Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Telkvista superspēle nodrošina Dinamo neticamu uzvaru Ņižņekamskā

Rīgas Dinamo hokejisti piektdienas vakarā ar 1:0 izbraukumā uzveica Ņižņekamskas Ņeftehimik, izcīnot tikai trešo uzvaru 13 izbraukuma mačos šajā sezonā. Vienīgos vārtus spēles 26.minūtē guva Pols Šehura, bet Mikaels Telkvists atvairīja visus 47(!) pretinieku metienus. Tā bija zviedru vārtsarga pirmā sausā spēle šosezon. Mājinieku vārtsargam Metam Daltonam darba bija krietni mazāk - vien 16 raidījumi. 

Jau 1.minūtē gana bīstams uzbrukums mājiniekiem, bet Oskara Osalas mesto ripu atvaira Telkvists. Ņeftehimik turpināja spiedienu, vairākas minūtes uzturoties rīdzinieku aizsardzības zonā, līdz beidzot izdevās ripu izmest. Nedaudz vēlāk bīstamu momentu pie Telkvista vārtiem izveidoja Ņeftehimik ceturtā maiņa, bet zviedru vārtsargs vietā. Turpinājumā jau nedaudz aktivizējās Dinamo - pa vārtiem uzmeta Indrašis, bīstami partnerim centās iespēlēt Džonsons; spēle izlīdzinājās. Perioda 9.minūtē pirmais vairākums rīdziniekiem, taču tajā neizdodas pilnīgi nekas. Brīdi vēlāk Pie noraidījuma tika arī Dinamo - Džeriņš neatļauti pietur pretinieku un divas minūtes jāspēlē mazākumā. Ņeftehimik vairākums padodas nesalīdzināmi labāk, tomēr rīdzinieki nosargā vārtus neskartus. Vēl dažas minūtes vēlāk uz noraidīto soliņa par pretinieka klupināšanu dodas Jēkabs Rēdlihs, bet drīz vien viņam pievienojas arī Gints Meija. Lielajā mazākumā klājas smagi, tomēr dinamieši spēj šo pārbaudījumu izturēt. Uzreiz pēc tam Latvijas klubs iegūst vairākumu (Pestuško saņem 2+10 soda minūtes par netīru spēka paņemienu) un iespēju perioda beigās atklāt mača rezultātu. Šoreiz vairākumā cīnāmies kā lauvas, bet divas nulles uz tablo izmainīt neizdodas. Par spīti iespaidīgajai metienu attiecībai (11:3), perioda beigas tomēr labāk aizvadīja Dinamo.

Arī otrā perioda sākumā vairāk darba bija Telkvistam, turklāt vēl vairāki mājinieku metieni lidoja vārtiem secen. Pretinieku zonā nostiprināties spēja vien rīdzinieku 4.maiņa. Labs moments arī vienam no pretinieku li'deriem Nailam Jakupovam, kurš efektīgi centās apspēlēt aizsargus. Viss tomēr notika pretēji spēku samēram laukumā - vārtus pretuzbrukumā guva Dinamo, beidzot atklājot mača rezultātu! Vārtu guvums pēc teicamas Ņiživija piespēles Polam Šehuram. Ņeftehimik metās atgūt zaudēto, atkal no jauna iespiežot rīdziniekus savā zonā. Turpinājumā Ņižņekamskas komanda visai meistarīgi izspēlēja aizturēto sodu, teju gūstot vārtus. Dinamo vēlreiz paliek mazākumā - tajā labi nospēlē visa komanda un trauslais pārsvars uz tablo tiek saglabāts. Turklāt uzreiz seko iespēja to dubultot, jo noteikumus pret Bičevski pārkāpj mājinieki. Vairākumā divas lieliskas iespējas paliek neizmantotas, turklāt bīstamā pretuzbrukumā paspēja aizskriet arī Ņeftehimik. Mača 35.minūtē pēc asumiem abpusējs noraidījums - pa divām minūtēm Karsumam un Poligalovam. Četratā vairāki bīstami metieni seko viens otram, bet Telkvists allaž vietā un glābj Dinamo. Milzīgs mājinieku pārsvars arī noslēdzošajās minūtēs, tomēr izdodas 1:0 uz tablo noturēt.

Trešā perioda sākumā divminūšu piespiedu atpūta Kasparam Daugaviņam, Dinamo mazākumā teju gūst vārtus pēc Karsuma izrāviena. Nedaudz vēlāk vairākums jau rīdziniekiem, bet arī šoreiz skaitliskais pārsvars paliek nerealizēts. Uz to ar kārtējo ofensīvu atbild Ņeftehimik, izmisīgi cenšoties milzīgo pārsvaru materializēt gūtos vārtos. Visi uzbrukumi atduras pret šovakar lieliski spēlējošo Telkvistu. Perioda vidū pie Dinamo vārtiem tiek sakurts īsts ugunskurs, par laimi, arī šoreiz vārti nosargāti, bet jāspēlē vēl deviņas minūtes. Piedevām nopelnīrs kārtējais noraidījums un atkal jāspēlē mazākumā. Tā laikā tiek nopelnīts vēl viens noraidījums un nu jau paliekam vien trijatā, mājinieki uzreiz ņem pusminūtes pārtraukumu. Ņeftehimik pārsvars ir neaprakstāms, tomēr rīdzinieki varonīgi aizstāvas - vispirms laukumā atgriežas Ankipāns, tad arī Reķis un otro reizi lielais mazākums ir izturēts. Atkal talkā nāk pretinieki, ātri nopelnot noraidījumu - vairākums nu ir dinamiešiem. Arī šoreiz nekā, pēc tam atliek pēdējās divas minūtes pamatlaikā. 59.minūtē noraidās Žirū, nu pārtraukumu jau pieprasa Artis Ābols. Pretinieki pie mūsu vārtiem griež īstus karuseļus, mazāk kā minūti pirms beigām kārtējo mājinieku lielisko izdevību neitralizē Telkvists. Galu galā viss noslēdzas ar laimīgu un mazliet pat neticamu Rīgas Dinamo uzvaru - 1:0!

Laika atpūtai nav daudz, jo jau svētdien plkst.13 (Latvijas laiks) Ufā noslēdzošā izbraukuma sērijas spēle ar Salavat Julaev. Pēc šī panākuma Dinamo ar 29 punktiem 28 spēlēs pakāpās uz 12.vietu Rietumu konferencē.

Treneri šīs dienas mačam bija pieteikuši sešus aizsargus un 13 uzbrucējus, jo ceļgala savainojuma dēļ šovakar nespēlēja kapteinis Guntis Galviņš. Līdz ar to iespēja sevi apliecināt tika dota jaunajam aizsargam Mārtiņam Porejam. Uzbrucēju trijniekos arī ir notika viena izmaiņa – ceturtajā maiņā Raita Ivanāna vietā spēlēja Gunārs Skvorcovs. Vārtus devīto maču pēc kārtas sargāja Mikaēls Tellkvists, bet rezerves vārtsargs bija Māris Jučers.

KHL regulārais čempionāts. 2012.gada 23.novembris. Ņižņekamska.

Ņižņekamskas Ņeftehimik – Rīgas Dinamo 0:1 (0:0; 0:1; 0:0)

Vārti: 25:24 Šehura (Karsums, Ņiživijs) 0:1;

Vārtsargi: Mets Daltons – Mikaēls Telkvists

Metieni: 47-16

Soda minūtes: 22-18

Skatītāji: 4500

Dinamo: Telkvists (Jučers); Sotnieks – Reķis, J.Rēdlihs – Cibuļskis, Porejs – Laviņš; Karsums – Džonsons – Indrašis, Žirū – Šehura – Ņiživijs, Daugaviņš – Džeriņš – Ankipāns, Skvorocvs – Bičevskis – Meija, Biezais.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rietumu konference

1.Dinamo M 61 (28)*
2.Lokomotiv 58 (27)*
3.SKA 58 (27)
4.CSKA 51 (28)
5.Slovan 41 (27)
6.Torpedo 40 (27)
7.Severstaļ 39 (27)

8.Lev 38 (28)

9.Donbass 34 (28)
10.Dinamo Mn 32 (27)
11.Vitjaz 30 (27)
12.Dinamo R 29 (28)
13.Spartak 29 (28)
14.Atlant 28 (28)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs)

*- divīziju līderes automātiski ieņem pirmās divas vietas konferencē 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi