Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Vilsona hettriks turpina Dinamo lielisko sezonas sākumu - uzvara arī Doņeckā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas ceturtajā spēlē ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) uzveica Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Doņeckas "Donbass" vienību no Ukrainas. Tā bija jau ceturtā rīdzinieku uzvara pirmajās četrās sezonas spēlēs. Ar trim gūtiem vārtiem Dinamo labā izcēlās kanādiešu uzbrucējs Kails Vilsons, bet viens precīzs raidījums slovākam Marselam Hosam. 

Rīgas Dinamo arvien nav zaudējuši ne punkta - četros mačos iegūti maksimāli iespējamie 12. Tādējādi dinamieši saglabā 3.pozīciju Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā - priekšā esošajiem SKA un Maskavas Dinamo ir identiski rādītāji, taču labāka vārtu attiecība. 

Salīdzinot ar otrdienas spēli, pret Maskavas Spartak, sastāvā tika veiktas pamatīgas izmaiņas. Savainotie Marsels Haščāks (kājas savainojums) un Aleksandrs Ņiživijs (pleca savainojums) jau atgriezušies Rīgā. Slimības dēļ Doņeckā nespēlēja arī aizsargs Georgijs Pujacs, ārpus sastāva izkrita vēl viens aizsargs Arvīds Reķis, līdz ar to izmaiņas notika pilnīgi visos uzbrucēju un aizsargu virknējumos. Rīdzinieku vārtus pirmo reizi sezonā sargāja čehs Jakubs Sedlāčeks.

Spēli Rīgas "Dinamo" komanda uzsāka neveiksmīgi, kad ceturtajā minūtē noraidīts tika Vitālijs Pavlovs, bet minūti vēlāk "Donbass" izmantoja viena vīra pārsvaru, Sedlāčeku pārsteidzot Podhratskim. Rezultātu rīdzinieki izlīdzināja mazāk kā pēc divām minūtēm, kad Pavlovs par savu noraidījumu reabilitējās ar acīgu piespēli Hosam, kurš guva savus pirmos vārtus šajā sezonā. Savukārt vēl pēc pusotras minūtes "Dinamo" jau izvirzījās vadībā, kad pēc vairākiem bīstamiem mājinieku uzbrukumiem izcelties prata Vilsons.

Pēc tik strauja spēles ievada "Donbass" treneru korpuss pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, taču pēc tā iniciatīva bija nonākusi viesu pusē. Drīz vien gan cīņas ritējums izlīdzinājās, abām komandām apmainoties ar daudzsološiem uzbrukumiem. Reizi "Dinamo" komandai izdevās tikt pie vairākuma, taču Ginta Meijas nopelnītās divas minūtes piecatā pret četriem netika pārvērstas gūstos vārtos. Trešdaļas beigu daļā laba iespēja izcelties bija Robertam Bukartam, tomēr savu komandu glāba "Donbass" vārtsargs Jans Laco. Viesi pirms došanās atpūtā pārsvarā bija spiesti aizsargāties, tomēr pie izteiktām vārtu gūšanas iespējām laukuma saimnieki netika. Turklāt pēdējās divas trešdaļas minūtes "Dinamo" pavadīja vairākumā, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

Otrās trešdaļas ievadā "Dinamo" sekmīgi izturēja Meijas nopelnīto mazākumu vēl pirmās trešdaļas pēdējās sekundēs, bet uzreiz pēc tam labs metiens padevās Bukartam. Pēc tam pārsvars atkal pārgāja "Donbass" komandas pusē, kas izveidoja vairākus labus uzbrukumus un veica salīdzinoši daudz metienu pa Sedlāčeka sargātajiem vārtiem. Uz to ar savu dominances brīdi atbildēja arī "Dinamo", taču Bukarta, Hosas un Džeriņa metieni nebija sekmīgi.

"Dinamo" turpināja uzbrukt, demonstrējot plašu uzbrukuma darbību arsenālu, kas galu galā deva cerēto rezultātu. Otro reizi mačā izcēlās Vilsons, kurš pēc individuālā reida nonāca viens pret vienu ar Laco un bija nekļūdīgs. Pēc zaudētājiem vārtiem laukuma saimnieki metās vētrainos uzbrukumos, taču "Dinamo" teicami darbojās aizsardzībā, kā arī ar saviem pienākumiem galā tika Sedlāčeks. Īpaši labi rīdzinieki darbojās cīņā pie bortiem, absolūtajā vairākumā gadījumu uzvarot cīkstēšanos par ripu.

Lai arī trešo trešdaļu aktīvāk sāka "Dinamo" komanda, kontroles grožus no rīdzinieku rokām izsita Vilsona noraidījums septītajā minūtē. Tā pašās beigās mājiniekiem izdevās vienus vārtus atgūt, kad pēc precīzs partnera piespēles ripu tukšajā "Dinamo" vārtu stūrī raidīja Dadonovs. Laukuma saimnieki uz emociju viļņa centās turpināt uzbrukumus, taču rīdzinieki ātri spēli izlīdzināja un atvairīja visus sāncenšu centienus atspēlēties.

Tuvojoties spēles beigām, "Donbass" komanda uzbruka arvien aktīvāk un sagādāja Sedlāčekam lielu darba apjomu. Četras ar pusi minūtes pirms cīņas beigām noraidīts tika Hosa, tomēr "Dinamo" mazākumu izturēja pārliecinoši. Uzreiz pēc tam ļoti bīstami pa vārtiem meta Dadonovs, bet Laco tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Rīgas "Dinamo" paņēma 30 sekunžu pārtraukumu, bet pēc tam atlikušajā laikā nepielaida sāncenšus pie saviem vārtiem un nosargāja uzvaru, turklāt pēdējās sekundēs ar metienu tukšos vārtos "hat-trick" nodrošināja Vilsons.

Sezonas pirmajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" komandu pēc šīs cīņas sagaidīs vēl viens mačs, kad sestdien būs jāspēkojas ar Maskavas CSKA hokejistiem. 

Pirmajā izbraukumā treneri līdzi paņēmuši trīs vārtsargus - Mīkaelu Telkvistu, Jakubu Sedlāčeku un Rihardu Cimermani; desmit aizsargus - Sandi Ozoliņu, Krišjāni Rēdlihu, Georgiju Pujacu, Metu Robinsonu, Kristapu Sotnieku, Arvīdu Reķi, Oskaru Cibuļski, Rodrigo Laviņu, Edgaru Siksnu un Mārtiņu Poreju; 15 uzbrucējus - Marcelu Haščāku, Polu Šekuru, Miku Indraši, Aleksandru Ņiživiju, Kailu Vilsonu, Marcelu Hosu, Robertu Bukartu, Andri Džeriņu, Gintu Meiju, Juri Upīti, Artūru Kuzmenkovu, Mārtiņu Cipuli, Vitāliju Pavlovu, Gunāru Skvorcovu un Deividu Sarkani. 

No tiem hokejistiem, kas kopā ar Rīgas "Dinamo" gatavojās sezonai, mājās palicis savainotais uzbrucējs Māris Bičevskis, bet jaunais uzbrucējs Kārlis Ozoliņš palicis Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" rīcībā, kas pašlaik arī atrodas izbraukuma sērijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo septembrī

5.09 Rīgā ar Minskas Dinamo 2:1
8.09 Zagrebā ar Medveščak 5:1
10.09 Maskavā ar Spartak 3:1
12.09 Doņeckā ar Donbass 4:2
14.09 Maskavā ar CSKA
17.09 Rīgā ar Ak Bars
19.09 Rīgā ar Mask. Dinamo
21.09 Rīgā ar Vitjaz
23.09 Rīgā ar Torpedo
27.09 Habarovskā ar Amur
29.09 Vladivostokā ar Admiral

KHL

Rietumu konferences kopvērtējums
1.SKA 12(4), 21-8
2.Dinamo M 12(4), 16-3
3.Dinamo R 12(4), 14-5
4.Spartak 9(4), 11-5
5.Lev 7(3), 8-5
6.Vitjaz 6(4), 12-11
7.Donbass 5(4), 10-12
8.CSKA 5(4), 9-12
---------------------
9.Dinamo(Mn) 4(4), 5-7
10.Medveščak 3(3), 9-9
11.Lokomotiv 3(4), 10-12
12.Severstaļ 3(4), 7-18
13.Atlant 1(4), 6-13
14.Slovan 0(3), 2-11

Vieta, komanda, punkti(spēlēs), vārtu attiecība

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi