Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sorokins: Slovākijā bija pārdomāts treniņu process

Hokeja komandas Dinamo Rīga pirmais statistikas ieraksts — 2:1 uzvara pēcspēles metienos pār Slovākijas vienpadsmito spēcīgāko klubu MHK 32 Liptovskij Mikulaš — nav tik daudzsološs, kā bija cerēts, taču vērtīgāks par rezultātu, jādomā, būs treniņnometnē paveiktais darba apjoms. "Vēl nekad treniņos nebiju izjutis uz savas ādas tik daudz dažādu kontrolaparātu. Ja man jāsalīdzina ar citām treniņnometnēm, tad šoreiz bija pārdomāts darbs no pirmās līdz pēdējai dienai," atgriezies no Slovākijas, Dienai atzina viens no pieredzējušākajiem komandas aizsargiem Oļegs Sorokins.

Plašu salīdzināšanas iespēju Oļegam un citiem komandas spēlētājiem gan nav. Jau ilgāku laiku ir ierasts, ka izlases kandidāti vasarā sapulcējas Rīgā uz kopīgiem treniņiem. Pārsvarā tie notiek uz ledus, tāpēc iepriekšējo gadu pieredzi nevar salīdzināt ar pavadīto laiku Dinamo Rīga treniņnometnē. "Nebija ne ļoti smagi un arī ne viegli. Junioru vecumā mūs nodzina vairāk. Šoreiz treniņi bija vairāk ar konkrētu mērķi."

Komandas komplektēšanas process praktiski ir beidzies. Nelielas izmaiņas gan vēl ir iespējamas, taču kodols ir skaidri saskatāms. "Slovākijā nespēlēja divi kanādieši Duvijs Vestkots un Marks Hartigans, kuriem ir jākļūst par potenciālajiem līderiem. Pirmā spēle noteikti nav plašas izvērtēšanas vērta. Pie taktikas vispār vēl neesam strādājuši, turklāt kājas visiem bija pasmagas. Lai arī kā, domāju, ka Kontinentālajā hokeja līgā nebūsim peramie zēni. Ar spēcīgākajiem Krievijas klubiem cīnīties būs pagrūti, taču treniņos ir redzams, ka visiem puišiem ir liela vēlēšanās sevi parādīt šajā līmenī. Lielākajai daļai jau ir pasaules čempionātu pieredze, tāpēc nav pamata satraukumam."

Nākamo pārbaudes spēli Dinamo Rīga aizvadīs jau sestdien Piņķu hallē ar pagājušo sezonu Krievijas superlīgā aizvadījušo klubu Habarovskas Amur. "Noteikti mūsu sniegumā vēl būs jūtamas smagnējums, bet, no otras puses, savu līdzjutēju atbalsts stimulēs censties parādīt labu spēli. Ir gan tāda problēma, ka šajās dienās spēlētāji iemēģina jauno inventāru. Man pašam ir jaunas slidas. Nedēļas sākumā bija pāris brīvu dienu. Līdz spēlei ar Amur būs tikai divu dienu ledus treniņi. Jebkurā gadījumā jaunais inventārs ir jāievalkā pēc iespējas ātrāk."

Dinamo Rīga līdz oficiālajam sezonas sākumam vēl nedaudz vairāk par mēnesi. Pirmā KHL čempionātā spēle 2.septembrī ar sestdienas pretiniekiem Amur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi