Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

VIDEO: Rīgas Dinamo gūst septiņus vārtus uzvarā pār Hantimansijskas Jugra

Latvijas komanda Rīgas Dinamo otrdien guva trīs vārtus minūtes laikā un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ar 7:1 (4:0, 2:1, 1:0) savā laukumā sagrāva Hantimansijskas Jugra vienību.

Rīgas Dinamo labā izcēlās Kristaps Sotnieks, Miks Indrašis, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Miķelis Rēdlihs, Tims Sestito un Tomāšs Kundrāteks, turklāt četriem no šiem spēlētājiem tie bija pirmie vārti šosezon.

Ar rezultativitātes punktiem šajā mačā izcēlās 15 rīdzinieku spēlētāji un tikai trīs no viņiem nopelnīja pa diviem punktiem.

Spēles ievadā Rīgas Dinamo nokļuva mazākumā, tomēr tas tika izturēts, un arī vairākās bīstamās epizodēs glāba Jakubs Sedlāčeks, bet astotajā minūtē rezultātu atklāja rīdzinieki, kad pēc Ērika Ševčenko uzmetiena pa vārtiem to pielaboja Sotnieks, gūstot savus pirmos vārtus šosezon. Kaut pēc rezultāta atklāšanas savā zonā kādu laiku tika iespiesti rīdzinieki, drīz vien Rīgas Dinamo guva trīs vārtus minūtes laikā. Vispirms Ville Leino atņēma pretiniekiem ripu viņu zonā un Indrašis ieraidīja ripu vārtos caur Georgija Gelašvili kājsargiem, 13 sekundes vēlāk pēc Stīvena Seigo piespēles no savas zonas ripu uztvēra Gints Meija, kurš veica pirueti un piespēlēja vārtus guvušajam Bičevskim, bet vēl pēc 30 sekundēm pēc Armanda Bērziņa piespēles vārtus sasniedza Edgara Kuldas uzmetiens.

Ja arī Bičevskim šie bija pirmie vārti šosezon, Kulda guva savus pirmos vārtus KHL karjerā. Zīmīgi, ka pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem tika nomainīts Jugra vārtsargs Gelašvili, bet arī Vladislavs Fokins nebija glābējs.

Trešdaļas beigās Rīgas Dinamo arī ieguva iespēju spēlēt vairākumā, kurā uzbruka pārliecinoši, bet rezultāts nemainījās, Latvijas komandai esot drošā vadībā ar 4:0.

Pirmās trešdaļas beigās Jugra spēlētājs Vitālijs Sitņikovs nopelnīja noraidījumu uz 2+2 minūtēm, kas otrās spēles daļas ievadā ļāva Latvijas komandai ilgstoši spēlēt vairākumā. Šī iespēja gan izmantota netika, kaut tika radīti vairāki bīstami momenti. Savukārt trešdaļas piektajā minūtē Jugra beidzot guva savus pirmos vārtus - Kirils Raskazovs pēc metiena no asa leņķa raidīja bumbu cauri Sedlāčeka kājsargiem. Kaut Jugra komanda ievērojami aktivizējās, mača vidū Rīgas Dinamo atjaunoja piecu vārtu pārsvaru, izceļoties brāļiem Rēdlihiem - pēc lieliskas Krišjāņa piespēles Miķelim tikai atlika pielikt ripu vārtu priekšā, lai rezultāts kļūtu 5:1.

Arī turpinājumā pārsvars piederēja aktīvi spēlējošajiem Jugra hokejistiem, tomēr Rīgas Dinamo tāpat panāca 6:1, kad pretuzbrukumā ripu zem pārliktņa raidīja Sestito. Ar šādu ļoti pārliecinošu pārsvaru arī noslēdzās otrā trešdaļa.

Trešajā trešdaļā jau rīdzinieki spēlēja brīvi un atraisīti, novedot maču līdz drošai uzvarai, gūstot arī vēl vienus vārtus, kad pirmo reizi šosezon atzīmējās Kundrāteks. Duelis tika noslēgts ar rezultātu 7:1.

Rīdzinieku sastāvā spēlei tika pieteikts 21 spēlētājs (divi vārtsargi, seši aizsargi un 13 uzbrucēji). Vārtus sargāja Jakubs Sedlāčeks, kurš atvairīja 23 metienus.

Rīgas Dinamo komandas sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #36 Jakub Sedlaček, (#30 Joacim Eriksson); aizsargi: #58 Guntis Galviņš – 9 Krišjānis Rēdlihs, #84 Tomas Kundratek - #16 Steven Seigo, #3 Ēriks Ševčenko - #11 Kristaps Sotnieks; uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš (K) - #25 Andris Džeriņš - #19 Miķelis Rēdlihs, #70 Miks Indrašis - #43 Tim Sestito - #22 Ville Leino, #17 Kaspars Saulietis - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #13 Gunārs Skvorcovs - #21 Armands Bērziņš - #32 Edgars Kulda, #12 Roberts Locāns. 

Pirms tam Dinamo trīs spēles aizvadīja viesu laukumos. Aizvadīto izbraukuma sēriju rīdzinieki sāka pirms nedēļas, kad ar 1:3 piekāpās līgas līderei Jaroslavļas Lokomotiv, kas nu guvusi jau 13 panākumus pēc kārtas, bet ceturtdien Latvijas komanda ar tādu pašu rezultātu zaudēja arī Ufas Salavat Julaev. Noslēdzošajā šī izbraukuma spēlē Rīgas vienība ar 3:1 pārspēja Magņitogorskas Metallurg komandu, tādējādi pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Zīmīgi, ka šonedēļ pēc pusotra gada pauzes Eiropas hokeja laukumos varētu atgriezties Vitālijs Pavlovs, kurš pērn Soču ziemas olimpisko spēļu laikā tika pieķerts dopinga lietošanā, bet nu atgriezies Dinamo rindās.

Pavlovam piespriestā 18 mēnešu diskvalifikācija beigsies 31.oktobrī, bet saskaņā ar Starptautiskā Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem viņš jau šobrīd var pilnvērtīgi trenēties ar komandu.

Kā zināms, Pavlovs nevarēja piedalīties sacensībās, kuras organizē IIHF vai jebkurš tās biedrs. Tomēr šī diskvalifikācija neattiecās uz sacensībām Ziemeļamerikā, kas nav IIHF biedru vidū.

Turpinājumā Dinamo ceturtdien aizvadīs vēl vienu mājas spēli pret Jekaterinburgas Avtomobilist, bet pēc tam rīdziniekus sagaida sešu spēļu izbraukuma sērija.

Līdz šim Rīgas klubam nevarēja palīdzēt trīs savainoti hokejisti - aizsargi Oskars Cibuļskis un Aleksandrs Jerofejevs, kā arī uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs.

Neskatoties uz uzvaru, Rīgas Dinamo ar 30 punktiem 25 mačos joprojām ir pēdējie starp 14 Rietumu konferences vienībām, turklāt pirmais astotnieks joprojām ir deviņu punktu attālumā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi