Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas Dinamo hokejisti svin piekto uzvaru pēc kārtas

Rīgas Dinamo hokejisti pirmdien Maskavā Kontinentālās hokeja līgas kārtējā spēlē ar 3:2 pārspēja vietējo Spartak komandu, revanšējās tai par zaudējumu abu klubu sezonas pirmajā savstarpējā mačā un savu uzvaru sēriju pagarināja līdz piecām spēlēm. KHL Rietumu zonas turnīra tabulā pēc izcīnītajiem punktiem Dinamo ieņem otro vietu (31 p. 17 spēlēs). Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs trešdien Čerepovecā pret Severstaļ.

Šuplers: Guvām piecus vārtus, no kuriem trīs ieskaitīja

Salīdzinājumā ar sestdienas spēli pret Maskavas Dinamo (2:1) rīdzinieku sastāvā bija notikušas vairākas izmaiņas. Karamnova vietā uzbrucēju otrajā trijniekā atgriezās Karsums, Mikušs trešajā trijniekā nomainīja rokas savainojumu guvušo Dārziņu, bet viņa vietu ceturtajā ieņēma Džeriņš.

Bijušā Latvijas valstsvienības uzbrucēja Igora Pavlova trenētie spartakieši spēli sāka ar leģendāro Dominiku Hašeku vārtos, un jau pašā sākumā viņam nācās atvairīt divus viesu metienus. Toties vārtus pirmie guva maskavieši. Skaitliskajā vairākumā tālu Barankas metienu vārtu priekšā pielaboja Gubins – 0:1.

Atspēlēties Dinamo ceturtajai maiņai izdevās 14.minūtē, kad ripas lidojuma virzienu pēc Džeriņa metienas uz vārtu pusi pamainīja Gints Meija. Viņam šis bija pirmais vārtu guvums sezonā. Taču jau trīs minūtes vēlāk Spartak otro reizi izvirzījās vadībā – šoreiz Baranka pats precīzi meta no zilās līnijas.

Nepagāja pat minūte, un Miķelis Rēdlihs, cīnoties ar mājinieku aizsargu, kritienā ieraidīja ripu Hašeka vārtos. Tomēr mirkli iepriekš vārti tika izgrūsti, un ar videotiesneša lēmumu gols netika atzīts.

Otrā trešdaļa aizritēja ar ievērojamu viesu pārsvaru. Jau pašā sākumā, spēlējot skaitliskajā vairākumā, rīdziniekiem bija vairākas teicamas izdevības vēlreiz panākt neizšķirtu, taču pārspēt Spartak vārtsargu nekādi neizdevās. Perioda vidū ripa Hašeka vārtos ielidoja trešo reizi, un arī šoreiz līdzīgā situācijā kā otrajā gadījumā videotiesnesis lēma par labu laukuma saimniekiem.

Drīz pēc tam rīdzinieki uz minūti ieguva lielo skaitlisko vairākumu un beidzot guva arī “likumīgus” vārtus. Hašeks bija bezspēcīgs pēc Arvīda Reķa patāla trāpījuma zem pārliktņa, un arī viņam šis bija pirmais precīzais raidījums sezonā – 2:2.

Brīdi vēlāk Dominators pēdējā mirklī apturēja ripu uz vārtu līnijas pēc Surovija metiena. Bet to, kas neizdevās Dinamo leģionārām, vēl pēc dažām minūtēm paveica Mārtiņš Karsums, pretuzbrukumā raidot ripu starp Hašeka kājsargiem – 3:2.

Trešajā trešdaļā spartakieši metās atspēlēties, bet rīdzinieki izvēlējās pretuzbrukumu taktiku, precīzi aizsargājās un vārtu guvumam bija pat tuvāk nekā mājinieki. Īpaši Hartigans, kurš jau otrajā spēlē pēc kārtas nespēja ieslidināt ripu tukšos vārtos. Pēdējo minūti dinamiešiem nācās aizvadīt četratā pret sešiem Spartak laukuma spēlētājiem, taču viņi pašaizliedzīgi nospēlēja aizsardzībā un nosargāja uzvaru.

Abas komandas šosezon vienreiz jau bija tikušās savā starpā – oktobra sākumā uzvaru 3:2 izcīnīja spartakieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kontinentālā hokeja līga

Spartak – Rīgas Dinamo 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)

Vārti: 3:50 Gubins (Rūžička, Baranka, vair.) – 1:0, 13:45 Meija (Džeriņš) – 1:1, 16:43 Baranka (Rūžička, vair.) – 2:1, 34:18 Reķis (Ozoliņš, Karsums, vair.) – 2:2, 37:20 Karsums (Sprukts, Ankipāns) – 2:3

Metieni: 37 - 35
Soda min.: 22 - 8
Iemetieni: 33 -34

Dinamo: Telkvists, Cibuļskis – Ozoliņš, Ņiživijs – Hartigans – Surovijs, Reķis – Sotnieks, Karsums – Sprukts – Ankipāns, Galviņš – J.Rēdlihs, Troters – Mikušs – M.Rēdlihs, Bukarts –Džeriņš – Meija.

KHL Rietumu zonas turnīra tabula

1.Dinamo (M)    15 33
2.Severstaļ*     15 28
3.Dinamo (R)     17 31
4.Lokomotiv      14 27
5.Dinamo (Mn)  17 27
6.Torpedo         14 26
* Severstaļ ieņem otro vietu kā grupas līderi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi