Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SKA apstiprina Znaroka un Vītoliņa aiziešanu; Torpedo nolīgst zviedru Stilmanu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Sanktpēterburgas SKA apstiprina, ka vienību pametuši Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, kamēr Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenā trenera amatā nolīgušu zviedru Frēdriku Stilmanu.

Par to, ka Znaroks un Vītoliņš vairs nebūs vairs pie SKA stūres, tika ziņots aprīlī, taču tagad klubs apstiprina Latvijas speciālistu aiziešanu. Līdz ar Vītoliņu amatu atstājis vēl viens Znaroka asistents Vladimirs Fjodorovs.

SKA Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālā ar 2-4 piekāpās Maskavas CSKA vienībai, bet 55 gadus vecā Znaroka līgums noslēdzas līdz ar šīs sezonas beigām.

Lai arī krievu medijos SKA direktoru padomes loceklis Aleksandrs Medvedevs izteicās, ka labprāt redzētu Znaroku turpinām savu darbu, tomēr klubs ar viņu neturpinās sadarbību.

Znaroks kopā ar Vītoliņu par SKA treneriem tika apstiprināti pirms diviem gadiem, un jau pirmajā sezonā vienība izcīnīja Gagarina kausu.

Savukārt 2012. un 2013.gadā Znaroks ar Vītoliņu līdz Gagarina kausam aizveda Maskavas Dinamo klubu.

Znaroks 2014.gadā tika apstiprināts par Krievijas izlases galveno treneri, noslēdzot četru gadu līgumu, un uzreiz vienību togad aizveda līdz pasaules čempionu titulam, bet nākamajos trijos čempionātos šī komanda ieguva sudrabu un divas bronzas. Savukārt šogad šī speciālista vadībā olimpisko atlētu no Krievijas komanda uzvarēja Phjončhanas Olimpiādē. Tiesa, turnīrā nepiedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji.

Pirms pasaules čempionāta šķīrās arī Znaroka un Krievijas izlases ceļi, valstsvienību pārņemot Iļjam Vorobjovam, kurš tiek minēts arī kā SKA nākamais stūrmanis.

Tikmēr Pētera Skudras iepriekš vadītā Torpedo par galveno treneri apstiprinājusi Stilmanu.

Kā vēstīs, aprīļa beigās Ņižņijnovgorodas komanda paziņoja, ka nepagarinās līgumu ar 45 gadus veco latviešu speciālistu Skudru, kurš Torpedo vadīja piecas sezonas.

Viņa vietā tagad iecelts 51 gadu vecais Stilmans, kurš savulaik tika minēts kā viens no potenciālajiem Latvijas izlases stūrmaņiem.

Stilmans iepriekšējās sezonā vadīja Vladivostokas Admiral komandu, kurā pirms tam divas sezonas bija nostrādājis kā galvenā trenera asistents. Pirms darba KHL viņš vairāk kā desmit gadus strādāja savas dzimtās pilsētas Jenčēpingas komandā HV71.

Viņam bija ļoti titulēta spēlētāja karjera, Zviedrijas izlases sastāvā 1994.gadā Lillehammerē kļūstot par olimpisko čempionu, kā arī divas reizes izcīnot pasaules čempiona titulu un kopā planētas meistarsacīkstēs iegūstot piecas dažādas medaļas.

Aizvadītajā sezonā Torpedo apstājās Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā.

 

Top komentāri

farss
f
Diletants jevrejs rotenbergs grib vienpersoniski komandēt krievijas hokejā? Oficiālais Krievijas Hokeja federācijas prezidents ir plātīzeris tretjaks (plātās, ka esot visu laiku labākais hokeja vārtsargs, kaut gan pat viņa laikā vismaz čehs Holečeks nenoliedzami bija labāks), taču viņš ir marionete, kuru komandē diletants naudasmaiss rotenbergs...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi