Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Savickis: "Dinamo" panākumu pamatā - darbs no rīta līdz vakaram un veiksme

Ne tikai rezultāts bija kolosāls, bet arī spēles kvalitāte bija ļoti laba abās izslēgšanas spēlēs, ko redzējām [Rīgā], uzskata viens no hokeja kluba _Rīgas Dinamo _dibinātājiem un akcionāriem, _Itera Latvija _vadītājs Juris Savickis.

Vaicāts, ar ko ir skaidrojama labā spēles kvalitāte pēc olimpiskajām spēlēm, viņš LTV raidījumā norādīja, ka pamatā visam ir darbs, kas noritēja divu gadu garumā no rīta līdz vakaram, kā arī veiksme. "Sportā bez veiksmes neko daudz nevarat vinnēt," teica J.Savickis. Viņš arī pauda viedokli, ka hokejisti ir sasnieguši to līmeni, ko no viņiem gribēja pagājušās sezonas beigās.

Saskaņā ar KHL nolikumu viņi nopelnījuši prēmijas 20% no algas, taču arī klubs atradīšot iespēju "pateikt paldies par izcilo, kolosālo sniegumu".

Runājot par nākamo izslēgšanas spēļu kārtu, J.Savickis atzina, ka tagad priekšā stāv ļoti nopietnas cīņas. "Ja vērtējam [nākamā Rīgas Dinamo pretinieka MVD trenera Oļega] Znaroka komandu, tā ir ļoti līdzīga mūsējai komandai, tur nav izcilas zvaigznes, kas saņem miljonus un miljonus, bet tā ir komanda. Satiksies divas komandas bez sevišķi lielām zvaigznēm, kas spēlē draudzīgu komandu hokeju," klāstīja J.Savickis. Lūgts izteikt prognozes par nākamo kārtu, viņš vien noteica, ka "gribētos šausmīgi vinnēt", un no prognozēm atturējās.

Komanda esot izpildījusi programmu-minimumu, proti, iekļuvusi play-off, bet maksimālais esot pirmā vieta.

Vaicāts par to, vai ir aizdomas par "spēļu pirkšanu" KHL šajā sezonā, kluba akcionārs teica, ka gan pērn, gan šogad spēles bijušas godīgas, vienīgi tiesneši dažreiz neobjektīvi tiesā, taču tas esot "kaut kādu citu iemeslu dēļ". "Tas nav tā, ka viņi tiek nopirkti, drīzāk kāds patīk vai kāds nepatīk," sprieda J.Savickis.

Par Rīgas Dinamo trenera Juliusa Šuplera nākotni būšot jāspriež padomei, jo visi jautājumi tiek izlemti koleģiāli, piedaloties gan eksprezidentam Guntim Ulmanim, gan ekspremjeram Aigaram Kalvītim. Savu viedokli viņš vēl nevēlējās izteikt.

Viņš arī neuzskata, ka komandas spēlētāji Marcels Hosa un Roberts Petrovickis paliks tikai tad, ja paliks J.Šuplers. Drīzāk tas esot finansiālais jautājums - abiem tikšot piedāvātas lielākas naudas KHL. Abi jau esot uzrunāti un tiekot aicināti spēlēt Krievijas komandās. "Bet es domāju, ka viņiem ir iepatikusies Rīga un Latvija, to viņi nav slēpuši," piebilda J.Savickis. Viņaprāt, viss vēl ir priekšā, lai gan jau pāris mēnešus tiek strādāts pie komandas sastāva nākamajai sezonai. Šos abus hokejistus gribētu paturēt, atzina J.Savickis. Tāpat viņš vēlētos, lai komandā turpina spēlēt Sandis Ozoliņš.

Komandas budžetu nākamajā sezonā varot palielināt par kādiem 5%, augstākais – 10%. Tomēr, viņaprāt, tas hokejistiem nav pats galvenais, esot vēl citas lietas – labklājība, dzīvošana, drošība. "Dzīvo kazarmās vai tādā kolosālā pilsētā kā Rīga, ja?" teica J.Savickis. Viņš piebilda, ka komandas īpašnieku taktika un stratēģija nav mainījusies – jābūt latviskai komandai, "mēs taisīsim faktiski Latvijas nacionālo izlasi".

J.Savickis intervijā arī atzina, ka viņam nav vienalga, kurā televīzijā rādīs spēles nākamajā sezonā, tomēr pagaidām viņš atturējās izteikt prognozes, kāds risinājums tiks atrasts. "Darbs turpinās, un nekas vēl nav izlemts," teica J.Savickis un piebilda, ka pie šī jautājuma jāpastrādā vēl kādu mēnesi.

Galvassāpes sagādājot arī Arēna Rīga, kas, izmantojot savu stāvokli tirgū, ņemot divreiz vairāk naudas, nekā ir tirgus līmenis. Kā viena no alternatīvām tiek minēta jauna halle,par ko esot vairāki piedāvājumi. Tai pat laikā J.Savickis norādīja, ka ir jāņem vērā arī valstisks piegājiens, proti, Rīgai divas halles varētu būt "bišķiņ par daudz". "Risinājums ir tāds, ka jāatrod kompromiss ar Arēnu Rīga, ja nesanāk, celsim savu halli, kur varētu notikt arī koncerti. Tas radīs konkurenci Arēnai Rīga," brīdināja J.Savickis, kurš cerīgi izteicās par jaunajiem arēnas īpašniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi