Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zembergs par Dinamo sezonu: Jāskatās uz tablo

Divējādas sajūtas bija 22. februāra vakarā, kad Rīgas Dinamo beidza vienpadsmito sezonu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Kāpēc ar tik lielu pašatdevi nevarēja spēlēt tajās reizēs, kad pretī bija turnīra tabulā zemāk esošās komandas? Tas bija galvenais jautājums, uz kuru atbildēt vajadzētu pašiem hokejistiem. Hokeja patiesība gan vēsta, ka spēle aizmirsīsies, bet rezultāts paliks.

Komandas sniegumā, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, neapšaubāmi bija vērojams progress. Man personīgi ir svarīgi, lai intriga saglabājas pēc iespējas ilgāk, jo pretējā gadījumā spēļu vērtība strauji krītas. Pirms sezonas komandai to arī novēlēju, lai līdz pēdējai spēlei ir cīņa par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā vai arī augstāku pozīciju, ja vieta astoņniekā jau ir garantēta. Pēdējos gadus tomēr bija ierasts, ka pēc Jaungada interese par Dinamo strauji krītas. 

Galvenā atskaites mēraukla jebkurā gadījumā ir izcīnītā vieta. Tāpat komandas sniegumu vērtē pēc tā, vai ir izdevies izpildīt izvirzīto uzdevumu. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šoreiz komandai bija izvirzīts uzdevums iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Lai arī pietrūka tikai viena punkta, uzdevums nav izpildīts. Kā paši spēlētāji mēdz norādīt pretiniekiem, kad tie beigās reizēm provocē uz asumiem: paskatieties uz tablo! Tur viss ir uzrakstīts.

Visticamāk, Rīgas Dinamo galvenā trenera amatu saglabās Ģirts Ankipāns. Nebūtu prātīgi tagad atkal taustīties ārzemnieka virzienā, jo šai ziņā jau ir nelāga pieredze. Ankipānam būtu jādod vēl viena iespēja arī tāpēc, ka ar šo sastāva modeli tika izspiests gandrīz vai maksimums. Būsim atklāti, lielākajai daļai Dinamo spēlētāju meistarības līmenis tomēr ir zem līgas vidējā rādītāja. Ja nu Ģirtam kaut ko var pārmest, tad tie ir tukšie šāvieni leģionāru virzienā. Protams, bija trīs pilnās lozes – Biļalovs, Majone un Videls –, bet lielākā daļa viesspēlētāju neattaisnoja treneru un līdzjutēju cerības. Jā, naudas ir maz un kvalitatīvu leģionāru iegādei ar Dinamo rocību ir par maz. Taču Majones, Videla un vēl jo vairāk Biļalova piemērs norāda uz to, ka, septiņreiz nomērot, var trāpīt mērķī.

Sastāva komplektācija būs galvenais un sarežģītākais uzdevums starpsezonā. Skaidrs, ka pašreizējos līderus noturēt būs ļoti grūti, ja nu vienīgi Videls, sievas mudināts, nebūs gatavs braukt tālāk par Rīgu. Varbūt ir iespēja piemest Līnusam pie algas. Eh, kā tāds snaiperis noderētu arī nākamsezon. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi