Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rīgas Dinamo svarīga uzvara Popradā, kopvērtējumā pakāpjas uz 6.vietu

Rīgas Dinamo hokejisti otrdien Popradā svinēja svarīgu uzvaru Kontinentālās Hokeja līgas čempionāta spēlē, kurā ar 2:1 pārspēja vietējo Lev vienību. Vārtus rīdzinieku labā guva Mārtiņš Karsums un Sandis Ozoliņš. Pēc šīs uzvaras rīdzinieki Rietumu konferences kopvērtējumā pakāpās uz sesto pozīciju.

Aktīvā un aizrautīgā cīņā aizritēja viss pirmais periods, tomēr neliels pārsvars bija rīdzinieku pusē. Mājinieku rindās labā situācijā nonāca Emils Lundbergs, tomēr gūt vārtus viņam nespēja. Rīgas Dinamo bija vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr realizēta tika pagaidām tikai viena, kad 12.minūtē Mārtiņš Karsums pēc Miķeļa Rēdlihs teicamas piespēles atklāja rezultātu. 

Otrā trešaļa nesākās tik vētraini kā pirmā, tomēr ar pārsvaru rīdzinieku pusē, kuri izveidoja vairākas labas iespējes un biežāk kontrolēja ripu. Mājinieki atbildi parādā nepalika, reizi pa reizei traucējot Krisu Holtu, tomēr viņš bija nepārspējams.

Vienā no epizodēm ļoti labs pretuzbrukums izdevās rīdziniekiem. Lundmarks ātrajā pretuzbrukumā noguldīja vārtsargu un izdarīja sarežģītu piespēli, taču mazliet neprecīzi, un moments palika nerealizēts. Vēlāk mājinieki nopelnīja divu minūšu noraidījumu, rīdzinieki tūliņ izveidoja pozicionālu uzbrukumu, apdraudēja Lev vārtus, taču ripu vārtu tīklā iedabūt nespēja. Skaitliskā vairākuma pēdējā sekundē Lundbergs pārkāpa noteikumus, tieši tobrīd rīdzinieki guva vārtus, taču tie netika ieskaitīti, jo jau bija atskanējusi svilpe.

Kārotos otros vārtus rīdzinieki otrajā periodā tomēr paspēja gūt. Ātrajā pretuzbrukumā Nieminens aukstasinīgi piespēlēja Lundmarkam, kurš noguldīja vārtsargu, piespēlēja Ozoliņam un kapteinis ieraidīja ripu no šaura leņķa vārtos - 2:0.

Pēdējā perioda pašā sākumā mājiniekiem izdevās vienus vārtus atspēlēt. Strauji izrāvienā devās Jurajs Mikušs, apslidoja aizsargu un apspēlēja Holtu, raidot ripu vārtos - 1:2. Pēc gūtajiem vārtiem mājinieki spēlēja vēl aizrautīgāk un biežāk apdraudēja Holta sargātos vārtus, tomēr vēlreiz pārspēt viņu tā arī neizdevās, lai gan Lev izveidoja bīstamus momentus. Cīņas galotnē Lev pat nomainīja vārtsargu pret laukuma sesto spēlētāju, taču rīdziniekiem izdevās minimālo uzvaru nosargāt.

Popradas hokejisti bija tieši rīdzinieku konkurenti cīņā par iekļūšanu KHL čempionāta Rietumu konferences astoņu labāko komandu skaitā, kas pavasarī turpinās spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā. Pēc šīs uzvaras Dinamo ar 34 spēlēs sapelnītajiem 49 punktiem ir pakāpusies uz sesto pozīciju, Lev ar 33 spēlēs iegūtajiem 35 punktiem ir devītajā vietā. 

Rīgas Dinamo uz šī gada divām pēdējām KHL spēlēm ar Lev un Minskas Dinamo devās 26 spēlētāju sastāvā. Mājās palika tikai divi savainojumus dziedējošie spēlētāji Rodrigo Laviņš un Andris Džeriņš, kuru atgriešanās laukumā drīzumā nav gaidāma. Uz Popradu aizlidoja arī ribas sasitumu ārstējošais aizsargs Arvīds Reķis, lai gan maz ticams, ka viņš jau būs gatavs spēlēt. Reķim izbraukumā būs labākas treniņu iespējas kopā ar komandu, jo Piņķos jauniešu komanda HK Rīga trenējas astoņu cilvēku sastāvā. Komandas kodols devies uz pasaules U-20 čempionātu Kanādā. Uz Popradu pirmdienas pusdienlaikā ar Dinamo aizlidoja arī Liepājas metalurgā spēlējošais aizsargs Jānis Andersons un Mārtiņš Jakovļevs no HK Rīga.

x x x

KHL spēle

Lev 1:2 Rīgas Dinamo

Vārtu guvēji: Karsums (M.Rēdlihs) - 0:1 (11:16), Ozoliņš (Lundmarks) - 0:2 (39:51, vair.), Mikušs (Mihaliks, Sigalets) - 1:2 (41:12).

Soda minūtes: 8 - 6

Metienu attiecība: 22 - 20

Vārtsargi: Tomašs Duba - Kriss Holts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

uzziņa

Pievērs uzmanību!

Rīgas Dinamo ar KHL jaunpienācēju Slovākijas klubu Popradas Lev šosezon jau trīs reizes ir spēlējis. Pirmajā reizē Rīgā nācās piedzīvot rūgtu vilšanos (0:2), nākamajās divās spēlēs rīdzinieki uzvarēja (4:2; 5:3)

Mārtiņam Karsumam ir bijušas veiksmīgas spēles ar Lev.
Divās uzvarētajās spēlēs viņš katru reizi pretinieku vārtsargu pārspēja divreiz

Pret Rīgas Dinamo ar divkāršu sparu spēlē eksrīdzinieks Jurajs Mikušs. Lev 33. numurs Mikušs zaudētajā mājas spēlē Popradā (3:5) guva divus vārtus, bet Rīgā pašās beigās, kad Lev zaudēja ar 2:4, centās iesaistīties kautiņā ar Gunti Galviņu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi