Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Girgensonam vārti un piespēle pēdējā minūtē, Sabres uzvar NHL čempioni

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien NHL regulārā turnīra spēlē ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli palīdzēja Bufalo Sabres vienībai savā laukumā ar 5:2 apspēlēt pašreizējos Stenlija kausa īpašniekus Sentluisas Blues, kuriem šī bija trešā neveiksme pēc kārtas.

Šajā spēlē Sabres divreiz izvirzījās vadībā ar vienas ripas pārsvaru, abos gadījumos Sentluisai drīz viena atspēlējoties. Izšķirošie notikumi risinājās trešajā trešdaļā, kad Sabres līderis un kapteinis Džeks Aikels bija rezultatīvs jau 14. spēlē pēc kārtas, panākot 3:2. Pašā mačā izskaņā Blues noņēma vārtsargu un to izmantoja Girgensons, raidot ripu tukšos vārtos. Tūdaļ pēc viņa to izdarīja arī Aikels, turklāt latvietim rezultatīva piespēle šajā guvumā. Tobrīd uz tablo bija palikušas vairs tikai 1,2 sekundes.

 

Girgensons uz ledus pavadīja 15:45 minūtes (2:22 mazākumā), izceļoties ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.  Latvieša rēķinā divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni un pozitīva lietderība +2. Šosezon 32 spēlēs Girgensons iekrājis deviņus (5+4) punktus un +3 lietderību.

Ar diviem vārtiem izcēlās jau minētais Aikels (šosezon 32 mačos 20+24), bet pa 1+1 bez Girgensona arī Juhanam Larsonam un Semam Reinhartam. Tikmēr Bufalo vārtsargs Linuss Ulmarks atvairīja 28 viesu metienus.

Citā mačā Teodors Bļugers un Pitsburgas Penguins savā laukumā ar 1:4 kapitulēja Monreālas Canadiens, nespējot pagarināt trīs uzvaru sēriju. Bļugers spēlēja 14:16 minūtes, izpildot vienu metienu, trīs spēka paņēmienus, kā arī bloķējot vienu pretinieku raidījumu.

Bļugeram šosezon 31 mačā astoņi (3+5) punkti un -2 lietderība.

Austrumu konferencē Pitsburga ieņem 5. vietu ar 38 punktiem 31 mačā, kamēr Bufalo ar 36 punktiem 32 spēlēs ir septītie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi