Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Pirmā NHL uzvara izslīd Merzļikinam no rokām

Ļoti tuvu savai pirmajai uzvarai NHL regulārajā čempionātā otrdien bija Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets viesos ar 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Monreālas Canadiens.

Pirmās trešdaļas izskaņā Ēriks Robinsons guva pirmos vārtus NHL karjerā, palīdzot viesiem izvīŗzīties vadībā. Kolumbusa priekšā atradās turpmākās 27 minūtes, Elvim vārtos pacietīgi atvairot metienu pēc metiena, tomēr trešā perioda ievadā Brendans Galahers ar patālu metienu starp diviem aizsargiem rezultātu izlīdzināja.

Kolumbusa vēlreiz izvirzījās vadībā 113 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Zaks Verenskis nodemonstrēja augstu individuālo meistarību un lika kapitulēt Monreālas vārtsargam Karijam Praisam. Tomēr tas vēl nebija viss, jo slovāks Tomašs Tatars 41 sekundi pirms pamatlaika beigām no iemetiena apļa trieca ripu vārtos, to pat neapstādinot.

Papildlaikā vārti vairs netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā Merzļikinu pārspēja Džonatans Druāns - tas bija vienīgais precīzais metiens, kas ļāva mājiniekiem svinēt panākumu. Visā spēlē Elvis tika galā ar 30 no 32 raidījumiem.

Blue Jackets komandai šajā spēlē bija jāiztiek bez sava pēdējo piecu sezonu kapteiņa Nika Folinjo, kuram piespriesta trīs maču diskvalifikācija.

Merzļikins pagājušajā nedēļā tika nosūtīts uz Blue Jackets fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL), kur Klīvlendas Monsters sastāvā aizvadīja vienu spēli. Tiesa, Blue Jackets šobrīd pirmā vārtsarga Jonasa Korpisalo uzvedība lika latvieti atsaukt no AHL.

 

 

Merzļikins debijas sezonā piecos mačos aizvien ir bez uzvarām, vidēji spēlē ielaižot 3,43 vārtus un atvairot 89,4% metienu. 

Piektdien Kolumbusa uzņems Stenlija kausa īpašniekus Sentluisas Blues.

Citā spēlē astoņus spēka paņēmienus nepilnu 18 minūšu laikā uz ledus paveica Teodors Bļugers, tomēr viņa pārstāvētā Pitsburgas Penguins komanda bez savainotā kapteiņa Sidnija Krosbija viesos ar 2:3 (0:2, 2:0, 0:0, 0:1) atzina Ņujorkas Rangers pārākumu. Bļugers kontā arī viens metiens pa vārtiem un divi bloķēti pretinieku metieni. Tikmēr Rangers labā divus vārtus guva somu debitants Kāpo Kako, tostarp uzvaras ripu papildlaikā.

 

Bļugers šosezon 18 spēlēs iekrājis piecus (2+3) punktus un -3 lietderības koeficientu.

Austrumu konferences kopvērtējumā Pitsburga ar 22 punktiem 18 mačos ieņem 7. vietu, kamēr Kolumbusai ir 16 punkti un 13. vieta. Desmitie ar 20 punktiem 17 spēlēs ir Bufalo Sabres un Zemgus Girgensons, bet šobrīd uz AHL nosūtītā Rūdolfa Balcera Otavas Senators ar 13 punktiem 17 spēlēs ieņem 15. vietu Austrumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi