Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ātruma cilts: kur meklējams latviešu trakums uz mopēdiem

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šīs nedēļas raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tā veltīta latviešu trakumam uz mopēdiem un Vaidavas kausa 50. jubilejai.

Pauls Timrots šoreiz atgriežas Apē, kur Ilgonis Karro kopš pērnā gada rudens strādājis, lai atdzīvinātu Paula mopēdu "Gauja". Ilgonis savus amata noslēpumus neatklāj, bet ir ieguldījis pamatīgu darbu, lai "Gauja" kopā ar simtiem citu spēkratu varētu startēt leģendārā "Vaidavas kausa" 50. sacensībās. Ilgonis vēl atceras, kā šis leģendārais notikums sācies, un ir drošs, ka vēsturiskie mopēdi būs iecienīti arī vēl pēc 50 gadiem.

 "Vaidavas kausa" rīkotājs Mairis Levans šoreiz saskāries ar patīkamāko no problēmām – pārāk lielu dalībnieku un interesentu skaitu. Tā kā Latvijā nav citu sacensību, kas varētu mīt uz "Vaidavas kausa" papēžiem, šeit viss ir par cilvēkiem un tradīcijām. Pauls dodas noskaidrot, kur ir kaifs gadu desmitiem vīlēt mopēdus un mesties trasē. Ar ko motosports paķer latviešus, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā "Ātruma cilts" sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda meklē piedzīvojumus, tehnoloģiju inovācijas, leģendāras personības un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" katru ceturtdienu skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā" un internetā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi