Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgas Dinamo maciņa biezums ierobežo sastāva variācijas iespējas

Sapratne no kluba vadības un līdzjutēju puses pašreizējā situācijā visvairāk nepieciešama Rīgas Dinamo hokejistiem un treneriem. KHL Rietumu zonā Dinamo ar septiņās spēlēs izcīnītajiem sešiem punktiem ir pēdējā 12.vietā. Trešdien pulksten 19.30 Arēnā Rīga spēle ar KHL līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

"Nākamajiem pretiniekiem ceturtajā maiņā spēlē tāds meistars kā Alberts Ļeščovs, turpretī mēs ar grūtībām aizpildām izveidojušos robus sastāvā," Dinamo galvenais treneris Juliuss Šuplers spēles priekšvakarā norāda uz abu komandu atšķirīgo komplektāciju. Būs jāpacīnās par visiem 100 procentiem visas 60 minūtes, lai atņemtu punktus KHL prezidenta Aleksandra Medvedeva atbalstītajai komandai Sanktpēterburgas SKA.

"Noteikti vēlētos vēl vismaz trīs vai četrus KHL līmeņa spēlētājus, ar kuriem aizvietot savainotos hokejistus, bet mums ir jāstrādā pašreizējā budžeta ietvaros," pēc Šuplera domām, iecirstie robi sastāvā ir viens no iemesliem pieticīgajai punktu bagāžai KHL čempionāta starta posmā. Izbraukuma raža — 50 procenti punktu — ir ierastā norma vieskomandām. Diemžēl iepriekš savā laukumā tika piedzīvoti trīs zaudējumi. "Komanda ļoti labi aizvadīja sagatavošanās ciklu, un uz šā fona spēlētāju psiholoģiju nedaudz ietekmēja zaudējumi pirmajās spēlēs. Slikti bija tas, ka čempionātu sākt vajadzēja pret tādām spēcīgām komandām kā Ufa un Omska." Par pirmo izbraukumu Šupleram komandai lielu pārmetumu nav. "Ļoti cienu uzvaras pār Spartak un Vitjaz. Pret Torpedo mums bija 24 soda minūtes, bet pret CSKA pievīla vārtu momentu realizācija."

Otrdien īstenojās Šulpera iecere papildināt centra uzbrucēju līniju. Uz pārbaudes laiku, kamēr sastāvā atgriezīsies Martins Karija un Andris Džeriņš, komandai pievienojies 27 gadus vecais kanādiešu centra uzbrucējs Adrians Fosters. Pēc netikšanas NHL kluba Filadelfijas Flyers sastāvā Fosters pieņēmis Eiropas, nevis AHL izaicinājumu. Pagājušajā sezonā Fosters jau spēlēja Eiropā — Austrijas klubā Zalcburgas Red Bull kopā ar pašreizējiem Dinamo aizsargiem Lī Svetu un Oskaru Cibuļski. Četrus gadus Fosters bijis Krišjāņa Rēdliha komandas partneris AHL klubā Olbani River Rats. Paredzams, ka pret SKA kanādietis vēl nespēlēs, jo tikai spēles dienā ieradīsies Rīgā.

"Karijas atgriešanās sastāvā tiek prognozēta pēc divām nedēļām. Par Džeriņu lielāka skaidrība būs ceturtdien, kad viņa kājas pirkstam izdarīs atkārtotu rentgena uzņēmumu. Diemžēl pēc elkoņa tīrīšanas iekaisums sācies aizsargam Krišjānim Rēdliham, un viņš paliks ārpus sastāva. Toties spēlēs divi 1990.gadā dzimušie uzbrucēji, tāpēc būs pilnas četras maiņas. No vienas puses, tas ir ļoti vērtīgi Latvijas hokejam, ka iespēlējam jaunos. Taču orientēšanās uz nākotnes kadriem prasa pacietību," otrdien skaidroja Šuplers.

Dinamo plānotais sastāvs pret SKA: Pruseks; Sotnieks — Ozoliņš, Cipulis — Sprukts — Ņiživijs, Svets — J.Rēdlihs, Hosa — Iguldens — Cinks, Laviņš — Galviņš, M.Rēdlihs — Bērziņš — Dārziņš, Cibuļskis — Sorokins, Meija — Ankipāns — Bukarts.

***

KHL čempionāts, Rietumu konference

1.SKA 7 21:10 16
2.Torpedo 8 27:20 14*
3.Spartak 8 27:23 15
4.Vitjaz 8 25:24 14
5.CSKA 7 20:17 14
6.Atlant 7 22:15 13
7.Dinamo M 8 23:23 11
8.Lokomotiv 8 24:25 11
9.HK MVD 6 19:19 10
10.Dinamo Mn 7 17:19 8
11.Severstaļ 7 14:18 7
12.Dinamo R 7 20:27 6

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi