Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Videlam divas iemestas ripas, Dinamo pārspēj Jokerit ar Kalniņu vārtos

Latvijas klubs Rīgas Dinamo otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 11.sezonas spēlē savā laukumā papildlaikā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Latvijas vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto somu vienību Helsinku Jokerit, abus vārtus mājinieku labā gūstot zviedru leģionāram Līnusam Videlam.

Zviedrs spēles 39.minūtē atklāja rezultātu pēc teicamas Metjū Majones piespēles, bet papildlaika trešajā minūtē Videls iemeta arī uzvaras ripu, izslidojot vienatnē pret Kalniņu. Savukārt izlīdzinājumu 1:1 viesi panāca 51.minūtē, precīzi metot kanādiešu aizsargam Aleksam Grantam.

Videls šosezon ir guvis astoņus vārtus desmit spēlēs, dalot pirmo pozīciju līgas labāko snaiperu sarakstā. Tāpat viņš ar 13 punktiem ir līgas rezultatīvākais spēlētājs, bet starp aizsargiem pirmais ar diviem gūtiem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm ir Majone.

"Jokerit" komandas vārtus sargāja Kalniņš, atvairot 26 no 28 metieniem, kamēr rīdzinieku "cietoksnī" atradās Timurs Biļalovs, kurš tika galā ar 43 no 44 "Jokerit" metieniem. Abi vārtsargi tika atzīti par labākajiem savās komandās.

Šo sezonu Latvijas klubs ir sācis atzīstami, jo desmit spēlēs ir izcīnītas sešas uzvaras, kas ar 13 punktiem ļauj ieņemt piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Jokerit" ar 15 punktiem desmit mačos ir Rietumu konferences līdere. Helsinku klubam šis bija vien trešais zaudējums šajā sezonā.

Spēle rīdziniekiem sākās nepatīkami, jo jau otrajā minūtē par klupināšanu uz noraidīto soliņa devās Andris Džeriņš. Laukuma saimnieki mazākumā izturēja, drīz vien paši iegūstot vairākumu, jo viesi pārkāpa skaitlisko sastāvu.

Arī mājiniekiem neizdevās izmantot viena spēlētāja pārsvaru, bet drīz pēc tam bīstami meta Mārtiņš Dzierkals, taču Kalniņš ripu atsita.

Laukumā ritēja ļoti līdzīga spēle, abām komandām uzturot augstu tempu, taču tajā pat laikā cieši un droši spēlējot aizsardzībā. Tuvojoties pārtraukumam, vairāk uzbruka "Jokerit", taču pēdējā minūtē laba iespēja bija Vitālijam Pavlovam, taču arī viņš ar metienu no zonas vidu Kalniņu pārspēt nespēja.

Pirmajā periodā rīdzinieki pa pretinieku vārtiem meta septiņas reizes, kamēr "Dinamo" vārtsargs Biļalovs atvairīja 14 metienus.

Savukārt otrajā periodā abas komandas grēkoja ar noteikumu pārkāpumiem, jo kopā tika piespriestas 18 soda minūtes. Rīdzinieki trešdaļas sākumā atkal nonāca mazākumā, tomēr atkal spēlēja nevainojami, savukārt pēc tam sekoja abpusējs noraidījums, jo saķērās Džeriņš un Braiens O'Nīls.

Spēle kļuva arvien asāka, "Jokerit" komandai vēl vienu reizi pārkāpjot skaitlisko sastāvu, taču arī šis vairākums palika neizmantots. Rezultāts tika atklāts 89 sekundes pirms otrā peroda beigām, kag Majone veica reidu līdz pretinieku zonas stūrim, pēc tam atdodot precīzu piespēli Videlam, zviedru uzbrucējam no asa leņķa pārspējot Kalniņu un panākot 1:0.

Savukārt perioda pēdējā minūtē rīdzinieki palika trijatā pret četriem pretiniekiem, jo 2+2 soda minūtes nopelnīja Kristaps Sotnieks, līdz ar to noslēdzošo trešdaļu mājinieki sāks mazākumā.

Arī noslēdzošajā trešdaļā abas komandas pa reizei bija mazākumā, taču izturēja, savukārt izlīdzinājumu "Jokerit" panāca 51.minūtē, kad savā zonā kļūdījās rīdzinieku aizsargs Sergejs Gimajevs. Viņam neizdevās izmest ripu no zonas, to pārķēra Peka Jormaka, piespēlējot Grantam, kurš ar spēcīgu plaukstas metienu panāca 1:1.

Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās, lai arī bīstamāk uzbruka viesi, līdz ar to bija nepieciešams papildlaiks.

Tajā, spēlējot formātā trīs pret trīs, pirmais bīstamais moments bija viesiem, taču uzdevuma augstumos bija Biļalovs. Savukārt spēles 63.minūtē Videls savā zonā atņēma pretiniekam ripu un izslidoja vienatnē pret Kalniņu, raidot ripu latvietim starp kājsargiem.

Šajā mačā rīdzinieku rindās debiju piedzīvoja aizsargs Roberts Mamčičs, kurš spēlei tika pieteikts kā "Dinamo" septītais aizsags, bet pirmo reizi šosezon laukumā devās uzbrucējs Oskars Batņa.

Rīdzinieki ar šo maču turpināja četru mājas spēļu sēriju, jo pirms tam svētdien Latvijas galvaspilsētā viesojās Latvijas hokeja uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", kas ar 3:1 izcīnīja uzvaru. Savukārt ceturtdien būs spēle ar "Soči" komandu, bet sestdien ar Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Ģirta Ankipāna trenētā komanda pirms nedēļas noslēdza sezonas tālāko izbraukumu, no viesošanās Tālajos Austrumos atvedot četrus no sešiem punktiem. Rīdzinieki vispirms Šanhajā ar 4:2 uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienību, tad Habarovskā ar 1:2 zaudēja "Amur" hokejistiem, bet trešdien pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica Vladivostokas "Admiral" komandu.

Tikmēr "Jokerit" pēdējā spēlē ar 0:3 zaudēja daudzsološajai Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas šosezon nav zaudējusi nevienu maču, bet pirms tam somu vienībai bija trīs panākumu sērija.

Kalniņš šosezon laukumā bijis piecās spēlēs, pirmajās četrās uzrādot pieklājīgu atvairīto ripu procentu (92,91%) jeb vidēji ielaižot 2,2 ripas spēlē.

Latvijas vārtsargs iepriekšējās divas sezonas sargāja tieši Rīgas "Dinamo" vārtus.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā ir 12 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi