Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VIDEO: Girgensons labo Latvijas hokejistu NHL ātrāko vārtu guvumu rekordu

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien guva savus ātrākos vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā, ievadīdams Bufalo Sabres komandas uzvaru.

Sabres viesos ar 5:2 (3:0, 0:1, 2:1) pārspēja cita pašmāju uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas Penguins.

Girgensons ripu mērķi raidīja jau spēles 14.sekundē, kad, nepieskatīts vārtu priekšā, no aizvārtes saņēma Kaila Okposo piespēli. Latviešu hokejists pirmo reizi karjerā tik agri atzīmējās NHL spēlē, kā arī tie bija Sabres ātrākie vārti pēdējo piecu gadu laikā.

Tāpat Girgensonam tagad ir ātrākie vārti starp Latvijas hokejistiem - iepriekšējais rekords bija 16 sekundes, ko 2001.gada 13.martā sasniedza trīs gadus vēlāk mūžībā aizgājušais uzbrucējs Sergejs Žoltoks. Girgensons ir viens no desmit hokejistiem, kuri šosezon guvuši vārtus spēļu pirmajās 15 sekundēs.

Pāris minūtes vēlāk Bļugers centās apdraudēt Sabres vārtus un atbildēt tautietim, taču nesekmīgi. Spēles septītajā minūtē Sems Reinhārts laukuma vidusszonā pārtvēra ripu un ar precīzu metienu vārtos noslēdza paša izveidotu uzbrukumu. Turpinājumā, perioda vidū, pēc Jevgeņija Malkina pārkāpuma pret Girgensonu, Džeks Aikels vairākumā no iemetienu apļa panāca jau 3:0.

Laukumā bija aktīva spēka spēle, un neviena no komandām nebija gatava piekāpties. Vienā no epizodēm, pēc Krista Letanga spēka paņēmiena, Girgensons ar galvu ietriecās laukuma apmales stūrī, taču Latvijas hokejists maču varēja turpināt.

Otrā perioda 12.minūtē Sabres pieļāva kļūdu savā aizsardzības zonā, ko veikli izmantoja Jevgeņijs Malkins - 1:3. Girgensons tobrīd bija laukuma vidusdaļā un noraudzījās kā krievu uzbrucējs izrēķinās ar viesiem.

Trešās trešdaļas sestajā minūtē Sabres atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, ātru pretuzbrukumu ar nekļūdīgu metienu noslēdzot Džefam Skineram. Savukārt nepilnas astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, uz noraidīto soliņa atrodoties Bļugera maiņas biedram Brendonam Tenevam, Aikels vairāku hokejistu aizsegā realizēja vēl vienu vairākumu - 5:1.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Malkins bez lielas pretestības tika pie ripas vārtu priekšā un samazināja viesu pārsvaru. Atlikušajā spēles laikā rezultāts nemainījās, un Sabres svinēja drošu uzvaru.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 13 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem pielietoja divus spēka paņēmienus un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Viņš šajā sezonā piedalījies 61 spēlē, kurā guvis 11 vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderību -1. Girgensonam šosezon ir labas iespējas pārspēt 2014./2015.gadā iespēto, kad viņš savā līdz šim rezultatīvākajā sezonā guva 15 vārtus.

Tikmēr Bļugers sestdien spēlēja 17 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja septiņos no 12 iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas izlases uzbrucējs, kurš Latvijas Avīzes aptaujā tika atzīts par 2019.gada pašmāju labāko hokejistu, šosezon 60 spēlēs izcēlies ar deviņiem vārtu guvumiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, kā arī lietderības koeficientu +7.

Abas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. Penguins ar 80 punktiem 60 spēlēs ir trešā, bet Sabres ar 64 punktiem 61 cīņā ieņem 12.pozīciju.

Girgensona un Bļugera komandas nākamos mačus aizvadīs svētdien - Penguinsnplkst.19 pēc Latvijas laika viesosies pie Vašingtonas Capitals, bet Sabres plkst.22 savā laukumā uzņems Vinipegas Jets,

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi