Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vītoliņš: Tiesneši pēc tam atnāca un atzina, ka ir pieļāvuši kļūdu, bet ko tas dod?

Latvijas izlase pēc sīvas cīņas pret olimpiskajiem čempioniem no Somijas bija pelnījusi tikt vismaz pie viena punkta, pēc mača pret Somiju sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvija pasaules čempionāta otrajā mačā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) atzina mājinieku somu pārākumu.

"Somi spēlē mazliet savādāku hokeju," pēc mača teica treneris. "Vairāk taktiskā spēle, un domāju, ka mēs arī taktiski nospēlējām ļoti labi, aizvērām vidējo zonu un viņiem praktiski nekas nesanāca uzbrukumā. Bijām pelnījuši vismaz vienu punktu un papildlaiku." 

Vītoliņš izcēla, ka pret Somiju Latvijas hokejistiem, mēģinot veidot pretuzbrukumus līdz pat spēles finālsvilpei, labāk sanācis izpildīt pirms mača dotos norādījumus.

"Līdz beigām bija labi pretuzbrukumi, un bija labas iespējas trešajā trešdaļā, kad [Rūdolfs] Balcers ar [Andri] Džeriņu izgāja divatā, mazliet veiksmes pietrūka. Jānovērtē tas, kā mēs spēlējām pret olimpiskajiem čempioniem, un mēs nekur viņiem praktiski nezaudējām, ne divcīņās, ne ātrumā, ne taktiskā ziņā. Puišiem ar pašatdevi un disciplīnu viss bija kārtībā," savus trenētos hokejistu paslavēja treneris.

Tāpat valstsvienības treneris atklāja, ka vēl nav pieņemts lēmums par to, vai spēlētājiem rīt tiks dota atpūta. "Redzēsim, kā rītdien jutīsies komanda un tad pieņemsim lēmumu," viņš piebilda.

Vislielāko sašutumu Latvijas izlasē izraisīja tiesnešu pieņemtais lēmums mača 57.minūtē piešķirt noraidījumu Mārtiņam Dzierkalam par pretinieka turēšanu. Spēlējot vairākumā, Somijai izdevās gūt uzvaru nesošos vārtus.

"Uzskatu, ka tad, kad spēle rit pēdējās piecas minūtes, vajag ļaut spēlēt. Tādus momentus stūros kā Dzierkalam visas spēles laikā var atrast pa desmit abās pusēs," neapmierinātību pauda Vītoliņš. "Arī varēja beigās pretim iedot [noraidījumu], kad bija tīrs grūdiens mugurā. Tiesneši pēc tam atnāca un atzina, ka ir pieļāvuši kļūdu, bet ko tas dod? Spēle jau pagājusi, kļūda pielaista, bet viņi teica, ka uzskata, ka jāatzīstas."

Lai gan Rihards Bukarts laukumu pameta asiņojot, Vītoliņš norādīja, ka smadzeņu satricinājums viņam nav, un viss būs kārtībā. Tāpat sestdien neliela savainojuma dēļ maču izlaida Artūrs Kulda, taču pirmdien viņam vajadzētu būt atpakaļ ierindā.

Latvijai pirmdien paredzēts mačs ar Norvēģiju, kamēr 19.maijā latviešiem pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk gaidāma cīņa ar Austriju. 22.maijā Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs ar maču pret Zviedriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi