Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Stenlija kausa MVP O'Reilijs: Bērnības sapnis ir piepildījies

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas vērtīgākais spēlētājs Raiens O'Reilijs no Sentluisas Blues komanda pauda prieku, ka izdevies iegūt hokeja prestižāko balvu un tādējādi piepildīt bērnības sapni.

Jau ziņots, ka finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē Blues hokejisti izbraukumā ar rezultātu 4:1 (2:0, 0:0, 2:1) pieveica Bostonas Bruins, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

Blues šis bija pirmais Stenlija kauss kluba pastāvēšanas vēsturē. Zīmīgi, ka vēl šī gada sākumā vienība NHL kopvērtējumā atradās pēdējā vietā.

"Zinājām, ka mums ir visas nepieciešamās sastāvdaļas, lai iegūtu Stenlija kausu, tomēr man tas bija ļoti izglītojoši, lai saprastu, cik smagi jāstrādā, lai izcīnītu šo trofeju, un cik neatlaidīgam jābūt," pēc triumfa Stenlija kausā teica O'Reilijs. "Vienmēr ticējām, ka varam uzvarēt, tomēr ir neticami, ka spējām noturēties un noslēgt sēriju."

Pēc noslēdzošās spēles O'Reilijs savā īpašumā ieguva Kona Smaita balvu, ko pasniedz izslēgšanas turnīra vērtīgākajam hokejistam. 26 spēlēs viņa kontā astoņi vārti un 15 rezultatīvas piespēles.

"Kad biju mazs, es iztēlojos sevi kā vienu no šiem hokejistiem, kuru vārdi uzdrukāti uz šīs balvas. Satriecoša sajūta," neslēpa O'Reilijs.

Neticību komandas paveiktajam pauda arī Blues centrs Breidens Šens.

"Nespēju to izskaidrot. Sajūtas ir tādas, it kā šī būtu videospēle. Jau kopš bērnības sapņoju, ka fotogrāfiem pozēšu ar Stenlija kausu rokās un to pacelšu. Mēs pamatīgi šo nosvinēsim," uzsvēra Šens, kurš izcēla O'Reilija sniegumu. "Viņš nesa komandu uz saviem pleciem. Viņš ticēja, ka mēs varam to paveikt, mēs visi tam ticējām."

Tikmēr Bruins komandas galvenais treneris Brūss Kesidijs pauda vilšanos par neveiksmi finālsērijā.

"Ir tukšuma sajūta. Šī bija gara sezona, bet kādam bija jāuzvar un kādam - jāzaudē. Šoreiz esam neīstajā pusē," atzina Kesidijs.

Savukārt Bruins uzbrucējs Breds Maršāns uzsvēra, ka komanda līdz pat pēdējam ticējusi, ka tai izdosies triumfēt Stenlija kausā.

"Šķita, ka mums izdosies. Mēs tam ticējām visu sezonu. Ir vajadzīgi tikai vieni vārti, lai iegūtu pacēlumu, tomēr šajā spēlē mums tas neizdevās. Domājām, ka mums izšķirošajā spēlē izdosies atspēlēties, tomēr notika pretējais," norādīja hokejists.

Šī bija pirmā reize kopš 2011.gada, kad Stenlija kausa čempions tiks noskaidrots izšķirošajā - septītajā - spēlē. Zīmīgi, ka tolaik trofeju ieguva tieši Bruins, kas tai bija līdz šim pēdējais triumfs šajā turnīrā.

Blues komanda NHL debitēja 1967./68.gada sezonā, bet līdz šim vēl nebija izcīnījusi Stenlija kausu, turklāt iepriekšējās trīs finālsērijās tā bija zaudējusi visās 12 spēlēs. Tas bija vienīgais klubs kopš 1967.gada paplašināšanās, kas līdz šim nebija guvis hokeja prestižāko balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi