Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Rīgas trilleris: 10 gūti vārti un Dinamo uzvara pār Ņeftehimik

Rīgas Dinamo piektdien izcīnīja pirmo uzvaru KHL čempionātā Arta Ābola vadībā, rezultatīvā mačā ar 6:4 pārspējot Ņižņekamskas Ņeftehimik. Vārtus uzvarētājiem guva Kaspars Daugaviņš, Aleksandrs Žirū, Miks Indrašis, Māris Bičevskis, Gints Meija un Mārtiņš Karsums, savukārt viesiem divus vārtus guva Maksims Pestuško, bet Staņislavs Aļševskis un Tomašs Netiks izcēlās ar vienu precīzu metienu. Ar 26 punktiem 26 mačos rīdzinieki nu pakāpušies uz 12.vietu Rietumu konferencē.

Maču aktīvāk iesāka Dinamo komanda, un jau trešdaļas otrajā minūtē Pola Šekuras maiņa iespieda pretiniekus viņu zonā, izdarot vairākus metienus pa Tatarstānas komandas vārtiem. Pēc četrām spēlētām minūtēm rīdziniekiem radās izdevība spēlēt vairākumā, jo par turēšanu ar nūju tika noraidīts Ņeftehimik spēlētājs Maksims Berjozins. Pirmo metienu vairākumā izdarīja Karsums, taču Maksims Sokolovs to spēja tvert. Savukārt vairākuma otrajā minūtē pēc Šekuras un Aleksandra Ņiživija piespēlēm ar precīzu metienu, neapturot ripu, Dinamo vienību vadībā izvirzīja Daugaviņš. Mājinieku prieks gan nebija ilgs, jo divu minūšu noraidījumu nopelnīja Raitis Ivanāns, un viesi to nekavējoties izmantoja. Precīzs bija komandas kapteinis Pestuško, bet Ivanāns uz noraidīto soliņa pavadīja vien piecas sekundes.

Zīmīgi, ka Rīgas Dinamo komanda pirms šī mača nebija spējusi gūt vārtus 125 minūtes un 39 sekundes.

Mača septītajā minūtē vēl vienu noraidījumu nopelnīja viesu spēlētājs Jevgēņijs Blohins, bet Dinamo viena vīra pārsvaru izmantot neizdevās. Trešdaļas 11.minūtē pēc Ņiživija piespēles no aizvārtes 2:1 panāca Žirū. Tūlīt pēc tam rīdziniekiem radās jau trešā iespēja spēlēt vairākumā pieciem pret četriem, bet 56 sekundes vēlāk Ņeftehimik nopelnīja vēl vienu noraidījumu, un Rīgas komanda ieguva divu vīru pārsvaru. Ne lielo, ne arī klasisko skaitlisko vairākumu gan mājiniekiem realizēt neizdevās. Trīs minūtes pirms trešdaļas beigām kuriozā veidā ripu savos vārtos ieslidināja viesu vārtsargs Sokolovs, bet vārtu guvums tika ieskaitīts Indrašim. Divu vārtu pārsvars uz tablo ilgi nesaglabājās, jo Mīkaelu Telkvistu no vārtu priekšas pārspēja pretinieku komandas gados jaunais spēlētājs Aļševskis.

Arī otro spēles nogriezni Dinamo hokejisti sāka enerģiski un aktīvi. Trešdaļas ceturtajā minūtē divu vārtu pārsvaru pēc patāla Gunta Galviņa metiena panāca Bičevskis, kuram tie bija pirmie vārti KHL šajā sezonā. Rezultatīva piespēle vārtu guvumā tika ieskaitīta Galviņam, taču liels nopelns bija arī Ivanānam. Otrās trešdaļas sestajā minūtē izcēlās arī Meija, panākot jau 5:2. Rezultatīvas piespēles Daugaviņam un Bičevskim. Pēc šī vārtu guvuma Ņeftehimik vārtos Sokolovu nomainīja kanādietis Mets Daltons.

Pēc vārtsargu maiņas Ņiživijs neizmantoja labu izdevību pārspēt tikko vietu vārtos ieņēmušo Daltonu, savukārt trešdaļas astotajā minūtē savus otros vārtus mačā guva Pestuško, panākot 5:3. Pēc nepilnām trim minūtēm vēl vienu ripu Telkvista sargāto vārtu tīklā raidīja Netiks, samazinot Dinamo pārsvaru vien līdz vienam precīzam metienam. Septiņas minūtes līdz trešdaļas beigām noraidījumu par bloķēšanu izpelnījās Rodrigo Laviņš, taču pēc piecām sekundēm par Andra Džeriņa klupināšanu tika noraidīts Ņižņekamskas komandas spēlētājs Berjozins, un abas komandas spēli turpināja vienādos nepilnos sastāvos. Ilgi gan šādos sastāvos komandas nespēlēja, jo par skaitliskā sastāva pārkāpumu tika sodīta mājinieku komanda - spēle bija jāturpina trijatā pret četriem Tatarstānas komandas hokejistiem.

Skaitlisko vairākumu Ņeftehimik izmantot neizdevās, taču četras minūtes pirms trešdaļas beigām, apspēlējot divus pretinieku komandas aizsargus, elegantā stilā sestos vārtus Dinamo labā guva Karsums. Pēc 36 sekundēm rīdzinieki ieguva vēl vienu iespēju spēlēt vairākumā, jo par bloķēšanu tika noraidīts Andrejs Pļehanovs, taču līdz trešdaļas beigām rezultāts vairs nemainījās.

Trešās trešdaļas pašā sākumā spēcīgu metienu pa Daltona sargātajiem vārtiem izdarīja Žirū, taču tas lidoja garām vārtu konstrukcijai. Spēles raksturs nebija mainījies un abas komandas joprojām spēlēja atklātu hokeju, lielāku akcentu liekot uz uzbrukumu. Trešdaļas astotajā minūtē metienus pa Telkvista sargātajiem vārtiem izdarīja gan Pestuško, gan Petrs Koukals, taču ar tiem zviedrs tika galā.

Pēc deviņām spēlētām minūtēm noraidījumu pret otro vārtu autoru Aļševski nopelnīja Jēkabs Rēdlihs, bet brīdi vēlāk uz Dinamo vārtiem tika nozīmēts soda metiens. To devās izpildīt Koukals, taču teicami izgājienā nospēlēja Telkvists, un rezultāts un tablo nemainījās. Arī Rēdliha noraidījumu Ņižņekamskas komandas spēlētājiem neizdevās izmantot, un mājinieki turpināja spēli pilnā sastāvā. Sešas minūtes un piecas sekundes līdz pamatlaika beigām vēl vienu divu minūšu noraidījumu nopelnīja rīdzinieki - par sitienu ar nūju tika noraidīts Karsums. Šī vairākuma laikā viesi izdarīja vairākus bīstamus metienus, taču mērķi neviens no tiem nesasniedza. Četras minūtes līdz trešdaļas beigām pie Dinamo vārtiem asumos un savstarpējā vārdu apmaiņā iesaistījās Daugaviņš un Martins Cibāks. Daugaviņš saņēma ne tikai divas minūtes, bet arī desmit minūšu disciplināro sodu un devās uz ģērbtuvēm. Pēc dažām sekundēm tika izdarīts pārkāpums pret Karsumu, taču tiesnesis to neievēroja un pēc Karsuma izteiktajām pretenzijām latvietis pats tika sodīts ar desmit minūšu sodu par nesportisku uzvedību.

Divas minūtes pirms trešdaļas beigām viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet mazāk kā minūti pirms pamatlaika beigām uz divām minūtēm tika noraidīts pretinieku spēlētājs Jegors MIlovzorovs.

Pēc šī mača Rīgas Dinamo nākamtrešdien sāks izbraukuma sēriju, kurā atkal sacentīsies ar Ak Bars un Ņeftehimik, kā arī Ufas Salavat Julajev.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas Dinamo ar 26 punktiem 26 spēlēs pacēlās uz 12.vietu, bet Ņeftehimik ar 38 punktiem 24 mačos ir septītajā vietā Austrumos.

Treneri šim mačam pieteica septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, bet spēlētāju virknējumos notika dažas izmaiņas. Spēlēt nevarēja divi savainotie aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Metjū Karls, kā arī sastāvā neija atteikumu draftā izliktā uzbrucēja Roba Šrempa, bet spēlēja Raitis Ivanāns. Vārtus septīto spēli pēc kārtas sargāja Mikaēls Tellkvists.

KHL regulārais čempionāts. 2012.gada 16.novembris. Rīga, Arēna Rīga.

Rīgas Dinamo - Ņižņekamskas Ņeftehimik 6:4 (3:2; 3:2; 0:0)

Vārti: 5:31 Daugaviņš (Šehura, Ņiživijs, vair.) 1:0; 6:22 Pestuško (Mamaševs, Selujanovs, vair.) 1:1; 11:00 Žirū (Ņiživijs) 2:1; 17:34 Indrašis (Džonsons) 3:1; 18:46 S.Aļševskis (J.Aļševskis, Hohrjakovs, vair.) 3:2; 23:26 Bičevskis (Galviņš, Ivanāns) 4:2; 25:52 Meija (Daugaviņš, Bičevskis) 5:2; 27:12 Pestuško (Koukals, Mamaševs) 5:3; 30:03 Netiks 5:4; 36:05 Karsums (Džonsons, Reķis) 6:4;

Vārtsargi: Mikaels Telkvists - Maksims Sokolovs (līdz 25:52, no 25:52 Mets Daltons)

Metieni: 31-29

Soda minūtes: 32-16

Skatītāji: 6450

Rīgas Dinamo: Telkvists(Gudļevskis); Galviņš - Reķis, J.Rēdlihs - Cibuļskis, Sotnikes - Laviņš, Porejs; Karsums - Džonsons - Indrašis, Žirū - Šehura - Ņiživijs, Daugaviņš - Džeriņš - Ankipāns, Ivanāns - Bičevskis - Meija, Biezais


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rietumu konference

1.Dinamo M 53 (25)*
2.Lokomotiv 52 (25)*
3.SKA 52 (24)
4.CSKA 46 (25)
5.Severstaļ 37 (24)
6.Slovan 37 (24)
7.Torpedo 34 (24)

8.Lev 32 (25)

9.Donbass 31 (25)
10.Dinamo Mn 30 (25)
11.Vitjaz 30 (26)
12.Dinamo R 26 (26)
13.Atlant 25 (25)
14.Spartak 24 (25)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs)

*- divīziju līderes automātiski ieņem pirmās divas vietas konferencē 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi