Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Rīgas Dinamo atspēlējas no 0:2, taču beigās zaudē pēcspēles metienu sērijā Minskā

Rīgas Dinamo hokejisti ceturtdien Minskā pret vietējo Dinamo prata atspēlēties no nelabvēlīgā rezultāta 0:2, taču beigās piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā (2:3).

Spēles sākumā nedaudz aktīvāki bija rīdzinieki, vairākkārt izdarot metienus pa mājinieku vārtiem, taču rezultātu atklāt neizdevās. Piektajā minūtē rīdziniekiem bija skaitliskais vairākums, tomēr līdz reālām vārtu gūšanas iespējām netika. Minskieši pamazām aktivizējās un jau vairāki bīstami momenti izveidojās pie Rīgas Dinamo vārtiem. Mazliet vairāk nekā divas minūtes pirms perioda beigām rīdzinieki otro reizi spēles gaitā ieguva skaitliskā vairākuma iespēju, taču arī šoreiz to neizdevās izmantot. Tik reizi tika izdarīts bīstams metiens mājinieku vārtu virzienā (Cibuļskis). 

Perioda otrajā pusē savainojumu guva Aleksandrs Ņiživijs, kurš vēlāk laukumā vairs neparādījās. Pagaidām nav zināms, cik nopietns ir Ņiživija savainojums.  

Otrais periods iesākās ar aktīvu mājinieku uzbrukumu, kam sekoja trīs metieni pa Holta sargātajiem vārtiem. Pāris minūtes vēlāk minskieši vēlreiz asi uzbruka, vēlāk rīdzinieki rupji kļūdījās pie saviem vārtiem, taču arī šoreiz rīdzinieku vārtsargs bija nepārspējams. Tikai perioda septītajā minūtē rīdziniekiem izdevās izveidot vētrainu uzbrukumu pie mājnieku vārtiem - Ankipāns aktīvi nospēlēja pie minskiešu vārtiem, sekoja divi bīstami metieni. 

Perioda vidū mājinieki nopelnīja noraidījumu (Meleško), taču skaitliskais vairākums rīdziniekiem izvērtās neveiksmīgs. Minskieši izmeta ripu no savas zonas, Holts izslidoja no vārtiem un izdarīja tālu piespēli, kuru mājinieki pārtvēra un zibenīgi devās pretuzbrukumā. Peters Podhradskis no lieliskas pozīcijas izdarīja brīvu metienu, ieraidot ripu vārtos caur Holta kājsargiem. 

Džefs Plets izrāvienā izslidoja līdz rīdzinieku vārtiem, taču nespēja nobremzēt un ietriecās ar Holtu rīdzinieku vārtos. Epizode izraisīja lielus asumus, taču skaitlisko vairākumu ieguva rīdzinieki. Viesiem gan atkal neizdevās sekmīga spēle, turklāt divreiz muļķīgi izlaida ripu no mājinieku aizsardzības zonas. Tiklīdz Plets bija laukumā, tā pret viņu noteikumus pārkāpa Ozoliņš. Rīdzinieki bija mazākumā, taču Plets par izrunāšanos saņēma disciplināro sodu (10 minūtes). Minskas hokejisti vairākuma otrajā pusē uzbruka aktīvi, bet Holts bija nepārspējams. Arī perioda pēdējās pāris minūtes mājiniekiem bija lielāks pārsvars, kam sekoja vairāki bīstami metieni, turklāt rīdzinieki pēdējā minūtē palika mazākumā (Galviņš).

Pēdējais periods rīdziniekiem sākās neveiksmīgi. Ceturtajā minūtē minskieši nopelnīja noraidījumu un rīdziniekiem radās iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā. Un atkal tika zaudēti vārti: divi Minskas kluba hokejisti izrāvās uz rīdzinieku vārtiem un Andrejs Stass ar precīzu metienu noslēdza ātro pretuzbrukumu - 2:0.  

Tikai pamatlaika beigās rīdziniekiem beidzot izdevās gūt pirmos vārtus. Rīdziniekiem bija iespēja spēlēt pieciem pret trim minskiešiem un šoreiz vairākums beidzot tika realizēts. Pēc labas saspēles vārtu priekšā ar spēcīgu metienu ripu vārtos ieraidīja Krišjānis Rēdlihs.

Turklāt viesiem bija iespēja spēlēt vairākumā arī pēc vārtu guvuma. Arī šoreiz izdevās izspēlēt bīstamu epizodi, taču neprecīzs brīvā metienā vārtu priekšā bija Mārtiņš Karsums.  

Bija jāspēlē vēl vairāk nekā minūte, kad rīdzinieki nomainīja vārtsargu pret laukuma sesto spēlētāju. 47 sekundes pirms pamatlaika beigām mērķis tika sasniegts - ar spēcīgu tālmetienu neizšķirtu panāca Jēkabs Rēdlihs - 2:2. 

Pagarinājumu rīdziniekiem bija jāiesāk skaitliskajā vairākumā, jo īsi pirms trešā perioda beigām noraidījumu saņēma Miķelis Rēdlihs. Mājinieki jau ar pirmajām sekundēm centās kontrolēt ripu un pozicionāli izvietoties rīdzinieku laukuma pusē, taču līdz metienam neļāva tikt Rīgas hokejisti. Lieliska epizode bija arī rīdziniekiem, kad Miķelis Rēdlihs ar Ozoliņu divatā izslidoja pret vienu aizsargu, taču ripa pārlēca Ozoliņa nūjai un lieliskais moments palika nerealizēts.

Pusminūti pirms pagarinājuma beigām Lundmarks saņēma noraidījumu, minskieši pēc pieprasītā minūtes pārtraukuma strauji uzbruka, taču Holts bīstamos metienus atvairīja. 

Pēcspēles metienu sērija risinājās šādi:

Irgls - Holts ripu atvairīja
Nieminens - Lalands ar nūju izsita ripu
Kulakovs - Holts ripu atvairīja
M.Rēdlihs - Lalands ripu atvairīja
Meleško - noguldīja Holtu un ieraidīja ripu zem pārlikņa
Karsums - trāpija pa vārtu stabu

Minskas Dinamo otrdien savā laukumā 15 086 skatītāju klātbūtnē zaudēja Rietumu konferences pastarītim Čehovas Vitjaz ar 2:3. Komandas galvenais treneris Mareks Sikora atzina, ka pret Vitjaz bijusi sliktākā sezonas spēle. Zinot, ka minskiešiem tas bija jau trešais zaudējums pēc kārtas, puslīdz droši var paredzēt, ka mājinieki pret Rīgas Dinamo būs īpaši noskaņojušies. Pirms abu komandu 21. septembra spēles Rīgā minskiešiem bija divi zaudējumi. No Rīgas Baltkrievijas kluba hokejisti aizveda divus punktus par 3:2 uzvaru «bullīšos».

Labā ziņa Rīgas Dinamo ir tā, ka būs izjaukts Minskas Dinamo pirmais uzbrucēju trijnieks. Pret Vitjaz pirmajā periodā cirkšņa traumu guva Libors Pivko, kurš komandai nevarēs palīdzēt divas nedēļas. Atšķirībā no Rīgas Dinamo Minskā vadošajās lomās izteikti spēlē leģionāri. Seši rezultatīvākie uzbrucēji un četri ražīgākie aizsargi ir ārzemnieki. Kanādietim Džefam Pletam ir visvairāk - 25 (10+15) rezultativitātes punktu. Pēc relatīvi sliktas sezonas Mitišču Atlant šosezon Minskas klubā otro elpu KHL atguvis čehs Zbiņeks Irgls, kurš rezultatīvi savulaik spēlēja Jaroslavļas Lokomotiv sastāvā.

Minskas klubam sezonas pirmā puse kopumā bijusi veiksmīga. Minskiešus tikai pēc pēdējā zaudējuma Vitjaz no pirmās pozīcijas KHL čempionāta Tarasova divīzijā izstūma Mitišču Atlant. Rietumu konferencē Minskas Dinamo ar 32 spēlēs sapelnītajiem 58 punktiem ir 4., Rīgas Dinamo ar 34 spēlēs iegūtajiem 49 punktiem - 7. vietā.

x x x

Minskas Dinamo 3:2 Rīgas Dinamo (pēcspēles metienu sērijā)

Vārtu guvēji: Podhradskis (Laine) - 1:0 (30:04, maz.), Stass (Irgls) - 2:0 (45:12, maz.), Kr.Rēdlihs (Ozoliņš, Lundmarks) - 2:1 (55:01, vair.), J.Rēdlihs (M.Rēdlihs, Varjs) - 2:2 (59:13). Uzvaras vārtus pēcspēles metienu sērijā guva Meleško.

Soda minūtes: 28 - 14

Metienu attiecība: 28 - 25

Vārtsargi: Kevins Lalands - Kriss Holts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi