Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Vītoliņš: Šodien bija redzama kvalitāte un agresīva spēle

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrajā pārbaudes spēlē ar Dāniju spēlēja kvalitatīvāk un agresīvāk, pēc panākuma atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvija, gatavojoties startam Milānas un Kortīnas 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, noslēdzošajā pārbaudes spēlē pirmdien ar 5:3 pārspēja Dāniju.

"Spēles beigu fāze bija jau tāda ierasta un patīkama, kad skatītāji dziedāja līdzi un atbalstīja. Viennozīmīgi rādījām labāku sniegumu. Kļūdas ir vienmēr, bet kvalitāte un agresīvā spēle šodien bija redzama. Arī pretinieki sāka nervozēt un puiši mēģināja pieturēt ripu, tika gūti arī skaisti vārti," teica Vītoliņš.

"Ir pie kā piestrādāt. Aizsardzības zona joprojām mums ir aktuālais, jo vienmēr saku, ka viss sākas no aizsardzības. Ja aizsardzība būs laba un kompakta, pašaizliedzīga, tad uzbrukums vienmēr izveidosies. Vēl ir pāris dienas," treneris turpināja.

Viņš izcēla, ka pāris dienās, kas palikušas līdz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sākumam, viņš vēlētos uzlabot.

"Joprojām aizsardzība, tas ir pirmais jautājums, kuru vienmēr gribas redzēt perfekti, bet vēl parādās caurumi, kurus pretinieki var izmantot. Ja būs laba aizsardzība, jo tad arī uzbrukums veidosies. Šodien arī pretuzbrukums sanāca. Beidzot sākām kaut ko mest uzbrukumā, varējām vēl vairāk mest pa vārtiem," skaidroja treneris.

Tāpat Vītoliņš norādīja, ka pēc pārbaudes spēlēm ir vairāk pārliecināts par to, kurus hokejistus iekļaus sastāvā kvalifikācijas turnīram.

"Jāsaprot to, ka viens ir pasaules čempionāts, kurā ir minimums septiņas spēles, bet šeit ir trīs spēles četrās dienās. Šeit es sagaidu no katras maiņas rezultātu un pieredze ir nedaudz svarīgāka par jaunību un aktivitāti. Man ir svarīgi, lai pieredze arī aktīvi spēlē."

Lai gan abās pārbaudes spēlēs Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs palika ārpus pieteikuma, Vītoliņš norādīja, ka Šilovs, kurš ir labā fiziskajā formā, ir gatavs sākt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. 

Tāpat otrajā pārbaudes spēlē otrajā periodā laukumu pameta Rodrigo Ābols, kuram pretinieks trāpīja ar ripu pa zodu. Vītoliņš atklāja, ka Ābols pārsita zodu un būs nepieciešamas šuves, taču tas neliegs viņam palīdzēt Latvijas izlasei.

Latvijas izlase Rīgā par ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco 29.augustā cīnīsies ar Slovēniju, dienu vēlāk - ar Ukrainu un 1.septembrī - ar Franciju.

Ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm izcīnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmais pārsteigums

Prizmas hokejisti sezonas debijas spēlē sarūgtina čempionus.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi