Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ātruma cilts: Calko māca Timrotam savaldīt sacīkšu auto; ātrums - 180 km/h

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījums viesojas ātrākajā vietā uz planētas – Baltijas mēroga pasākumā M Town Biķernieku trasē, kas vienuviet pulcējis visvairāk zirgspēku uz kvadrātmetru. Ātruma cilts dosies izbraucienā ar BMW M sērijas spēkratu un vēros, kā trasē veicas citiem braucējiem, kuru instruktoru ādā iejutušies Latvijas labākie auto un moto sportisti.

M Town pasākumā visa uzmanība veltīta BMW jaudīgajiem M2 Competition un M5. Ātruma un adrenalīna faniem bija iespēja Biķernieku trasē izmēģināt mašīnu jaudu titulētāko Latvijas auto un moto sportistu vadībā. Instruktoru ādā iejuties Ivars Vasaraudzis, Mārtiņš Aleksandrovičs, Konstantīns Calko, Uldis Timaks, Ralfs Sirmacis, Artis Baumanis un citi izcili sportisti. 

Pēc izbraucieniem Pauls satiek Ivaru Vasaraudzi, kurš savulaik ir izmēģinājis spēkus Biķernieku trasē pie Volgas, Žiguļa un arī Formulas stūres. Ivars saunā atklāj, kurš no abiem M klases auto viņam patīk labāk, un kādas ir sajūtas būt par instruktoru un sēdēt blakus nepazīstamam cilvēkam automašīnā, kas traucas ar 200 km/h ātrumu. Sportists neslēpj - cilvēki esot dažādi, tomēr drosmei instruktoriem ir iespēja iedzert arī nervus nomierinošas zāles. 

Paniku instruktora krēslā vēl nav paspējis izjust leģendu auto braucējs Udis Timaks, jo visi, ar ko viņam izdevies sēdēt vienā mašīnā, bijuši uzdevumu augstumos. Arī sportisti Ralfs Sirmacis un Artis Baumanis norāda, ka būt par instruktoru neesot pārāk bailīgi, jo M sērijas mašīnas viņus patīkami pārsteidza ar savu stabilitāti uz ceļa. 

Apmācāmā lomā M2 vadīšanā iejuties auto entuziasts Marats Blate, kura instruktors braucienā bija motofrīstaila zvaigzne Mārtiņš Aleksandrovičs. Maratam ir pieredze dažādās sporta trasēs, bet iespēja izbraukt leģendāra sportista vadībā viņu sajūsmināja. Tāpat Marats labprāt vēlreiz trenētos kopā ar sacīkšu braucēju Konstantīnu Calko, kurš reiz devis ļoti vērtīgus padomus. Savukārt M2 auto īpašniekam Aigaram Cielavam līdz šim pieredzes trasē nebija, un sarunā ar Paulu Aigars atklāj, kā tas ir – pārvietoties ar tik jaudīgu spēkratu ne tikai trasē, bet arī ikdienā. 

Savus spēkus nolemj izmēģināt arī Pauls, par instruktoru aicinot izslavēto Konstantīnu Calko, lai noskaidrotu lieliskās braukšanas noslēpumu. Kādus padomus Calko Paulam sniegs un vai tie palīdzēs sasniegt labus rezultātus, noskaidrosim Ātruma cilts sērijā. Pēc izbrauciena sportists nolemj rādīt klasi un izvizināt Paulu profesionāla autobraucēja garā. Nosēdēt taisni blakussēdētāja krēslā Paulam nemaz nebūs viegli. 

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots atkal meklē interesantus, trakus un aizrautīgus sarunu biedrus, kuri pastāstīs par saviem piedzīvojumiem. 2019. gadā raidījums kļuvis vēl mobilāks, jo bieži izrausies no ierastās studijas un dosies uz kādu notikumu vietu vai interesantiem pasākumiem. 

Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi