Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas dinamieši parāda raksturu, tomēr piekāpjas Maskavas Dinamo

Rīgas Dinamo hokejisti Kontinentālās hokeja līgas kārtējā spēlē Pirmajos Ziemassvētkos ar 4:5 (1:2, 1:3, 2:0) aizraujošā cīņā piekāpās vienai no šīs sezonas spēcīgākajām KHL komandām Maskavas Dinamo. Vārtus laukuma saimnieku labā guva Maiks Iguldens, Guntis Galviņš, Marsels Hosa un Sandis Ozoliņš.Šis rīdziniekiem bija astotais zaudējums pēc kārtas savstarpējās spēlēs pret Maskavas Dinamo hokejistiem – viņi piedzīvoja neveiksmes gan visās piecās pagājušās sezonas spēlēs, gan divreiz šosezon.

Pēc zaudējuma iepriekšējā spēlē pret dinamiešiem no Minskas Rīgas kluba treneri bija veikuši izmaiņas aizsargu pāros un arī ceturtajā uzbrucēju virknējumā. Mača sākumā kopā ar Sandi Ozoliņu spēlēja Jēkabs Rēdlihs, bet otrajā aizsargu pārī bija Kristaps Sotnieks un Krišjānis Rēdlihs. Ceturtajā uzbrucēju trijniekā uz ledus izgāja Arnasons, Džeriņš un Meija. Malā palika aizsargi Sorokins un Svets, bet uzbrucējs Martins Karija nevarēja spēlēt muguras sāpju dēļ.

Jau 2.minūtē pēc rīdzinieku aizsargu pasīvas darbības savā zonā tikai brīnums un Masaļskis glāba no pirmo vārtu zaudējuma. Dažas minūtes vēlāk laukuma saimnieki pirmo reizi ieguva skaitlisko pārsvaru un izdarīja divus bīstamus metienus pa Jeremejeva sargātajiem vārtiem, tomēr arī pēc tiem rezultāts nemainījās.

Pirmie vārti krita 7.minūtē, kad vairākumā lielisku kombināciju iesāka Ozoliņš, turpināja Ņiživijs un vārtu priekšā pabeidza Maiks Iguldens – 1:0. 

Diemžēl vadībā rīdzinieki noturējās tikai nepilnu minūti – Masaļski izdevās pārspēt Ivanam Ņeprjajevam. Bet vēl pēc 51 sekundes zviedrs Matiass Veinhandls pretuzbrukumā apsteidza Ozoliņu un vadībā izvirzīja jau viesus.

Perioda turpinājumā krietni aktīvāki uzbrukumā bija rīdzinieki. Tomēr ripa mērķi nesasniedza Jeremejeva sekmīgās darbības vai pašu neprecizitāšu dēļ. Trešdaļas beigās nervozitāti cīņā palielināja vairākas saķeršanās, divminūšu noraidījumi un Igoram Makarovam piespriestais 5+20 minūšu sods (līdz spēles beigām) par rupju spēka paņēmienu pret Kristapu Sotnieku.

Otrās trešdaļas sākumā, kad abas komandas beidzot atkal bija pilnos sastāvos, ar pusminūtes pārtraukumu sāncenšiem bija pa vienai lieliskai izdevībai – Cipulim metienu gandrīz tukšos vārtos neļāva izdarīt maskaviešu aizsargs, bet laukuma otrā galā lielisku reakciju vēlreiz demonstrēja Masaļskis.

Diemžēl nepilnu četru nākamo minūšu laikā Edgars bija spiests kaiptulēt divreiz. Vispirms pēc acīgas Veinhandla piespēles Dmitrijs Šitikovs ietrieca ripu zem pārliktņa, bet pēc tam precīzs bija Danila Markova metiens no zilās līnijas – 1:4.

Rīgas dinamieši nepadevās un trešdaļas vidū turpināja aktīvi uzbrukt. Taču viņu aktivitātes apslāpēja neobligāts Cipuļa noraidījums un vēlreiz viesu realizēts skaitliskais vairākums – 1:5. Otrās trešdaļas beigās laukuma saimnieki par centību tomēr tika atalgoti – pēc Gunta Galviņa individuālā izgājiena un metiena neveiksmīgi nospēlēja Jeremejevs, un 2:5.

Trešajā trešdaļā Rīgas Dinamo pārgāja uz spēli ar trim maiņām, turpināja uzbrukt, drīz vien nopelnīja skaitlisko vairākumu un nepilnas pusminūtes laikā to realizēja – ar precīzu metienu pēc Laviņa diagonālas piespēles septiņu “sauso” spēļu sēriju pārtrauca KHL labākais sneiperis Marsels Hosa.

Uz gandrīz 10 000 līdzjutēju radīto emociju fona laukuma saimnieki turpināja azartiskus centienus atspēlēties, gandrīz nemitīgi mēģināja uzbrukt un par parādīto cīņasgribu noteikti bija pelnījuši atzinību.

Septiņas sekundes līdz pamatlaika beigām rīdzinieki pelnīti guva ceturtos vārtus, kurus simboliski guva Latvijas aizvadāmā gada Latvijas populārākais sportists Sandis Ozoliņš. Diemžēl četru vārtu deficītu atspēlēt tā arī neizdevās – 4:5.

Nākamo spēli Rīgas Dinamo aizvadīs otrdien, 29.decembrī Arēnā Rīga pret Maskavas CSKA komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kontinentālā hokeja līga

Rīgas Dinamo – Maskavas Dinamo 4:5 (1:2, 1:3, 2:0)

Vārti: 6:58 Iguldens (Ņiživijs, Ozoliņš, vair.) – 1:0, 7:46 Ņeprjajevs (Krisanovs) – 1:1, 8:37 Veinhandls (Komarovs) – 1:2, 23:38 Šitikovs (Venhandls) – 1:3, 27:10 Markovs (Jepančincevs, Kaļužnijs) – 1:4, 32:33 Umarks (Kaļužnijs, Harju, vair.) – 1:5, 38:09 Galviņš (Laviņš) – 2:5, 46:34 Hosa (Laviņš, Ņiživijs, vair.) – 3:5, 59:53 Ozoliņš (Hosa, Ņiživijs) – 4:5.

Rīgas Dinamo: Masaļskis, Ozoliņš – J.Rēdlihs, Ņiživijs – Iguldens – Cipulis, Sotnieks – Kr.Rēdlihs, Hosa – Petrovickis – Ankipāns, Laviņš – Galviņš, Dārziņš – Sprukts – M.Rēdlihs, Arnasons – Džeriņš – Meija

KHL Rietumu zonas turnīra tabula

1. SKA              82    38
2. HK MVD        69    37
3. Dinamo (M)  69    37
4. Lokomotiv    68    37
5. Atlant           60    35
6. Spartak        59    36
7. CSKA            56    35
8. Severstaļ      47    36
9. Dinamo (R) 46   37
10.Torpedo       43    35
11. Dinamo (Mn) 43   37
12. Vitjaz          29    35

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi