Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Savickis vēlas Dinamo sastāvā paturēt visus trīs līderus

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo arī uz nākamo sezonu vēlas paturēt sastāvā Līnusu Videlu, Metjū Majoni un Lauri Dārziņu, aģentūrai LETA atklāja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Pēc vairākām neveiksmīgām sezonām, kurās neizdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs, šoreiz Dinamo parādīja atzīstamu sniegumu un līdz pat pēdējam regulārā čempionāta mačam cīnījās par vietu Gagarina kausa izcīņā, kurā tomēr neiekļuva.

"Padomes sēdē pozitīvi novērtējām aizvadīto sezonu," apmierināts bija Savickis.

Aizvadītās sezonas spīdekļiem - Videlam, Majonem un Dārziņam pēc šīs sezonas beidzas līgumi ar Dinamo, taču Savickis teica, ka vēlas sastāvā paturēt visus trīs līderus. Zviedru leģionārs Videls šajā sezonā bija komandas līderis un rezultatīvākais spēlētājs - viņš 49 spēlēs guva 24 vārtus un 24 reizes rezultatīvi asistēja partneriem. Tikmēr kanādietis ar itāļu asinīm Majone 58 spēlēs guva 11 vārtus un veica 35 rezultatīvas piespēles. Savukārt Dārziņš 62 spēlēs izcēlās ar 18 vārtiem un 26 rezultatīvām piespēlēm.

"Dārziņš ir kluba pamatvērtība, izdarīsim visu, lai viņš paliktu. Arī Videlu un Majoni gribam paturēt. Ja puiši būs gatavi parakstīt jaunos līgumus ar šīs sezonas nosacījumiem, to arī darīsim," optimismu pauda Savickis.

Līgumi beidzas arī komandas vārtsargiem - Timuram Biļalovam un Kristeram Gudļevskim. Biļalovs šosezon 38 spēles vidēji mačā ielaida 2,18 ripas un atvairīja 93% metienu, turklāt sezonas beigās viņš bija kļuvis par komandas pirmo numuru, savukārt Gudļevskis 31 spēlē vārtu cietoksnī ielaida 2,37 ripas un atvairīja 91% metienu. "Biļalovs aizvadīja labu sezonu, taču mūsu uzstādījums ir tāds, ja viņiem būs labs piedāvājums, ļausim puišiem iet, lai viņi var realizēt savas personīgās ambīcijas."

"Ja mēs paskatāmies KHL, katru gadu lielākajai daļu komandu sastāvs mainās. Grūti noturēt virzienu, ja trīs četri galvenie spēlētāji aiziet," par situāciju ar sastāvu sacīja Savickis.

Sagaidāms, ka Ģirts Ankipāns turpinās būt Rīgas Dinamo galvenais treneris, tomēr nav skaidrības, vai viņš šo amatu apvienos arī ar ģenerālmenedžera pienākumiem, jo iepriekš Savickis bija izteicies, ka to veikšanai varētu tikt meklēts cits cilvēks.

"Vēlamies, lai arī turpmāk Ģirts pilda trenera pienākumus. Vairāk koncentrējamies uz to, lai tiktu nodalīta viņa kā ģenerālmenedžera funkcijas un lai viņš par visiem 100% koncentrētos komandas darbam," teica Savickis.

Ar šogad Rīgas Dinamo rīkoja spēli zem atklātas debess, otro reizi pēc kārtas sacenšoties ar Minskas Dinamo.

"Visiem tā patika, sanākušie 10 000 cilvēki atbalstīja komandu. Tā bija vienreizēja atmosfēra. Mēģināsim panākt, lai arī nākamsezon šāds mačs norisinātos pie mums," sacīja Savickis.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi play-off spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad piecus gadus Dinamo palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi