Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

U-20 izlases vārtsargs Brūveris: Šī bija labākā komanda manā dzīvē

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases vārtsargs Bruno Brūveris pēc starta pasaules čempionātā, kurā izdevās aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam, atzīst, ka šī ir labākā komanda kādā viņš ir spēlējis.

"Esmu ļoti lepns par komandu, kādi bijām visa turnīra garumā," pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā Zviedrijas vienaudžiem sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) teica Brūveris. "Šī ir vislabākā komanda manā dzīvē kādā esmu spēlējis. Ļoti ceru, ka šādā sastāvā būs vēl iespēja spēlēt hokeju un parādīt to visai pasaulei."

"Mēs spēlējām kā ģimene," par turnīru kopumā teica vārtsargs. "Viens par visiem un visi par vienu. Gājām uz katru spēli kā pēdējo, mums nebija ko zaudēt."

Brūveris arī norādīja, ka visa turnīra gaitā komanda spēlējusi ar vēlmi un atdevi. "Visiem čaļiem bija dzirksteles acīs. Prieks par jaunajiem čaļiem, kuri spēja mūs pavilkt uz augšu un maiņas nospēlēt savā līmenī vai pat augstāk," teica vārtsargs. "Ļoti palīdzēja arī treneru korpuss, kas uzmundrināja katru spēlētāju individuāli. Tas bija ļoti svarīgi, palīdzēja radīt ģērbtuvē to noskaņojumu, ka esam komanda."

Jau ziņots, ka Latvijas juniori, ceturtdaļfinālā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Zviedrijas vienaudžiem.

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Gustavs Ozoliņš, bet Bruno Brūveris vārtos atvairīja 25 no 27 pretinieku metieniem.

"Pie otrajiem zaudētajiem vārtiem varēju nospēlēt labāk," par rezultātu pret zviedriem norāda Brūveris. "Es arī kļūdījos, mums bija neliela nesaprašanās ar aizsargu Ralfu Bergmani, bet tas ir hokejs."

"Zviedri, protams, ir labi," pretinieku raksturoja vārtsargs. "Neviens jau neteica, ka viņi atkāpsies. Trešajā periodā viņi mazliet uzgrieza mūsu zonā un no tā radās tas [vārtu gūšanas] moments. Arī pēc tam ticēju, ka varēsim izlīdzināt rezultātu un tad jau redzētu, kas notiks."

Nākamajā U-20 pasaules čempionātā Brūveris vecuma dēļ piedalīties nevarēs, bet puišiem kas to darīs novēl izdošanos.

"Novēlu izbaudīt šo atmosfēru, ko ieguvām šajā turnīrā," teica Brūveris. "Novēlu puišiem kas bija šeit un tiem kas palika mājās, lai būtu līderi, kas uztaisa komandu kā ģimeni. Ja ir komanda, tad viss ir iespējams."

Arī vienīgo vārtu autors Ozoliņš pēc pēdējā mača teica, ka turnīrs ir izdevies un komanda nospēlējusi pārsteidzoši labi.

"Beidzot ir pienācis laiks, kad Latvijai [izlasei] jānotic, ka mēs varam spēlēt, un varam spēlēt augstā līmenī," sacīja Ozoliņš. "Ja visi 20 laukuma spēlētāji un divi vārtsargi notic, ka mēs to varam, tad arī būs rezultāts."

Savukārt par zaudējumu zviedriem uzbrucējs neslēpa sarūgtinājumu. "Tagad grūti pateikt, kas pietrūka," uz zaudējumu atskatījās Ozoliņš. "Varbūt varējām vairāk doties uz vārtiem, varbūt vienkāršāk dažreiz nospēlēt. Bet kopumā, es domāju, ka parādījām solīdu sniegumu."

Šogad no elites divīzijas neizkritīs neviena izlase, 2023.gada pasaules čempionāts gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.

Pēdējo reizi augstākajā divīzijā Latvija spēlēja 2017.gada sākumā, kad zaudēja visās spēlēs un izkrita uz līmeni zemāku turnīru.

Pēc tam, kad Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) diskvalificēja Krieviju, elites divīzijā radās brīva vieta vienai komandai. Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā decembrī uzvarēja Baltkrievija, kas arī diskvalificēta no starptautiskajām sacensībām, tādējādi ceļazīmi uz turnīru ieguva Latvija, kas pēc spēka otrajā čempionātā palika otrā.

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases sastāvs pasaules junioru čempionātā:

vārtsargi - Bruno Brūveris ("Cedar Rapids", USHL), Patriks Bērziņš ("Liepāja"), Rūdolfs Lazdiņš ("Olimp"/"Venta 2002");

aizsargi - Niks Feņenko ("Baie-Comeau Drakkar", QMJHL), Bogdans Hodass ("Medicine Hat Tigers", WHL), Harijs Brants ("Acadien-Bathurst Titan", QMJHL), Rihards Simanovičs ("Mogo"/LSPA), Pēteris Bulāns ("Rīga"), Daniels Goršanovs ("Zemgale"/LLU), Ralfs Bergmanis ("Sioux City Musketeers", USHL), Gustavs Ozoliņš ("Sioux Falls Stampede", USHL);

uzbrucēji - Oskars Lapinskis ("SCL Tigers" NL20 Šveice), Martins Laviņš ("Cedar Rapids", USHL), Raimonds Vītoliņš (Vermontas Universitāte, NCAA), Fēlikss Gavars ("Fargo Force", USHL), Darels Dukurs ("SCL Tigers", NL20 (NLA), Rainers Dārziņš, Ģirts Silkalns (abi - "Rīga"), Rainers Rullers ("Rīga"), Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis (abi - "Lulea" J20 Zviedrija), Klāvs Veinbergs ("Zemgale"/LLU), Pēteris Purmalis ("Sioux City Musketeers", USHL), Daniels Andersons ("Zemgale"/LLU), Anrī Ravinskis ("Blainville-Boisbrianda Armanda", QMJHL).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi