Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Roberts Bukarts Čehijas hokeja regulāro čempionātu noslēdz kā ceturtais rezultatīvākais

Latvijas hokejists Roberts Bukarts svētdien Čehijas augstākās līgas regulāro čempionātu noslēdza kā ceturtais rezultatīvākais spēlētājs, kamēr viņa komandas biedrs Ralfs Freibergs kļuva par līgas trešo rezultatīvāko aizsargu.

Bukarts svētdien izdarīja divas rezultatīvas piespēles, taču viņa un Freiberga pārstāvētā Zlīnas Aukro Berani viesos ar 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) zaudēja turnīra līderei Plzeņas Škoda.

Abi Latvijas hokejisti spēles 19.minūtē asistēja Zdenēkam Okālam, kurš vairākumā atklāja rezultātu, bet 32.minūtē Okāls pēc Bukarta piespēles panāca neizšķirtu 2:2.

Uzvaras vārtus Škoda guva 39.minūtē, izceļoties Tomāšam Vracovskim.

Bukarts spēlēja 21 minūti un 54 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja divos iemetienos un nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +1. Savukārt Freibergs nospēlēja 23 minūtes un 39 sekundes, reizi meta pa vārtiem, bloķēja četrus metienus, nopelnīja divas soda minūtes un pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Regulārajā čempionātā Bukarts 50 spēlēs pretinieku vārtsargus pārspēja 21 reizi, kā arī atdeva 28 rezultatīvas piespēles, ar 49 punktiem esot ceturtais rezultatīvākais un ceturtais labākais snaiperis. Par labāko punktu vācēju kļuva Škoda uzbrucējs Milans Gulašs, kurš tika pie 61 (23+38) punktiem.

Tikmēr Freibergs šosezon 52 spēlēs izcēlās ar trim precīziem metieniem un 23 reizes asistēja partneriem, ar 26 punktiem kļūdams par rezultatīvāko aizsargu komandā. Savukārt visā līgā starp aizsargiem viņš bija trešais, bet labākais bija Mareks Trončinskis no Pardubices Dinamo komandas, tiekot pie 36 (6+30) punktiem.

Savukārt citā mačā Artūra Kuldas pārstāvētā Prāgas Sparta viesos ar 2:4 (0:1, 2:0, 0:3) zaudēja Homutovas Pirāti komandai.

Kulda četros mačos Sparta rindās ar rezultativitāti nav izcēlies. Jau vēstīts, ka viņš Prāgas komandai pievienojās vien februārī, pirms tam visu sezonu aizvadot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Pekinas Kuņluņ Red Star.

Jau vēstīts, ka Aukro Berani un Sparta vien piektdien nodrošināja iespēju piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr vēl vienā mačā Oskara Cibuļska un Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas Mountfield, kas jau labu laiku iepriekš bija nodrošinājusi vietu play-off, viesos ar 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) uzvarēja Pardubices Dinamo.

Cibuļskis spēlēja 20 minūtes un 17 sekundes, četras reizes metot pa vārtiem, nopelnot divas soda minūtes un negatīvu lietderības rādītāju -1, kamēr Džeriņš otro spēli pēc kārtass nebija Mountfield komandas pieteikumā.

Šosezon Džeriņš 41 spēlē guvis septiņus vārtus un atdevis 17 rezultatīvas piespēles, bet Cibuļskis 49 mačos izcēlies ar septiņiem vārtiem un desmit reizes asistējis partneriem.

Kopvērtējumā par regulārā čempionāta uzvarētāju ar 107 punktiem 52 spēlēs kļuva Plzeņas Škoda, bet Mountfield ar 99 bija otrā.

Savukārt Aukro Berani ar 74 punktiem ieņēma devīto pozīciju, kamēr Sparta ar 71 punktu palika desmitajā vietā.

Pēc regulārā čempionāta beigām 7.-10.vietu ieguvušās komandas noskaidros divas komandas, kuras iekļūs ceturtdaļfinālā, kur automātiski tika sešas labākās vienības.

Līdz ar to sērijās līdz vienas komandas trim uzvarām Aukro Berani tiksies ar Olomouc komandu, bet Sparta mērosies spēkiem ar Liberecas Bili Tygri hokejistiem. Pirmās spēles sērijās tiks aizvadītas otrdien.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi