Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sotnieks, Meija un Sedlāčeks kļuvuši par ierobežoti brīvajiem aģentiem

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas Dinamo spēlētāji aizsargs Kristaps Sotnieks, uzbrucējs Gints Meija un čehu vārtsargs Jakubs Sedlāčeks kļuvuši par ierobežoti brīvajiem aģentiem.

Visi trīs hokejisti nav pieņēmuši kluba izteiktos kvalifikācijas līguma piedāvājumus, kas viņus padarījis par ierobežoti brīvajiem aģentiem, un citi klubi viņus savā paspārnē var pārņemt pēc kompensācijas samaksāšanas, liecina līgas mājaslapā pieejamā informācija.

Iepriekš izskanēja informācija, ka rīdzinieki ar 24 gadus veco Sedlāčeku panākuši vienošanos par divu gadu līgumu, turklāt komanda vedusi sarunas arī ar pieredzējušo latviešu vārtsargu Edgaru Masaļski.

Sedlāčeks iepriekšējā sezonā Rīgas Dinamo rindās piedalījās 17 spēlēs, kuru laikā vidēji ielaida 2,70 ripas un atvairīja 91% pretinieku metienu. Viņam izdevās kļūt par vienības pirmo vārtsargu Gagarina kausa izcīņā, piedaloties sešās spēlēs, kurās viņš caurmērā ielaida 1,78 ripas un atvairīja 93,8% metienu.

Tikmēr 27 gadus vecais Kristaps Sotnieks aizvadītajā sezonā kopumā piedalījās 60 KHL spēlēs, tiekot pie sešiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīva lietderības koeficienta -1.

Savukārt 26 gadus vecais Meija 31 mačā izcēlās ar astoņiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Īpaši izceļams ir viņa sniegums Gagarina kausa izcīņā, kur spēlētājs piedalījās uzreiz pēc traumas izārstēšanas, bet ar pieciem vārtiem sešās spēlēs kļuva par vienības labāko snaiperi.

Sotnieks un Meija, kuri ir arī Latvijas izlases hokejisti, Rīgas Dinamo komandā spēlē jau kopš tās atjaunošanas pirmsākumiem 2008.gadā.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, šie hokejisti nav izpelnījušies interesi no citiem līgas klubiem, tomēr spēlētāji nolēmuši pacīnīties par labākiem līguma nosacījumiem.

Tikmēr kvalifikācijas līgumu pieņēmis uzbrucējs Roberts Bukarts, tādējādi paliekot Rīgas Dinamo sastāvā arī uz nākamo sezonu, paziņojis klubs. Iepriekšējā sezonā Bukarts 37 mačos izcēlās ar četriem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr sešos Gagarina kausa izcīņas mačus guva vienus vārtus un trīs reizes asistēja partneriem.

Kā zināms, pēc aizvadītās sezonas rīdzinieku sastāvu pameta vairāki leģionāri, savukārt par karjeras beigām un iesaistīšanos politikā paziņoja komandas kapteinis Sandis Ozoliņš. Šajā starpsezonā Rīgas Dinamo sastāvu papildināja vien ar čehu uzbrucēju Vladimiru Ružičku, kurš noslēdza līgumu uz pārbaudes laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi