Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Stenlija kauss: Sanhosē Sharks panākuma attālumā no lielā fināla

Sanhosē Sharks hokejisti pirmdien viesos ar 6:3 (1:2, 2:1, 3:0) pārspēja Sentluisas Blues komandu, NHL Rietumu konferences finālsērijā iegūstot 3-2 vadību. Nodrošināt pirmo Stenlija kausa finālu komandas vēsturē Sharks varēs jau trešdien savā laukumā. Ja būs nepieciešama septītā spēle, tā notiks Sentluisā.

Šajā spēlē Sanhosē spēja atspēlēties no nelabvēlīgā 1:2 un arī 2:3, kad otrā perioda izskaņā un trešajā guva četrus bezatbildes vārtus pēc kārtas. Tiesa, pēdējās divas ripas lidoja jau tukšajos Blues vārtos. Džo Pavelskis uzvarētājiem guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divi vārti arī Džoelam Vordam, bet trīs piespēles veterānam Džo Torntonam.

Kā jau minēts, Sharks nekad iepriekš nav spēlējuši Stenlija kausa finālā, bet Blues to paveica savās pirmajās trīs sezonās NHL no 1968. līdz 1970.gadam. Tiesa, visos trīs finālos nācās piekāpties ar 0-4 (divreiz Monreālas Canadiens, reizi Bostonas Bruins). Kopš tā laika komanda izslēgšanas turnīrā nav tikusi tik tālu. 

Jau vēstīts, ka Austrumu finālā ar 3-2 vadībā pret Pitsburgas Penguins atrodas latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Tampabejas Lightning komanda, kura ir vienas uzvaras attālumā no otrā Stenlija kausa fināla pēc kārtas. Pērn Lightning finālā ar 2-4 kapitulēja Čikāgas Blackhawks.

Gudļevskis visās piecās sērijas spēlēs bijis krieva Andreja Vasiļevska dublieris, kopš pirmajā mačā savainojumu guva komandas pamatvārtsargs Bens Bišops. Sērijas sestā un, iespējams, pēdējā spēle notiks otrdien Tampā. Nepieciešamības gadījumā septītā spēle ceturtdien Pitsburgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi