Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Dinamo paziņo par vēl četru ārvalstu spēlētāju piesaisti

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas Dinamo nākamsezon pārstāvēs Austrijas hokejists Konstantīns Komareks, kā arī Krievijas hokejisti Iļja Proskurjakovs, Pavels Černovs un Deniss Paršins, ziņo klubs savā tīmekļa vietnē.

Jau ziņots, ka pirmdien Dinamo pavēstīja par kanādiešu aizsarga Morgana Elisa piesaisti.

27 gadus vecais Komareks ir Austrijas izlases centra uzbrucējs, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja divos Zviedrijas virslīgas klubos - Malmes Redhawks un Lulea rindās.

39 mačos hokejists aizvadītajā sezonā sakrāja 22 rezultativitātes punktus, no tiem astoņus - ar gūtiem vārtiem.

Pēdējās četras sezonas hokejists aizvadījis Zviedrijā, taču arī iepriekš vēl divas sezonas spēlējis Lulea rindās.

Kopā Zviedrijas spēcīgākajā līgā uzbrucējs pamatturnīrā 240 mačos sakrājis 110 (38+72) rezultativitātes punktus un izslēgšanas cīņās 29 spēlēs - 7 (2+5) punktus.

Pēdējās sezonās Komareks bijis stabils Austrijas valstsvienības dalībnieks, kopā 62 mačos izceļoties ar 39 (15+24) punktiem.

Vēl četras sezonas Vīnē dzimušais hokejists spēlējis Austrijas virslīgā, kur četrās sezonās Zalcburgas Red Bull komandā 187 regulārā čempionāta spēlēs gūti 42 vārti un 68 reizes rezultatīvi piespēlēts, bet "play-off" 56 spēlēs sakrāti 28 (8+20) rezultativitātes punkti, divas reizes kļūstot par Austrijas čempionu.

Viņš komandā spēlēs ar 67.numuru, kamēr Elisam iedalīts ceturtais numurs.

Centra uzbrucējs ir arī Pavels Černovs no Krievijas, kurš Dinamo spēlēs ar 53.numuru.

30 gadus vecais Baltkrievijas pilsētā Novopolockā dzimušais centra uzbrucējs iepriekšējo sezonu aizvadīja KHL kluba Maskavas apgabala Vitjaz sastāvā.

2019./2020.gada KHL sezonā viņš Piemaskavas komandas sastāvā 59 regulārā čempionāta spēlēs guva piecus vārtus, sakrāja 13 rezultatīvas piespēles, nopelnīja 16 soda minūtes un lietderības koeficientu mīnus divi, izpildīja 38 spēka paņēmienus un bloķēja 33 pretinieku metienus, vidēji laukumā mačā pavadot 19 minūtes un 29 sekundes.

Černovs KHL 12 sezonu laikā ir spēlējis Mitišču Atlant, Čerepovecas Severstaļ un Vitjaz komandās, kopā regulārajā čempionātā 396 spēlēs gūstot 73 vārtus un izdarot 92 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" turnīrā 11 spēlēs iemetot divus vārtus un sakrājot trīs rezultatīvas piespēles.

Uzbrucējs ir arī Paršins, taču viņa specializācija ietver malējā uzbrucēja pienākumus.

34 gadus vecais Ribinskā dzimušais uzbrucējs iepriekšējo sezonu iesāka KHL kluba Magņitogorskas Metallurg sastāvā, bet noslēdza Slovākijas čempionāta komandā Košice.

2019./2020.gada sezonā viņš Metallurg komandas sastāvā 49 regulārā čempionāta spēlēs guva desmit vārtus un piecreiz rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja 51 soda minūti un lietderības koeficientu mīnus četri, izpildīja 13 spēka paņēmienus un bloķēja 15 pretinieku metienus, vidēji laukumā pavadot 15 minūtes un 28 sekundes mačā. Slovākijas čempionātā viņš deviņās spēlēs guva trīs vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja.

Paršinu 2004.gadā NHL drafta trešajā kārtā ar kopējo 74.numuru izvēlējās Kolorādo Avalanche.

Karjeras laikā viņš KHL ir spēlējis Maskavas CSKA, Ufas Salavat Julajev, Ņižņijnovgorodas Torpedo, Omskas Avangard un Magņitogorskas Metallurg komandās, kopā regulārajā čempionātā 606 spēlēs gūstot 162 vārtus un sakrājot 200 rezultatīvu piespēļu, bet 49 spēlēs "play-off" Paršins sakrājis astoņus vārtus un 12 piespēles.

Viņš Dinamo komandā spēlēs ar 27.numuru.

Visbeidzot pēdējais jaunpienācējs ir vārtsargs Proskurjakovs, kurš vilks mugurā spēļu kreklu ar numuru 73.

33 gadus vecais vārtsargs iepriekšējo sezonu aizvadīja KHL kluba "Soči" sastāvā.

2019./2020.gada KHL sezonā Krievijas pilsētā Surgutā dzimušais hokejists regulārajā čempionātā vārtos stājās 18 spēlēs, atvairot 90,6% metienu un vidēji mačā zaudējot 2,36 vārtus. Viņa kontā arī divas "sausās" spēles un divas rezultatīvas piespēles.

Proskurjakovs karjeras laikā pārsvarā ir spēlējis Krievijas klubos - Magņitogorskas "Metallurg", Maskavas CSKA, Čeļabinskas "Traktor", Vladivostokas "Admiral", Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Hantimansijskas "Jugra", "Soči", kā arī Vācijas virslīgas klubā Krēfeldes "Pinguine".

KHL viņš regulārajā čempionātā 331 spēlē vidēji atvairījis 91,7% metienu un ielaidis savos vārtos 2,25 ripas spēlē. Viņa kontā arī 27 "sausās" spēles un septiņas rezultatīvas piespēles. "Play-off" 26 spēlēs viņš vidēji mačā ir atvairījis 91,4% metienu un ielaidis 2,49 vārtus, aizvadot trīs "sausās" spēles.

Ar leģionāru iekļaušanos komandā Dinamo šobrīd ir līgumi ar desmit uzbrucējiem, trim aizsargiem un vienu vārtsargu, bet vēl 14 hokejisti kluba nometnē atrodas ar pārbaudes laika līgumiem.

Kopumā pārbaudes laika līgumi noslēgti ar diviem vārtsargiem, četriem aizsargiem un astoņiem uzbrucējiem.

Dinamo aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi