Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas Dinamo pēdējās minūtēs piekāpjas Severstaļ

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas Dinamo trešdien savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās tiešajai konkurentei Čerepovecas Severstaļ.

Uzvaras vārtus minūti un 45 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Bogdans Jakimovs.

Daudzo savainojumu dēļ pie iespējas debitēt KHL tika Arvils Bergmanis un Ernests Ošenieks.

Pirmajā periodā Dinamo divreiz spēlēja vairākumā, taču abas reizes savas iespējas neizmantoja, turklāt pieļāva pretinieku izgājienu vienatnē pret vārtsargu. Tiesa, arī mazākumā izdevās nosargāt vārtus neskartus. Traumas dēļ maču neturpināja aizsargs Uvis Balinskis, kuram ripa trāpīja pa ausi.

Otrajā trešdaļā spēle bija krietni aktīvāka un tās devītajā minūtē pēc pārkāpuma pret Kārteru Eštonu uz viesu vārtiem tika nozīmēts soda metiens. "Bullīti" izpildīja Lauris Dārziņš, kura mestā ripa lidoja pāri vārtiem. Perioda otrajā pusē viesi turpināja apliecināt savu pārsvaru, vienā no epizodēm tikai Aleksanderam Salākam glābjot rīdziniekus no droši zaudētiem vārtiem.

Spēles trešā nogriežņa pirmajā pusē Rīgas komanda tika pie iespējas minūti un 54 sekundes spēlēt piecatā pret trijiem viesiem, taču iespējas lielajā vairākumā netika izmantotas, lai gan daudz reizes tika mests pa vārtiem. Tuvojoties pamatlaika beigām, 105 sekundes pirms finālsvilpes, viesi izrāva uzvaru - no asa leņķa uz vārtiem uzmeta Jakimovs un ripa atrada ceļu tīklā. 

Rīdzinieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas augļus nedeva, lai gan Ņikita Setdikovs noklaudzināja vārtu stabu un laba iespēja bija arī Benam Māršalam.

Rīdzinieki izbraukumu noslēdza ar divām uzvarām pēc kārtas, tajā skaitā ar 2:1 pārspējot Severstaļ, bet pirmajā mājas spēlēs sestdien ar 3:5 piekāpās SKA. Tikmēr Severstaļ Rīgā bija ieradusies ar četriem zaudējumiem pēdējās piecās spēlēs.

Jau ziņots, ka sestdien savainojumus guva aizsargi Kristaps Zīle un Oskars Bārtulis. Zīlem traumas dēļ sezona ir beigusies. Tāpat savainoti šobrīd ir uzbrucējs Aleksandrs Protapovičs un aizsargs Nerijus Ališausks.

Pēc trešdienas mača Dinamo dosies izbraukumā, kurā sestdien tiksies ar Jekaterinburgas Avtomiblist, bet divas dienas vēlāk ar Magņitogorskas Metallurg. Pēc tam būs astoņu dienu pauze.

Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 35 spēlēs atkāpusies uz 11.vietu Rietumu konferencē, priekšā palaižot Severstaļ hokejistus, kuri tikpat spēlēs tikuši pie 29 punktiem.

Abas komandas KHL čempionātā savā starpā tikušās 27 reizes, no kurām Dinamo uzvaru pamatlaikā izcīnījusi astoņas reizes.

Rīgas Dinamo iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi