Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ātruma cilts: latvieši pēc pasūtījuma pārbūvē auto Ukrainas kara mediķiem

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Šoreiz Pauls Timrots devies pie Twitterkonvoja un biedrības Agendum brīvprātīgajiem, kuri pārbūvē auto, ar kuriem Ukrainas frontes mediķi no ugunslīnijas evakuē ievainotos karavīrus.

Brīvprātīgie Imants Šķērstens un Mārtiņš Kārkliņš palīgā Ukrainai devušies kā Twitterkonvoja šoferi, vedot uz turieni ļoti nepieciešamos spēkratus. Tomēr abiem gribējies darīt vēl vairāk, tādēļ viņi pārbūvē un sagatavo auto kara mediķiem, kuri kopā ar ievainotajiem karavīriem ir okupantu medījums.

Šādi auto top pēc ukraiņu lūguma, un kara mediķu raideris ir skarbs: mašīnām jābūt pielāgotām un uzticamām, lai varētu ātrāk aizbēgt no uzbrucējiem un lai glābtu dzīvības. 

Imants un Mārtiņš šīs mašīnas gatavo tā, lai tās var viegli izmazgāt, tāpat tiek izņemts viss degošais, kā arī tiek aizklāti un nostiprināti logi. Mašīnās ir maskēšanās tīkli un atsevišķos spēkratos – arī medicīnas aprīkojums. Lai izietu cauri ellei, piedziņai, motoram un piekarei ir jābūt kārtībā. Pārbūvei der pēc iespējas vienkāršāki auto, tomēr izmantoti tiek arī dzērājšoferiem konfiscētie, smalkāki braucamie. 

Šobrīd brīvprātīgie savā garāžās strādā jau pie 11 līdz 13 auto mediķiem. Uz vienu mašīnu nepieciešams ap 150 cilvēkstundu, piešaujoties – ap 100. Viņi visu dara pašu spēkiem un ir mācījušies procesā, bet komandai noteikti noderētu vēl papildu darba rokas, īpaši palīgā tiek gaidīti metinātāji. 

Kā citi auto entuziasti vēl var palīdzēt Ukrainas kara mediķiem, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Raidījumā Ātruma cilts Pauls Timrots un komanda meklē piedzīvojumus, tehnoloģiju inovācijas, leģendāras personības un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi