Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Veterāns Perijs palīdz Dalasai izglābties: Stenlija kausa finālā būs sestā spēle

Dalasas Stars jaunpienācējs šajā sezonā Korijs Perijs (35) sestdien guva divus vārtus, tostarp uzvaru nesošos otrajā pagarinājumā, ļaujot komandai Stenlija kausa finālsērijas piektajā spēlē ar 3:2 pārspēt Tampabejas Lightning hokejistus, kuri vēl neizmantoja iespēju otro reizi komandas vēsturē kļūt par čempioniem. Tiesa, Tampas hokejisti sērijā līdz četrām uzvarām aizvien ir priekšā ar 3-2.

Tieši Perijs, kurš iepriekšējās 14 sezonas pavadīja Anaheimas Ducks kreklā, pirmā perioda beigās atklāja mača rezultātu, tomēr turpinājumā Lightning guva pa vārtiem otrā un trešā perioda pirmajās minūtēs (Ondržejs Palāts, Mihails Sergačevs), panākot jau 2:1 savā labā.

Spēles 54. minūtē Džo Pavelskis panāca 2:2, bet līdz Perija uzvaras vārtiem nācās gaidīt vēl teju 40 minūtes, kad otrā papildlaika vidū viņš no burzmas vārtu priekšā trieca ripu Andreja Vasiļevska sargātajā Lightning cietoksnī. Tādējādi veterāns glāba Stars no sezonas beigām un deva cerību panākt izšķirošo septīto spēli - lai to paveiktu, Dalasai pirmdien jāuzvar arī sestajā duelī. 

Septītā spēle nepieciešamības gadījumā notiks 30. septembrī.

Ar trim rezultatīvām piespēlēm, asistējot visos vārtu guvumos, izcēlās Dalasas hokejists Tailers Segins, bet Antons Hudobins vārtos tika galā ar 39 Tampas hokejistu metieniem. Vasiļevskis atvairīja 30 no 33 dalasiešu raidījumiem.

Tikmēr Pavelskis kļuva par visu laiku labāko vārtu guvēju NHL pēcsezonā starp ASV dzimušajiem hokejistiem - šosezon viņam jau 13 ripas izslēgšanas turnīrā, bet karjerā 61.

Stenlija kausa finālsērija norit "burbulī" Edmontonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi