Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Šilovs: Bijām gatavi atdot visu, lai tiktu pie uzvaras

Latvijas vīriešu hokeja izlase cīņā par bronzas godalgām bija gatava laukumā atstāt visus spēkus, lai uzveiktu amerikāņus, žurnālistiem pēc uzvaras teica Latvijas valstsvienības vārtsargs Artūrs Šilovs.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām, ar 4:3 papildlaikā pārspējot ASV. Latvijai tā ir pirmā godalga pasaules meistarsacīkstēs.

"Pagaidām ir grūti to aptvert, jo nevaru noticēt, ka mums tiešām izdevās uzvarēt. No otras puses visi esam smagi strādājuši pie šī visa un esam nopelnījuši panākumu," stāstīja vārtsargs.

Tāpat Šilovs nenoliedza, ka Latvijas hokejisti ar savu pašaizliedzīgo cīņu laukumā bija pelnījuši izcīnīt pirmās godalgas pasaules čempionātā.

"Mums šī spēle bija vairākas reizes nozīmīgāka nekā amerikāņiem. Mēs bijām gatavi atdot visu, kas mums ir, lai tiktu pie uzvaras," izcēla Latvijas hokejists.

Šilovs spēlēja Ziemeļamerikā, pārstāvot Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Ebotsfordas "Canucks" un debitējot Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Vankūveras "Canucks", tomēr viņš nedomā, ka vairākas sezonas Ziemeļamerikā dotu vārtsargam kādas priekšrocības.

"Visas komandas māk spēlēt līdzīgā stilā, tāpēc man nebija īsti priekšrocības. Katrai spēlei gatavojos vienādi," norādīja Šilovs.

Latvijas vārtsargs izšķirošajā spēlē atvairīja 26 pretinieku metienus, bet kopā pasaules čempionāta laikā tika galā ar 92,14% pretinieku metienu un vidēji ielaida katrā mačā 2,20 ripas.

Šilovs pēc finālmača, kurā ar 5:2 Kanāda pārspēja Vāciju un kļuva par pasaules čempioni, tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, kā arī tika iekļauts simboliskajā komandā un saņēma labākā vārtsarga balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi