Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sējējs neapmierināts ar Rīgas Dinamo komandas hokejistu fizisko sagatavotību

Hokeja komandas Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris intervijā laikrakstam "Čas" kritizējis vairākus komandas gados jaunākos hokejistus, sakot, ka tie nav gatavi ne fiziskā, ne tehniskā ziņā.

"Mūsu jaunie hokejisti izskatās slikti. Pirmkārt, jau fiziski. Otrkārt, arī tehniskajā sagatavotībā viņi ļoti atpaliek," laikraksts citē Sējēju. Ģenerālmenedžeris norādījis, ka 16. jūlijā, sākoties "Dinamo" pirmajai treniņnometnei, 90 procenti spēlētāju tajā ieradušies nesagatavojušies.

"Ja šajā jautājumā mēs izrādītu principialitāti, pusi no sastāva uzreiz varētu atskaitīt no komandas. Tas tāpēc, ka viņi trīs mēnešus[atvaļinājuma laikā] neko nedarīja. Tāda ir viņu attieksme pret drabu, tāds ir viņu profesionālisms," skarbus vārdus sacīja Sējējs, kurš pats savulaik bija augsta līmeņa hokejists. "Mēnesi atpūties, bet pēc tam kaut kas ir jādara, lēnām jāgatavojas sezonai. Bet pie mums atnāca cilvēki, kuri vispār neko nebija darījuši. Ko tādu es varētu atļauties, jo jau trīs gadus vairs netrenējos. Bet pret spēlētājiem ir citas prasības. Viņi pie mums nāk pelnīt naudu. Atvainojiet, bet tā nedrīkst darīt".

Sējējs uzskata, ka tieši šīs attieksmes dēļ līdz šim Latvijas hokejistiem bijušas grūtības atrast labu darbu labās Eiropas komandās. Pēc pirmās pārbaudes speles pret Slovākijas klubu "MHK 32" no Liptovskijmikulāšas, kurā tika gūta uzvara pēcspēles metienos ar 2:1, komandas treneriem bijušas pretenzijas pret visiem spēlētājiem, arī līderiem. Sējējs arī sacīja, ka piemēram Armanda Bērziņa maiņa ir sasniegusi savu spēju griestus, par kuriem augstāk uzlēkt nevar.

Komandas komplektācija praktiski ir beigusies, un lai gan vēl nav pieņemts galīgais lēmums par slovāku leģionāra Ronalda Petrovicka palikšanu komandā, visticamāk līgums ar viņu tika parakstīts. "Dinamo" vēlējusies, lai sastāvā būtu vēl divi Latvijas izlases hokejisti - Arvīds Reķis un Herberts Vasiļjevs, taču viņiem ir spēkā esoši līgumi ar Vācijas klubiem. Vācieši prasījuši pārāk lielu kompensāciju, tāpēc darījums nav noticis.

Sējējs arī atzina, ka "Dinamo" joprojām ir ieinteresēti savās rindās redzēt aizsargu Sandi Ozoliņu, kurš ir bez līguma, un kurš vēlas turpināt karjeru NHL. Ģenerālmenedžeris gan nezināja teikt, vai pats Ozoliņš grib spēlēt Latvijā. "Lai to izlemj viņš[Ozoliņš] ar ģimeni un savu aģentu. Pats šajā situācijā nejaukšos," piebilda "Dinamo" komandas sastāva veidotājs.

Sestdien Rīgas "Dinamo" aizvadīs savu otro pārbaudes spēli plkst. 17 Piņķos "Inbox.lv" hallē tiekoties ar citu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Habarovskas "Amur". Pret "Amur" rīdzinieki sāks arī KHL regulāro čempionātu, 2. un 3. septembrī aizvadot divas spēles pretinieku laukumā.

KHL čempionātā, kur debitēs "Dinamo" spēlēs 24 komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi