Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Roberts Bukarts karjeru turpinās Čehijas augstākās līgas komandā

Latviešu hokeja uzbrucējs Roberts Bukarts karjeru turpinās Čehijas augstākās līgas komandā Zlin, kas ir šī turnīra pastarīte, pavēstījusi vienība.

Pašlaik 25 gadus vecais Bukarts šo sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas Dinamo, taču nespēja pārliecināt trenerus par savu lietderību, tāpēc līgumsaistības ar viņu oktobra sākumā tika pārtrauktas.

Bukarts šosezon piedalījās septiņās KHL spēlēs, kuru laikā izcēlās ar diviem vārtu guvumiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Šobrīd gan Bukarta pāreja vēl nav pilnībā nokārtota, taču Zlin komandas rindās viņš varētu debitēt piektdien.

"Pēc septiņiem gadiem Rīgas Dinamo sistēmā bija laiks lūkoties pēc citas karjeras perspektīvas. Vēlējos nokļūt komandā, kur varu parādīt savas spējas, jo Rīgā tiku pie limitētām iespējām," norāda Bukarts. "Uzskatu, ka komandām varu būt vairāk noderīgs. Esmu ļoti priecīgs, ka karjeru varu turpinās Čehijas ekstralīgā."

Bukarts Rīgas Dinamo rindās spēlēja jau kopš 2008./2009.gada sezonas, 238 spēles aizvadot ar 34 vārtiem, 35 rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -15.

Sekmīgākā Bukartam bija iepriekšējā sezona, kurā viņš 43 spēlēs izcēlās ar sešiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, pie 14 punktiem Bukarts tika arī 2012./13.gada sezonas Cerību kausa laikā, turklāt toreiz to paveica vien 13 spēlēs.

Pirms pievienošanās Rīgas Dinamo Bukarts spēlēja Krievijas komandā Maskavas Kriļja sovetov, bet vēl pirms tam viņš vienu sezonu aizvadīja arī Ziemeļamerikā.

Latvijas izlasē Bukarts piedalījies trijos (2011., 2012. un 2015.gadā) pasaules čempionātos, kuros 16 spēlēs iemetis trīs vārtus.

Vēl aizvadītajā nedēļas nogalē viņš pārstāvēja Latvijas valstsvienību Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā, kas notika Liepājā.

Ar 14 spēlēs izcīnītiem 11 punktiem Zlin Čehijas ekstralīgas kopvērtējumā ieņem pēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi