi pamatlaikā, bet pa vienai uzvarai izcīnījusi papildlaikā un pēcspēles metienos.

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi