Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Stenlija kausa ieguvējus Panthers atstāj arī aizsargs Mahura un uzbrucējs Tarasenko

Aizvadītās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvēju Floridas "Panthers" rindas atstājuši vēl divi spēlētāji - uzbrucējs Vladimirs Tarasenko un aizsargs Džošs Mahura.

32 gadus vecais Tarasenko, kurš Stenlija kausu izcīnīja arī 2019.gadā ar Sentluisas "Blues", kā brīvais aģents pārcēlies uz Detroitas "Red Wings". Līguma kopējā summa ir 9,5 miljoni ASV dolāru (8,83 miljoni eiro) jeb 4,75 miljoni ASV dolāru (4,42 miljoni eiro) sezonā.

Pagājušo sezonu Tarasenko uzsāka Otavas "Senators" rindās, kur 57 spēlēs sakrāja 41 (17+24) punktu, bet martā pārcēlās uz "Panthers", 19 spēlēs tiekot pie 14 (6+8) punktiem. Stenlija kausa izcīņā krievu uzbrucējs 24 mačos sakrāja deviņus (5+4) punktus.

Karjeras laikā Tarasenko pasaules spēcīgākajā līgā aizvadījis 751 spēli regulārajā čempionātā, kurās sakrājis 629 (293+336) punktus. Stenlija kausa izcīņā viņam 121 mačs un 73 (49+24) punkti.

Tikmēr 26 gadus vecais Mahura vienojies par viena gada minimālo līgumu 775 000 ASV dolāru (720 000 eiro) apmērā ar Sietlas "Kraken".

Aizvadītajā sezonā aizsargs laukumā devās vien 30 mačos, kuros izcēlās ar deviņiem (0+9), bet Stenlija kausa izcīņā viņš nepiedalījās.

Pirms pievienošanās "Panthers" pirms divām sezonām Mahura četrus gadus pavadīja Anaheimas "Ducks" un kopumā līgā nospēlējis 191 spēli un sakrājis 45 (10+35) punktus. Stenlija kausa izcīņā aizsargam 21 spēlēs trīš (0+3) punkti.

Kopumā "Panthers" starpsezonā pametuši jau septiņi spēlētāji.

Jau ziņots, ka čempionvienību, kuras rindās pagājušajā sezonā 26 mačus aizvadīja latviešu aizsargs Uvis Jānis Balinskis, pēc sezonas atstājuši arī aizsargi Brendons Montūrs (devies uz "Kraken"), Olivers Ēkmans-Lāšons, vārtsargs Entonijs Stolarcs  (abi - Toronto "Maple Leafs"), kā arī uzbrucēji Raiens Lombergs (Kalgarī "Flames") un Kevins Stenlunds (Jūtas klubs).

"Panthers" pagājušajā mēnesī pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja Stenlija kausa izcīņā, finālsērijā ar 4-3 pārspējot Edmontonas "Oilers".

NHL debitants Balinskis aizvadītajā sezonā 26 mačos sakrāja trīs(1+2) punktus. Tāpat viņa kontā astoņas soda minūtes un neitrāls lietderības koeficients. Stenlija kausa izcīņā Balinskis nespēlēja.

Latviešu aizsargs līgumu ar "Panthers" pagarināja janvārī, vienojoties par sadarbību uz vēl divām sezonām. Savukārt martā ar patreizējo čempionvienību trīs gadu sākotnējo līgumu noslēdza latviešu uzbrucējs Sandis Vilmanis, kuru vienība 2022.gada draftā izvēlējās piektajā kārtā ar kopējo 157.numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi