Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Uz pasaules čempionātu ņems pārbaudītus kadrus

Aizsarga Kārļa Skrastiņa atgriešanās pēc trīs gadu pārtraukuma, ilgi iespēlēta uzbrucēju virknējuma izjaukšana un atteikšanās no Raita Ivanāna ir trīs redzamākie notikumi Latvijas hokeja izlases sastāva komplektēšanā 2009.gada pasaules čempionātam Šveicē. Oficiāli izlases sastāvs tiks apstiprināts pirmdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē.

Pēdējo spēlētāju atsijāšana ir sāpīga procedūra treneriem un intriģējošs notikums līdzjutējiem, tomēr parasti tā ir izšķiršanās par otrā plāna kadriem. Daudz svarīgāk ir, cik vērtīgs papildinājums iegūts no lielajām Ziemeļamerikas līgām un vai sastāva izvēli nav ierobežojuši starpgadījumi (savainojumi, atteikumi, lokālās ambīcijas utt.). Vārtsargu līnijā izmaiņas nav notikušas. Uz Berni brauks Edgars Masaļskis, Sergejs Naumovs un Dmitrijs Žabotinskis, kuri pirms gada bija arī Halifaksā. Pārbaudes spēlēs vārtsargi iepriecināja, tomēr pietrūkst īstas pārliecības par Masaļska gatavību pēc sezonas sākumā gūtā smagā savainojuma un Naumova reakcijas ātrumu pēc 40 gadu sliekšņa pārkāpšanas. Neapstrīdami abi pašlaik ir labākie Latvijā. Kārļa Skrastiņa atgriešanās pirmo reizi pēc 2006.gada olimpiskajām spēlēm stiprinās pagaidām trauslo aizsardzības līniju. Pietrūks ģimenes apsvērumu dēļ Vācijā palikušā Arvīda Reķa. Nebūs arī Atvara Tribuncova, kurš ar Znaroku uz strīda takas uzkāpa pagājušajā pavasarī. Uzbrukumā treneru rīcībā būs iespējami labākais sastāvs. Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts, Aleksandrs Ņiživijs un Herberts Vasiļjevs var izšķirt mača iznākumu. Turpmākais jau būs treneru roku darbs — kā viņi pratīs līderus izmantot un kā čempionātā tiks sameklēti optimālie virknējumi. Izskatās ar tālejošām sekām ir izjaukts iespēlētais trijnieks: Miķelis Rēdlihs — Armands Bērziņš — Lauris Dārziņš. Plašu rezonansi radījusi Raita Ivanāna neuzaicināšana. Tas ir uz pragmatiskiem apsvērumiem balstīts, tomēr riskants lēmums, jo neveiksmes gadījumā Ivanāna neiekļaušana būs viens no pirmajiem dadžiem, kurus lipinās pie Znaroka mundiera. Jā, Latvijai pašlaik ir tikai trīs NHL spēlētāji, tomēr Ivanāna funkcijas laukumā īsti neiederas pasaules čempionāta stilā. Par to varēja pārliecināties jau 2008.gadā Halifaksā, kad sešās spēlēs Ivanāns nenopelnīja nevienu rezultativitātes punktu, toties sakrāja sliktāko koeficientu komandā (-5).

Vienu gan Znarokam var pārmest — kādam no izlases personāla Ivanānu vajadzēja laikus informēt, ka uz viņu šopavasar necer. Znaroks savulaik Haralda Vasiļjeva virzienā zibeņus raidīja vispirms jau par to, ka trenerim pietrūcis dūšas viņam personiski paziņot par atstāšanu ārpus sastāva.

Izlasē nav iekļauts arī viens no diviem Latvijas aizsargiem Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā AHL Arturs Kulda. Otrs AHL spēlējošais aizsargs Oskars Bārtulis tiks papildus pieteikts, ja viņa komanda izkritīs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Šķiet, ka trenera izvēle balstīta uz iepriekšējiem novērojumiem. Junioru līmenī Bārtulis bija izteikts līderis, bet no Kuldas pērn pasaules junioru čempionātā Rīgā tika gaidīta pārliecinošāka spēle. Kurš no abiem labāks ir patlaban, to zina tikai AHL spēļu vērotāji. Katrā ziņā, no visiem Latvijas hokejistiem Kuldam pēdējā gadā bijis straujākais kāpums augšup pa karjeras kāpnēm, bet izlasē sevi apliecināt viņam vēl nav bijis lemts.

Līdz pirmdienas pusdienlaikam treneriem jāizšķiras par galīgo sastāvu. Mikrotraumas ir Jēkabam Rēdliham un Aleksejam Širokovam, tāpēc izskatās, ka abi var palikt mājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Izlase: plusi, mīnusi un izredzes

Helmuts Balderis, hokeja leģenda. Nekā optimistiska izlases sniegumā pagaidām neredzu. Sezona KHL spēlētāju izaugsmei neko būtisku nav devusi. Būsim atklāti, Dinamo vilka leģionāri. Vājākais punkts pagaidām izskatās aizsardzība. Žēl, ka nebūs Arvīda Reķa. Cerības paliek uz Spruktu, Karsumu un Skrastiņu. Varbūt tikpat veiksmīgi vārtus turpinās sargāt Masaļskis. Tomēr jāatceras, ka pārbaudes spēlēs nebija spēcīgākie pretinieki. ASV un Zviedrija būs pavisam cita līmeņa komandas.

Juliuss Šuplers, Dinamo galvenais treneris. Redzēju tikai divas spēles. Zinu, ka klāt piebrauks Skrastiņš, Karsums un Sprukts, un tā jau būs pavisam cita izlase. Svarīgi, lai spēlētāji parādītu visu, uz ko viņi ir spējīgi. Pēc garās KHL sezonas bija morālo un fizisko spēku izsīkums, taču domāju, ka treneri sagatavošanās procesu izplānojuši pareizi. Vienmēr būs diskusijas, kā būtu labāk — pēc sezonas pāris nedēļu atpūsties vai turpināt treniņus ierastā režīmā. Galvenais, lai būtu veiksme.

Andrejs Maticins, U-20 izlases galvenais treneris. Pārbaudes spēļu rezultātus neuzskatu par nopietnu atskaites punktu. Sabiedrība bija sašutuši par zaudējumu Francijai, taču jāatceras, ka šī spēle ietilpa treniņu plānā. Visu sezonu labu kondīciju nenoturēt, tāpēc "fiziku" vajadzēja uzlabot. Pagaidām uzkrītošas kļūdas aizsardzībā. Tā ir nopietnākā problēma. Vienā sezonā KHL spēlētāju līmenis būtiski nevar izmainīties, turklāt Dinamo vilcēji bija leģionāri.

Leonīds Tambijevs, Rīga-18 treneris. Patīkami, ka sniegums uzlabojās pēdējās pārbaudes spēlēs. Sliktāk būtu, ja komanda sāktu ar uzvarām un pirms izbraukšanas uz čempionātu neko neparādītu. Pagaidām uztrauc spēle aizsardzībā. Pārāk daudz kļūdu. Uzbrukumā labākais ir Vasiļjeva trijnieks. Patīk, ka izlasē ir parādījies jauns nestandarta uzbrucējs — Roberts Jekimovs. Viņam gan vēl jānobriest, lai veiksmīgi cīnītos spēka divcīņās. Domāju, ka ir iespēja cīnīties par astoņnieku.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi