Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Šilovs izvirzīts starp kandidātiem uz IIHF sezonas labākā spēlētāja balvu

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Šilovs izvirzīts starp kandidātiem uz Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) 2022./2023.gada sezonas labākā spēlētāja balvu, vēsta IIHF.

Bez Šilova uz šo balvu pretendē arī Šveices izlases uzbrucējs Andress Ambīls, Kanādas uzbrucēji Konors Bedārds un Edams Fantili, Čehijas uzbrucējs Dominiks Kubalīks, kā arī Vācijas uzbrucējs Jons Peterka un aizsargs Morics Zaiders.

22 gadus vecais Šilovs maijā palīdzēja Latvijas izlase izcīnīt bronzas medaļas pasaules čempionātā, kur tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, tika iekļauts simboliskajā izlasē un saņēma labākā vārtsarga balvu. Šilovs visa čempionāta laikā laukumā bija 601 minūti, kas ir otrs visu laiku lielākais spēles laiks pasaules meistarsacīkstēs. 

Šilovs piedalījās visās desmit pasaules čempionāta spēlēs, tikai pirmo maču neaizvadot pilnībā. Vārtsargs palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt septiņas uzvaras, atvairīja 92,14% metienu un ielaida vidēji 2,2 ripas.

Tāpat Šilovs Vankūveras "Canucks" rindās debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur piecos mačos svinēja trīs uzvaras un vidēji ielaida 2,75 ripas. Amerikas Hokeja līgā (AHL) Ebotsfordas "Canucks" sastāvā viņš 38 mačos izcīnīja 26 uzvaras, kas bija viens no labākajiem rādītājiem turnīrā.

Izcilu sezonu aizvadīja kanādiešu uzbrucējs Bedārds - NHL šī gada drafta, visticamāk, pirmais numurs pasaules junioru čempionātā 17 gadu vecumā septiņās spēlēs iekrāja 23 punktus un palīdzēja hokeja dzimtenes pārstāvjiem izcīnīt zelta medaļas. Bedārds arī aizvadīja ražīgu sezonu Kanādas Junioru līgas (CHL) sistēmā esošajā Rietumu Hokeja līgā (WHL).

Fantili, kuram tiek paredzēta draftēšana uzreiz aiz Bedārda, arī kļuva par pasaules junioru čempionu, kā arī uzvarēja pieaugušo meistarsacīkstēs, abu turnīru pusfinālos gūstot uzvaru nesošos vārtus. Kanādiešu uzbrucējs dominēja arī Nacionālās koledžu sporta asociācija (NCAA) turnīrā.

Tikmēr Šveices izlases kapteinis Ambīls maijā startēja savā 18.pasaules čempionātā un tagad viņam elites divīzijā aiz muguras ir 131 mačs. Tāpat kā Ambīls, divus uzvaras vārtus aizvadītajā čempionātā guva arī Kubalīks, kuram turklāt mačā ar Slovēniju bija "hat-trick" jeb trīs precīzi metieni. Čehs bija meistarsacīkšu labākais vārtu guvējs (8) un visvairāk izcēlās vairākumā (6).

Peterka bija viens no Vācijas izlases sudraba medaļas kaldinātājiem, izpelnoties labākā uzbrucēja balvu un arī vietu simboliskajā komandā. Vācietis čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dalīja otro vietu (6+6). Arī Zaiders nopelnīja vietu čempionāta simboliskajā sešiniekā, viņam bija arī vidēji vislielākais spēles laiks vicečempionu rindās (21:31).

Par spēlētājiem balsos mediji un IIHF uzaicinātie hokeja sabiedrības pārstāvji, bet balvas ieguvējs tiks paziņots aiznākamajā pirmdienā, 19.jūnijā. Dalībniekiem būs iespēja balsot arī par pašu izvēlētu kandidātu.

Uz balvu kandidē hokejisti, kuri šajā sezonā spēlējuši čempionātā pieaugušajiem vai junioriem (U-20) vai jauniešiem (U-18), kā arī devušies laukumā augstākajās līgās savu komandu rindās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi