Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgas Dinamo šovakar pretiniekos čempioni Salavat Julaev

Izredzes nav lielas, tomēr cerība mirst pēdējā. Banālo patiesību var attiecināt uz Rīgas Dinamo pirms sestdienas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles ar pašreizējiem Krievijas čempioniem Ufas Salavat Julajev. "Jārēķinās ar spēli pašu aizsardzības zonā. Gan jau arī mums radīsies izdevības iemest, un tās tad noteikti vajadzētu izmantot," galvenā trenera palīgs Artis Ābols, nezaudējot realitātes sajūtu, vērtē Dinamo izredzes.

Spēles sākums Arēnā Rīga pulksten 17.Pirms pāris nedēļām abas komandas jau aizvadīja savstarpējo spēli Ufā. Līdz 45.minūtei saglabājās cerīgs 0:0, 58.minūtē bija tikai 1:0, bet, skanot beigu signālam, — 4:0 Salavat Julajev labā. Ufas kluba trumpis ir sabalansētais sastāvs un spēlētāju lieliskā fiziskā kondīcija. Tādas spēles kā ar Rīgas Dinamo pašreizējiem Krievijas čempioniem nav retums. Arī Minskas Dinamo ceturtdien savā laukumā Krievijas grandiem izrādīja sīkstu pretestību, trešajā periodā saglabājot cerīgu 2:3 un 3:4 rezultātu, taču Ufas komandas līderi Tereščenko un Perežogins, iemezdami attiecīgi divas un vienu ripu, savu darbu paveica nevainojami — 5:3 Salavat Julajev uzvara. Ar 20 iemestajām ripām Perežogins ir visas līgas labākais snaiperis.Galvenajam trenerim Sergejam Mihaļovam sastāva komplektāciju atvieglo gandrīz neierobežotie finansiālie resursi. Pirms pāris gadiem no NHL uz Ufu tika pārvilināts viens no talantīgākajiem Krievijas uzbrūkošā stila aizsargiem Oļegs Tverdovskis. Šovasar plašu rezonansi izsauca Aleksandra Radulova pārbraukšana no Nešvilas uz Ufu, jo hokejistam turpinājās līgumsaistības ar Predators. Skaidrs, ka izvēle par labu Salavat Julajev tika izdarīta izdevīgāku finansiālu nosacījumu dēļ. Mihaļovs pārdomāti izpēta arī Krievijas hokeja apcirkņus. No Ak Bars ir pārnācis Vitālijs Proškins, no Lokomotiv — Vladimirs Antipovs, bet no Lada — talantīgais uzbrucējs Igors Grigorenko.Pagaidu informācija liecina, ka Rīgas Dinamo vārtus sargās Martins Pruseks, nevis Ufas spēles varonis Sergejs Naumovs. Vārtsargu konsultants Artūrs Irbe uzskata, ka NHL saspringto kalendāru uz savas ādas izjutušais Pruseks ir spējīgs izturēt triecienciklu. Pagaidām šī atziņa apstiprinājusies. Tikai viena ielaista ripa šonedēļ mačā pret Lada (0:1) un spēles laikā pret Magņitogorskas Metallurg (1:2 "bullīšos"), kā arī "sausā" nosargāti vārti pret Traktor (5:0). Maiņu salikumos pēc pēdējās spēles ar Metallurg izmaiņas nav plānotas.KHL čempionātā Salavat Julajev ar 65 punktiem ir otrajā vietā. Rīgas Dinamo pēc šonedēļ iegūtajiem trijiem punktiem atkal ir izslēgšanas pozīcijā — 16.vietā (36 punkti). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi