Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Dinamo pirms olimpiskā pārtraukuma emocionālā spēlē zaudē Jokerit komandai

Latvijas komanda Rīgas Dinamo svētdien, aizvadot pēdējo spēli pirms Phjončhanas olimpisko spēļu pārtraukuma, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā emocionālā cīņā ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) zaudēja Helsinku Jokerit vienībai.

Laukuma saimnieku labā vienīgos vārtus guva Miķelis Rēdlihs, bet par labāko "Dinamo" rindās tika pie rezultatīvas piespēles tikušais aizsargs Ansi Salmela, rīdziniekiem mača beigās neizmantojot daudz labu iespēju izglābties no neveiksmes.

Pēc šī zaudējuma ir skaidrs, ka Rīgas "Dinamo" šo sezonu noslēgs Rietumu konferences pēdējā vietā.

Latvijas kluba galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns atzina, ka Rīgas "Dinamo" hokejisti izturēja Helsinku "Jokerit" komandas spiedienu spēles sākumā, pēc tam spējot mainīt cīņas gaitu, kopumā aizvadot līdzīgu maču, kurā gan nācās zaudēt.

"Pretinieki sāka ļoti ātrā tempā, bet mēs izturējām pirmo sitienu. Vajadzēja apgriezt spēli otrādi un un to izdarījām, jo kopumā cīņa bija ļoti līdzīga," žurnālistiem pēc spēles sacīja Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" otro maču pēc kārtas kā pirmos laukumā sūtīja jaunos uzbrucējus Emīlu Ģēģeri un Oskaru Batņu, kuri veiksmīgi darbojas kopā ar krietni pieredzējušāko Gintu Meiju.

"Jaunie spēlētāji lēnām jāievada un arī spēles laiks viņiem jādod palēnām, taču kopumā esam apmierināti ar viņiem. Piemēram, Ģēģerim gaidāma liela nākotne," uzbrucēju slavēja Ankipāns.

Spēle "Dinamo" komandai gan sākās neveiksmīgi, jo septītajā minūtē rezultātu atklāja "Jokerit" dāņu uzbrucējs Niklass Jensens, kurš no iemetiena apļa izdarīja spēcīgu plaukstas metienu, trāpot Manta Armaļa sargāto vārtu tuvējā augšējā stūrī.

Viesiem piederēja pārsvars, savukārt rīdzinieki pie iespējām gūt vārtus tika skaitliskajā vairākumā, kurš gan netika realizēts, pirmajā periodā "Dinamo" spēlētājiem izdarot tikai trīs metienus pa vārtiem.

Laukumā risinājās ļoti aktīva spēka spēle, kurā abu komandu spēlētāji nereti arī nespēja savaldīt emocijas, tāpēc otrā perioda pirmajā pusē divi skaitliskie vairākumi bija "Dinamo" spēlētājiem, bet pēc tam viņi divas reizes palika arī mazākumā, rezultātam gan nemainoties.

Baudāmākais šajā spēlē bija trešais periods, kura sākumā rīdzinieki uz divām minūtēm palika trijatā pret pieciem pretiniekiem. "Jokerit" lielo vairākumu izspēlēja līdz Stīva Mozesa brīvam plaukstas metienam, ripai izspurdzot zem Armaļa kājsarga.

Nonākot iedzinējos ar 0:2, laukuma saimnieki uzreiz kāpināja tempu, kas gana ātri deva arī vēlamo rezultātu. Noteikumus pārkāpa Jensens, bet vairākumā "Jokerit" vārtu priekšā labi nospēlēja Miķelis Rēdlihs, kurš pēc Ansi Salmelas metiena bija pirmais pie vārtsarga Karri Remes atsistās ripas, 44.minūtē samazinot starpību līdz minimumam.

Neilgi pēc tam Rīgas klubs ieguva iespēju četras minūtes spēlēt vairākumā, jo rupji nospēlēja "Jokerit" 18 gadus vecais talants Ēli Tolvanens, nopelnot 2+2 soda minūtes. Vairākums gan netika izmantots, larī arī iespēju laukuma saimniekiem netrūka.

Arī mača pēdējās minūtē rīdziniekiem bija liels pārsvars, tomēr ripa spītīgi negāja vārtos, kuros teicams bija Reme, šajā mačā atvairot 19 no 20 metieniem, kamēr Armalis tika galā ar 22 no 24 Somijs kluba spēlētāju raidījumiem.

Jāpiebilst, ka uz šo spēli, kuru klātienē vēroja 7506 skatītāji, bija ieradies kupls "Jokerit" komandas atbalstītāju pulks, uz Rīgu ceļu mērojot astoņiem līdzjutēju autobusiem no Somijas.

Kā vēstīts, tad abas komandas savā starpā tikās jau piektdien, kad rīdzinieki viesos bija pārāki ar 4:2, pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju.

Pēc svēdienas mačiem KHL čempionātā iestājies teju mēnesi ilgs pārtraukums, kas saistīts ar februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Šī pārtraukuma laikā Rīgas "Dinamo" piedalīsies pārbaudes turnīrā Šveices pilsētā Davosā, bet pēc tam komandai šajā sezonā būs atlikušas vairs tikai divas spēles - 27.februārī viesos pret Minskas "Dinamo" un 1.martā vēlreiz pret "Jokerit".

Rīgas un Helsinku komandas savu pirmo savstarpējo maču šosezon aizvadīja septembra vidū, rīdziniekiem ciešot zaudējumu ar 2:3. Abas komandas savā starpā tagad spēkojušās 14 reizes un šajā laikā rīdzinieki guvuši tikai četrus panākumus. Pērnajā sezonā trijās no četrām spēlēm uzvarēja "Jokerit".

Rīgas "Dinamo" ar 47 punktiem 54 spēlēs ieņem stabilu pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām. Priekšpēdējā pozīcijā esošā Bratislavas "Slovan" rīdziniekus apsteidz par astoņiem punktiem, bet līdz regulārā čempionāta beigām Latvijas komandai jāaizvada vēl divi mači, līdz ar to apsteigt "Slovan" vairs nav iespējams.

Latvijas komanda ir arī pēdējā visā līgā, lai gan Arta Ābola trenētajai Toljati "Lada", kuru pārstāv aizsargs Kristaps Sotnieks, arī šobrīd ir 47 punkti, taču Krievijas klubam ir vairāk uzvaru pamatlaikā.

Savukārt "Jokerit" ar 100 punktiem 54 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē un jau kādu laiku nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar februārī gaidāmajām Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus "Dinamo" palika bez izslēgšanas turnīra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi