Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

VIDEO: Kanāda atspēlējas pret Krieviju, sasniedzot Pasaules kausa finālu

Mājiniece Kanādas hokeja izlase sestdien kļuva par pirmo Toronto notiekošā Pasaules kausa finālisti. Pusfināla spēlē kanādieši ar 5:3 (1:0, 1:2, 3:1) pārspēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krieviju.

Jau spēles 8.minūtē Kanādas līderis Sidnijs Krosbijs atklāja spēles rezultātu, un kanādieši minimālu pārsvaru saglabāja līdz pat spēles vidum, kad ar dažu minūšu intervālu Krievija guva divus vārtus. Vispirms izcēlās Ņikita Kučerovs, bet tad tad Kanādas vārtsargu Koriju Praisu pārspēja arī Jevgēņijs Kuzņecovs. Tiesa, krievu prieki nebija ilgi, jo jau minūti vēlāk Breds Maršāns izlīdzināja rezultātu.

Trešais periods aizritēja Kanādas zīmē, jo Maršāns ātri guva savus otros vārtus, bet vēl pa ripai Sergeja Bobrovska sargātajā cietoksnī ielidoja pēc Korija Perija un Džona Tavaresa metieniem. Krievija vienus vārtus atguva deviņas sekundes pirms spēles beigām (Artemijs Panarins), bet ko glābt jau bija par vēlu.

Par spēles spožākajām zvaigznēm atzina divus vārtus guvušo Maršānu, Krosbiju (vārti un divas piespēles) un Tavaresu. Kanāda bija pārāka izdarīto metienu skaita ziņā (47-34) un iemetienos (64% uzvarēti), toties krievi izpildīja 28 spēka paņēmienus un bloķēja 15 mājinieku metienus.

Kanādas pretinieki finālā noskaidrosies svētdien, kad turpat Air Canada Centre arēnā savā starpā tiksies Zviedrijas un Eiropas izlases. 

Finālsērija, kurā labākās komandas cīnīsies līdz divām uzvarām, sāksies nākamo otrdien, otrā spēle tiks aizvadīta 29.septembrī, bet trešā spēle, ja vien būs nepieciešama, notiks 1.oktobrī.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996.gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa aizstājējas. Togad kausu izcīnīja ASV izlase, bet otro reizi turnīrs tika rīkots 2004.gadā, kad laurus plūca Kanādas hokejisti.

Iepriekšējā turnīrā 2004.gadā astoņas komandas piedalījās spēlēs septiņās pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi