Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rīgas Dinamo turnīra pēdējā mačā lūkos izcīnīt Latvijas Dzelzceļa kausa trofeju

Latvijas komanda Rīgas Dinamo, noslēdzot gatavošanos gaidāmajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonai, šodien Latvijas Dzelzceļa kausa ceturtajā spēlē tiksies ar Šveices vienību Davos.

Mačs Arēnā Rīga sāksies plkst.17, tiešraidē to translējot kanālam TV6. Pirms tam plkst. 13 nūjas krustos Jaroslavļas Lokomotiv un Minskas Dinamo vienības, šo dueli pārraidīs Rīgas Dinamo oficiālajā YouTube kanālā.

Turnīra pirmajā dienā Rīgas vienība ar rezultātu 2:1 pārspēja Minskas Dinamo, pēc tam sekoja neveiksme papildlaikā ar 1:2 pret Lokomotiv, bet sestdien pagarinājumā ar 2:1 tika pārspēta iepriekšējās sezonas Gagarina kausa ieguvēja Kazaņas Ak Bars.

Tikmēr Davosas vienība turnīra ievadā ar 2:4 zaudēja Ak Bars hokejistiem pēc tam ar 6:4 uzveica Minskas Dinamo vienību, bet sestdien ar 3:5 atzina Jaroslavļas Lokomotiv pārākumu.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā ar astoņiem punktiem četrās spēlēs ir Ak Bars komanda, kura dalību kausā jau noslēgusi un gaida pārējo maču rezultātus. Pa sešiem punktiem ir iekrājušas Rīgas Dinamo un Jaroslavļas Lokomotiv vienības, bet rīdzinieki ir zaudējuši savstarpējā mačā. Tālāk ar trim punktiem seko Davos vienība, bet piektā ar vienu punktu ir Minskas Dinamo.

Visas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, katra nospēlējot četrus mačus.

Gatavojoties 2018./2019.gada KHL sezonai, Rīgas komanda kopumā sagatavošanās ciklā aizvadīs desmit pārbaudes mačus.

Latvijas Dzelzceļa kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Turnīra debijas reizē 2009. gadā uzvarēja Rīgas Dinamo, kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja Lokomotiv komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja tieši Jaroslavļas klubs. Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa Lokomotiv cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012. gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto Lokomotiv komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013. gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA, finālā pieveicot Rīgas Dinamo, bet nākamās trīs reizes sacensībās triumfēja Ak Bars hokejisti.

Pērn Rīgas Dinamo Latvijas Dzelzceļa kausā palika otrajā vietā, finālmačā ar 0:3 piekāpjoties Lokomotiv vienībai.

Tādējādi šajā turnīrā pa trim reizēm uzvarējušas Ak Bars un Lokomotiv komandas, divreiz labākā bijusi Rīgas Dinamo, bet vienreiz - SKA.

Rīgas Dinamo aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi play-off spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet tagad četrus gadus Dinamo palikusi bez izslēgšanas turnīra.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi