Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

Slovēnijas hokejisti ar uzvaru pār Austriju un nodrošina sev atgriešanos PČ elites divīzijā

Slovēnijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta (PČ) pirmās divīzijas A grupas turnīra pēdējās kārtas izšķirošajā, piektajā, spēlē piektdien uzveica Austriju, nodrošinot tai nākamgad atgriešanos elites divīzijā. Savukārt Itālijai, lai sasniegtu elites divīziju, jāgaida, kā noslēgsies maijā gaidāmās elites divīzijas meistarsacīkstes Maskavā.

Slovēnija nākamgad devīto reizi spēles augstākajā divīzijā. Zīmīgi, ka atgriešanos elitē slovēņi nopelnījuši ceturto reizi pēc kārtas, jo uzvarējuši pirmās divīzijas A grupas turnīros 2010., 2012., 2014. un 2016.gadā.

Slovēņi uzvarēja ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:1, 0:0).

Slovēnijas valstsvienības labā vārtus guva Roberts Saboličs un Kens Ograjenšeks, kamēr Austrijas izlasē ar vārtu guvumu izcēlās Konstantīns Komareks.

Pirmā perioda sestajā minūtē Komareks vairākumā atklāja spēles rezultātu, bet pēc piecām minūtēm Saboličs panāca neizšķirtu.

Otrās trešdaļas astotajā minūtē Ograjenšeks realizēja vairākumu, bet trešajā periodā komandas vārtus neguva, tādējādi uzvaru ar rezultātu 2:1 svinēja slovēņi.

Vēl vienā mačā Itālija ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja Dienvidkoreju.

Vakarā savstarpējo spēli aizvadīs Polija un Japāna. Kā zināms, japāņi, kuri ir Latvijas hokeja izlases pretinieki septembrī Rīgā gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, zaudējuši vietu A divīzijā.

Ar 12 punktiem piecās spēlēs A divīzijā uzvarēja Slovēnija, Itālija ar deviņiem punktiem bija otrā, trešo vietu ar astoņiem punktiem patlaban ieņem Austrija. Septiņi punkti un ceturtā vieta Dienvidkorejai, seši punkti četrās spēlēs Polijas kontā, bet tikpat maču aizvadījusī Japāna cīnās bez punktiem.

Pasaules čempionāta elites divīzijā iekļūs divas spēcīgākās A divīzijas komandas, taču ar nosacījumu, ka nākamā turnīra rīkotājas Vācija vai Francija nezaudēs vietu augstākajā divīzijā.

Jau ziņots, ka nākamajā gadā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā atgriezīsies Ukraina, kura šosezon uzvarēja šīs divīzijas B grupā, aiz sevis atstājot Lielbritāniju, Lietuvu, Horvātiju, Igauniju un Rumāniju, kas kā turnīra vājākā komanda izkrita uz otro divīziju. Tuvu uzvarai šajā turnīrā bija Lietuva, kurai pēdējā spēlē atlika uzvarēt Horvātiju, taču dienvidu kaimiņi pamanījās zaudēt ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā un sensācija izpalika.

Pasaules čempionāts augstākajā divīzijā no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Savukārt Sanktpēterburgā spēlēs pašreizējā pasaules čempione Kanāda, kā arī Somija, ASV, Slovākija, Vācija, Baltkrievija, Francija un Ungārija.

Katras grupas vājākās komandas izkritīs uz pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupu, taču starp tām nevar būt Vācija un Francija, kur 2017.gadā notiks pasaules čempionāts augstākajā divīzijā.

Jau ziņots, ka no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase Arēnā Rīga uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi