Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Savaldība uz soliņa

Pēdējās trijās spēlēs ar tā sauktajām savas svara kategorijas komandām - Šveici, Vāciju un Austriju - pēc nepārdomātiem spēlētāju lēmumiem un nevajadzīgi sapelnītajiem noraidījumiem treneriem vairākkārt bija iemesls nospriegot atmosfēru uz soliņa, taču galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis un viņa palīgs Kārlis Zirnis saglabāja vēsu prātu pat kritiskās situācijās.

"Spēlētājiem jāredz, ka treneris ir mierīgs un kontrolē spēli. Paniski bļaustīties nav jēgas," savu nostāju pēc mača ar Austriju definēja Beļavskis. Arī sarunās ar mediju pārstāvjiem Beļavskis ir korekts un savaldīgs.

Treneriem nudien nav viegli, jo šopavasar sastāvs ir patālu no optimālā un vilcēji ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Pirms čempionāta Beļavskis norādīja, ka vēlas izveidot divas triecienmaiņas. Meklējumi turpinās, taču priekšējā līnijā patiešām produktīvi spēlē tikai Lauris Dārziņš un Kaspars Daugaviņš. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē Latvijas izlasē tik izteikti priekšējā līnijā vilcēji ir divi spēlētāji. No 23 rezultativitātes punktiem 15 ir divu uzbrucēju rēķinā. Dārziņam ir 8 (3+5), Daugaviņam - 7 (4+3) punkti. "Protams, es visu laiku gaidu lielāku pienesumu no citām maiņām," pēc spēles ar Austriju ar Dienu savās pārdomās dalījās Beļavskis. "Tāpēc arī Miku Indraši pārvietoju uz pirmo maiņu, jo ar vairākiem spēlētājiem nebiju apmierināts, tāpēc laukumā vairāk devās tie, kas spēlēja labāk. Miku pacēlu uz augšu varbūt pat ne tik daudz, lai pastiprinātu Sprukta trijnieku, gribēju izveidot puslīdz vienādas trīs maiņas. Ļoti aktīvi spēlēja Kaspars Saulietis. Viņam bija jādod iespēja spēlēt augstāk, nevis ceturtajā virknējumā. Ir redzams, ka Rodrigo Ābolam vēl pagrūti konkurēt šajā līmenī, tāpat vēl vairākiem spēlētājiem neizdodas sevi apliecināt."

Beļavskis uzteica vārtsarga Edgara Masaļska sniegumu. "Pirmajā trešdaļā spēlē ar Austriju mums klājās ļoti smagi, tomēr glāba Edgars. Arī trešajā trešdaļā pārsvars saglabājās austriešiem, bija taktiska cīņa, un atkal Masaļskis spēlēja labi. Protams, viņš mums ir ļoti palīdzējis visās šajās svarīgajās spēlēs. Nešaubos, ka arī pēdējam mačam viņš atradīs gan fiziskos spēkus, gan arī psiholoģiski būs gatavs cīņai."

Spēka rezervēm vairāk vajadzētu būt jau visai komandai. Svētdien komandai bija brīvdiena. Pusdienlaikā spēlētāji viesojās Latvijas vēstniecībā Prāgā. Pirmdienai jau būs vienu stundu garš treniņš Tippsport arēnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi